RSS

Vem är snubben på omslaget?

20 Mar

Har verkligen funderat och jag kan inte komma på vilken karaktär mannen på omslaget ska föreställa. Någon annan kanske vet (klicka på bilden för större version)?

Titel: Keys to the Demon Prison
Serie: Fablehaven 5
Författare: Brandon Mull
Sidantal: 590

Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar

Handling:
Det krävs 5 nycklar för att öppna demonernas fängelse, den onda sphinxen har tre av dem och Kendras gäng har en. Det är en kamp om vilken sida som får den sista nyckeln. Hela världens öde står på spel och syskonen Kendra och Seth får betydande roller i den stundande striden.

Omdöme:
Fablehaven är min favorit ”middle grade”-serie efter Harry Potter, på flera punkter är den till och med bättre. Den har även ”varje bok är tjockare än sin föregångare”-syndromet. Hitills har varje bok i serien introducerat nya karaktärer och denna är inget undantag, Bracken (åhhh) är min nya favoritkaraktär, varför har Brandon bara med honom i den sista boken?

På tal om karaktärer så växlar kapitlen mellan Kendras och Seths PoV. Det kanske beror på att Brandon är en man för Seths PoV känns mycket mer levande än Kendras. Kendra är passiv, mer som en betraktare. Det är något som hindrar mig från att krypa in under hennes skinn, jag känner inte henne på samma sätt som jag känner Seth. Det bästa med hennes PoV är att de innehåller Bracken (åhhh).

Boken erhåller automatiskt en fyra för att den både fick mig att skratta och att gråta. Stämningen innan slutstriden var kanon och känsloladdad. Brandon binder ihop alla de tidigare böckerna på ett mästerligt sätt, det är tillfredsställande att se hur mycket Seth och Kendra har vuxit under böckernas gång. Jag kommer fortfarande hur störig jag tyckte att Seth var i den första boken, nu är han för det mesta bara cool, men inte lika häftig som Bracken (åhhh).

Jag hoppas verkligen att Brandon tänker ge ut en ny serie med karaktärerna från Fablehaven (han skrev i slutordet att han kanske kommer att göra det). Det här är en serie jag vill fortsätta läsa för böckerna blir bara bättre och bättre.

Fablehaven vänder sig till en yngre målgrupp men jag som 24-åring älskar den. Rekommenderar den till alla som vill besöka det magiska i vår värld!

etikett-fullkomligtälskar

 

Tags: , ,

4 responses to “Vem är snubben på omslaget?

 1. mia göranson

  April 14, 2011 at 14:12

  Jag älskar också Fablehaven! Är mitt i andra boken nu.
  Kul att böckerna verkar hålla kvalitén serien igenom. Jag blir jättesugen på att läsa alla böckerna på en gång nu!
  Och vilken tur att Seth är med i sista boken också, just nu är han inne i den där grodans mage… 🙂
  /mia 28 år

   
  • boktycke

   April 14, 2011 at 19:39

   Vad kul! Jag läste 1-3 i ett svep men fick vänta länge på 4:an och 5:an. Varje bok förutom den första är ju riktiga cliffhangers.

    
 2. Malou

  January 6, 2013 at 22:25

  Är det någon som vet när 5e boken kommer ut på svenska ?

   
  • Anna - Boktycke

   January 6, 2013 at 23:19

   Vad jag vet så har det inte kommit upp något datum än, men förhoppningsvis någon gång i år.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: