RSS

Att alltid följa den högra väggen…

13 Feb

… hjälper tydligen inte för Percy Jackson & C:O i Labyrinten. Det var nästan mer än ett år sedan jag läste den tredje boken i serien och det märks verkligen, jag har nämligen glömt bort nästan hälften av karaktärerna.

Titel: The Battle of the Labyrinth
Serie: Percy Jackson & The Olympians 4
Författare: Rick Riordan
Sidantal: 361

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Det har blivit dags för Percy att åka tillbaka till Halvblodslägret och återigen ta upp kampen mot ondskan. Det finns tydligen en underjordisk labyrint som växer av sig själv och en av dess otaliga ingångar ligger i lägret. De onda planerar att använda öppningen för att leda en strid mot hjältarna. För att förhindra detta måste Percy och hans kamrater bege sig in i labyrinten och hitta dess skapare innan fienden gör det.

Omdöme:
Första ”Percy Jackson”-boken fångade mitt hjärta med dess humoristiska dialoger och anknytningarna till grekisk mytologi. Den fjärde boken är i samma stil men ärligt talat så börjar jag bli lite trött på konceptet. Varje bok i serien börjar med att han är i en skola, gör bort sig och åker sedan till lägret. Där är det alltid någon ny fara som hotar och han skickas på uppdrag tillsammans med Annabeth och satyren. Tydligen så hjälper det ju inte att de klarar av uppdragen eftersom fienden är ju fortfarande densamme efter alla åren.

Vad som gör boken läsvärd är humorn. Riordan driver med den grekiska mytologin och gör egna tolkningar av myterna. Percys ironiska beskrivningar om cyklopen med de hundra armarna och mannen med de tre kropparna är hysteriskt roliga.
Något jag tycker sämre om är det bredda karaktärregistret, ibland är det svårt att hålla koll vilka gudarna är och vad för relationerna de har med varandra. Jag började i och för sig läsa serien för ett år sedan och mycket har fallit i glömska. Birollskaraktärerna var helt enkelt inte så minnesvärda.

Så slutordet är att Percy Jackson är en läsvärd serie, speciellt om du gillar humor och grekisk mytologi. Alla böcker är ungefär likadana vilket drar ner på betyget för den här boken.

etikett-denhärgillarjag

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: