RSS

Zombieänglar

07 Mar

Spännande namn och koncept men tyvärr ganska tråkig läsning.

Titel: Beautiful Dead – Jonas bok
Serie: Beautiful Dead 1
Författare: Eden Maguire
Sidantal: 268

Handling:
16-åriga Darina är förkrossad över pojkvännen Phoenixs död. Av en slump kommer hon till en lada och får till sin stora chock syn på honom, i sällskap med andra personer som hon vet är döda. Det visar sig att de har återvänt från döden för att ta reda på varför de dog. I utbyte mot att hon får tillbringa tid med sin älskade Phoenix går hon med på att hjälpa dem, och den första hon ska hjälpa är Jonas.

Omdöme:
Grundidén är bra men någonstans på vägen gick det fel. Jag tycker om den fina och annorlunda tolkningen av zombie och den dystra stämningen. Däremot så tycker jag inte alls om Darinas karaktär. Maguire har gjort ett bra jobb med att framställa huvudpersonen som en angsty, kärlekskrank tonåring men hennes jag-mot-hela-världen-attityd var lite för mycket för mig. Jag brukar aldrig anmärka på dialoger men just denna bok fick mig att göra det. En del av dialogerna kändes konstlat, nästan som om alla hade en inre poet i sig. Det ger i och för sig en vacker och overklig ton över scenerna så det kanske är meningen. Nackdelen är att det tar bort en stor del av trovärdigheten och närvaron i texten.

Jag tror att Beautiful Dead skulle göra sig rätt bra som film. Som bok tycker jag att den inte gick tillräckligt djupt in på känslorna och många av scenerna kändes filmiskt skrivna. Kommer jag att läsa nästa bok i serien? Kanske, just nu är den inte med på min önskelista men om jag har tid så kan jag nog tänka mig att plocka upp den.

etikett-tyvärringet

 

Tags: , ,

9 responses to “Zombieänglar

 1. aeskill

  March 7, 2011 at 21:44

  Jag håller med dig om den häftiga titeln, men tråkigt att höra att det inte riktigt höll!

  Om du får lust att gå utanför genre någon gång tycker jag att Atonement, Ian McEvan (fördel om man inte hunnit se filmen, vilken iofs också är bra) är läsvärd … just för att den trycker upp i ansiktet författarens makt över karaktärerna och deras öden … .

   
  • boktycke

   March 8, 2011 at 09:03

   Googlade upp Atonement och den verkar vara bra. Just nu har jag massor andra böcker att läsa men jag ska komma ihåg den. Tack för tipset!

    
 2. Rebecca

  March 31, 2012 at 22:34

  Håller med dig helt! Tvåan är dock lite bättre men sedan i de två sista böckerna krockar allting och blir ännu sämre än den första. Jag läste inte ens ut den sista boken :/

  Så mitt råd är att läsa nästa bok men att sedan bara strunta i det, för att det blir inte bättre än så…

   
  • Anna - Boktycke

   March 31, 2012 at 22:43

   Ajdå, jag har sett resten av serien i bibliotekets bokhyllor hur många gånger som helst men har aldrig känt mig sugen på att låna hem dem. Hmm, kanske ska läsa andra boken också när jag har lite mindre olästa böcker hemma.

    
 3. Fanny

  April 29, 2012 at 21:33

  Haha, kanske lite sent att man kommenterar inlägget, men…. Jag måste nog ha missuppfattat handlingen på boken, handlar den om zombies också ? (:

   
  • Anna - Boktycke

   April 29, 2012 at 22:03

   Hmm, vet inte hur mycket jag ska avslöja men i mina ögon var de en blandning av zombier och änglar.

    
   • Fanny

    April 30, 2012 at 12:26

    Okej 🙂

     
 4. Iktoro

  August 19, 2012 at 16:29

  Jag hatar den X.X Om jag kunde så skulle jag sträcka in händerna i boken och typ strypa Darina. Hon är så jobbig.

   
  • Anna - Boktycke

   August 19, 2012 at 22:46

   Näh, hon tillhör inte favoritkaraktärerna precis. Har hört att många tycker att den första boken är den bästa i serien så jag har inte vågat mig på att läsa uppföljarna. Men de har så snygga omslag tycker jag :p

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: