RSS

Mina favoritkaraktärer från anime och böcker

17 Mar

Eftersom jag fullständigt ogillar Zoey i House of Night (recension på tredje boken kommer imorgon) så kom jag att tänka på vilka som är mina favoritkaraktärer. Det här kommer att bli en blandning mellan anime/bok-karaktärer. Listar dem i omvänd ordning.

5. Light Yagami från Death Note
Light har den mest dramatiska karaktärsutvecklingen jag har stött på. Älskade honom i början men avskydde honom i slutet. Serien handlar om den supersmarta tonåringen Light som en dag hittar ett anteckningsblock av en dödsängel/dödsgud. Han upptäcker att han kan döda folk genom att skriva in deras namn i blocket och den förmågan utnyttjar han för att skapa en bättre värld. Han började som en pojke med ett ädelt mål, men i slutet av serien hade han förvandlats till en hänsynslös mördare med storhetsvansinne. Jag tycker att skaparna gjorde ett superbt jobb med Lights utveckling och det var modigt av dem att låta huvudkaraktären falla så djupt. Även om jag hatade den personen som Light utvecklades till så kändes det trovärdigt, och för mig var det väldigt viktigt.

4. Locke Lamora från Gentlemannabastarderna
Har än så länge bara läst 2 böcker ur serien men Locke har redan skaffat sig en plats i mitt hjärta. Han är rolig, lömsk, listig som bara den och helt underbar. Böckerna handlar om Locke och hans stöldkupper, tänk Oceans Eleven i en fantasy-värld. Locke är så långt ifrån den stereotypiska hjälten som man kan vara och det är det som gör honom unik. Han är värdelös på att slåss och klarar sig för det mesta med tur och list. Gillar att han inte är perfekt och att en del av hans noggranna planer faktiskt slår fel.

3. Katniss från The Hunger Games (men bara första boken)
Min absoluta kvinnliga favorit, så stark, så oskyldig och så sympatisk. Gillade inte henne lika mycket i de andra böckerna men i första boken var hon toppen. Jag hejade på henne genom hela spelet och hoppades att hon skulle överleva. Tyckte om att hon var så beslutsam och lät inte sin oro synas.

2. John Cleaver från John Cleaver trilogin (speciellt sista boken).
Jag gillar verkligen Johns karaktärutveckling genom serien. I första boken var han en förvirrad psykopat som undvek folk och höll stenhårt i sina regler för att inte bli galen. I tredje boken var han en självutnämnd beskyddare av staden och farlig demonjägare. Hans morbida och ironiska röst kan jag inte låta bli att le åt. Det här är en avslutad serie som jag verkligen vill ska fortsättas.

1. Lelouch Lamperouge från Code Geass och Code Geass R2
Lelouch är utan tvekan etta på min lista. Varför? Han är snygg, han är ett geni, han är en snäll storebror och han är en prins! Det finns många likheter mellan Light (5.a på min lista) och Lelouch. Båda får omänskliga krafter och båda är superintelligenta. Men vad som skiljer dem åt är att Light rättfärdigar sina handlingar, Lelouch å andra sidan visar redan från första början att han använder kraften för sin egen räkning och tänker göra allt för att förverkliga sitt mål. Vad jag älskar med honom är att man vet att han plågas av dåligt samvete även om det nästan aldrig visades. Det är hjärtskärande vackert att han kämpar så hårt och offrar så mycket för att han vill skapa en bättre värld åt sin syster. Han vet att det han gör är fel men han fortsätter för hennes skull. Jag grät floder vid slutet 😦
Code Geass är även min favoritanime.

Sammanfattning
Ganska tydligt ser man att, 1. jag föredrar manliga karaktärer och, 2. jag gillar antihjältar. Kanske ser listan ut som den gör för att det är få smarta och starka tjejhuvudroller. Katniss var stark, men hon var inte smart. Hehe, kanske borde jag skriva en serie med en stark och smart tjej i huvudrollen. Det var tänkt att Alice i min berättelse skulle bli det men hon utvecklades åt ett annat håll.

Dagens fråga: Vilka är era favoritkaraktärer (från böcker, filmer, spel, etc) och varför gillar ni dem?

 
 

14 responses to “Mina favoritkaraktärer från anime och böcker

 1. Eldtunga

  March 17, 2011 at 18:59

  Sam i Triologin om Härskarringen. För han är så lojal och genom god.

  Louise i Memento mori. Hon lider av stark ångest och tvångstankar, men jag älskar henne. Hon är så sympatisk och underlig 🙂 Kanske inte så olik mig ändå..

  Hermonie i Harry Potter. Smart, lojal och karaktärsutveckling genom böckerna.

  För tillfället kommer jag inte på fler…
  Jag håller med dig om att det finns FÅ starka och smarta tjejer i huvudrollen. De måste alltid ha hjälp av en kille. Min bokidé efter jag redigerat klart hemligheter-manuset ska handla om en sådan tjej 🙂

   
  • boktycke

   March 17, 2011 at 19:18

   Jag läste nånstans att Sam är mångas favoritkaraktär från Sagan om Ringen just för att han är så lojal.

   Hermione (som jag vill uttala hörmivan :p) kändes som en typisk följeslagare i bok 1. Typ vi måste ha en smart och en klumpig(Ron) sidekick. Hon blev mycket bättre sen tyckte jag också.

   Hihi, ser fram emot att läsa din berättelse ^^

    
 2. Fia Filur

  March 17, 2011 at 20:01

  Åh, vilket kul ämne!
  Ur filmens värld så har min idol alltid varit Ellen Ripley i Alienfilmerna. Hon är smart, tuff och hon överlevde när ingen annan gjorde det. Sedan gav hon upp sitt liv för att utplåna alla aliens, men hon kom tillbaka och hon var tuffare än någonsin. Hur coolt är inte det?

  Ur böckernas värld så gillar jag Rose Hathaway i Vampire Academy-serien av Richelle Mead. Hon smart, snygg, tuff och slår folk på käften, bokstavligt talat.

  Gillar även polisen Eve Dallas ur In death-serien av J.D Robb (Nora Roberts). Eve är smart, snygg, tuff och slår också folk på käften.

  Anar vi ett mönster här? Japp, jag gillar tjejer som tar för sig, är snygga, smarta och som kickar arsle. 🙂

   
  • boktycke

   March 17, 2011 at 20:21

   Åh, ja Ripley i Alienfilmerna gillar jag. Tycker att Alice i Resident Evil filmerna som jag också gillar påminner om henne.

   Det är många som har Rose som favoritkaraktär, måste verkligen få tag på VA-böckerna!

    
 3. Fia Filur

  March 17, 2011 at 20:31

  Ja, hoppas du får tag på VA-böckerna snart! Skrivtekniskt är de inte alltid hundra, men det kan jag leva med på grund av karaktärerna. Vi gillade ju 1an och 4an bäst i Twilight, men i den här serien har jag 2an och 5an som favvo. Sexan har jag inte läst än, men har beställt. Hur gick det med din bokbeställning?

   
  • boktycke

   March 17, 2011 at 20:58

   Jag tänker beställa i helgen, har beslutsånget om vilka böcker jag ska beställa, har ju så många på min önskelista :p

    
 4. Eldtunga

  March 17, 2011 at 21:36

  Känns som tjejer läser om kärlek och killar mer om våld och spänning, undantaget är uppenbarligen ni två 🙂
  Själv är jag en sucker för looove, men dödar gärna i mina noveller 😛

   
 5. Fia Filur

  March 17, 2011 at 21:47

  Ha ha, jo, jag föredrar slagsmål framför kyssar, men en kombination är inte helt fel 🙂

  Kan du inte göra en lista karaktärer du ogillar också?

   
 6. boktycke

  March 18, 2011 at 07:57

  Haha, våld och spänning är mer intressant, men oftast är det kärleken/kamratskapet som berör mig mest.

  Lista på vilka karaktärer jag inte gillar, jag har så många haha. Jag får väl begränsa mig till endast huvudkaraktärer annars är det omöjligt att välja. Bra idé, ska fundera ^^

   
 7. Fantasy_YA

  March 18, 2011 at 09:52

  Underbart att ta upp favoritkaraktärer! Det vore som det nämns ovan skoj att höra om några som istället fått det att krypa längst ryggen. Bland mina favoriter finns också mest manliga karaktärer. Vad avser tjejfavoriter går jag utanför genre och hittar dem i Austins, och Brontes gamla böcker (även om jag också gillar karaktärer à la Alice i R Evil).

   
 8. Fia Filur

  March 18, 2011 at 15:56

  Nu har jag listat några karaktärer jag inte gillar, gav bl a Bella en känga. Håller ni med?
  http://blogg.sofiafritzson.com/#post245
  Väntar spänt på dina!

   
 9. boktycke

  March 18, 2011 at 18:55

  Tycker att de är svårt att fastna för filmkaraktärer eftersom man spenderar så lite tid med dem jämfört med karaktärer ur anime och bokserier. En film är runt 2 timmar och man kan ju liksom inte krypa inför deras skinn som man kan göra med bokkaraktärer.

   
 10. Frida

  March 23, 2012 at 19:54

  Jag såg faktiskt klart Code Geass alldeles nyligen och jag grät också på slutet! Jag håller med att Lelouch är en av de bästa karaktärerna ever! 😀 Han är jävligt smart… 😛

   
  • Anna - Boktycke

   March 23, 2012 at 20:02

   Åh, vad kul att du har sett Code Geass, känner inte så många i Sverige som har sett den 🙂 Jag var förstörd i flera dagar efteråt efter att ha sett klart serien. Jag är så grymt imponerad av Lelouch samtidigt som jag tycker så synd om honom. Helt sjukt att man kan känna så mycket för en person som inte finns på riktigt haha.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: