RSS

En ny svensk ungdomsfantasy!

28 Mar

Så har det blivit dags för recensionen av Drakhornet av Oskar Källner som kommer att släppas den 1:a april i år.

Titel: Drakhornet
Serie: Nornornas Vävnad 1
Författare: Oskar Källner
Sidantal: 346

Handling:
Erik är en ung man som av någon anledning tvingas flyr från en grupp ryttare. Mannen som han såg som sin far dog för att beskydda honom, och Erik måste söka skydd hos en man han inte känner. Med sig får han ett hemligt bylte som han inte får öppna.

Hanna, en enkel byflicka, har blivit bortlovad åt en mycket äldre man och hon har svårt att acceptera sitt öde.

När Erik och Hanns möts attraheras de av varandra. Snart visar det sig att Erik inte är den han utger sig för att vara, och varelserna i skogen kräver hämnd.

Omdöme:
Måste erkänna att jag hade lite fördomar mot boken eftersom den var utgiven på eget förlag. Därför blev jag glatt överraskad av vilken fin layout boken har, speciellt kapitelsidorna, och hur välskriven den är.

Jag gillar att berättelsen utspelar sig i Sverige och älskar att den innehåller massor av varelser från gamla folksägner. Man följer handlingen ur Hannas och Eriks PoV och Hanna är klart favoriten. Hon har inte lika många scener som Erik men hennes röst är starkare och mer lockande. Jag gillar som tidigare nämnt starka och smarta karaktärer, Erik är visserligen stark men smart är han verkligen inte. Åh, varför måste han göra det som han absolut inte får göra? Blir så irriterad.

Trots att man till mesta delen följer Erik så vet man inte riktigt vem han är. Varför är han jagad? Och varför är hans fot som den är? Vissa av frågorna får man svar på men jag känner att jag vill veta mer om honom. Det är kanske därför jag gillar honom mindre, för att han döljer saker för mig. Litar han inte på mig så litar jag inte på honom heller.

Takten växlar en del, vissa kapitel är väldigt spännande, speciellt de som har med det övernaturliga att göra. Slutet bäddar för en uppföljare och det är med ett sug i magen som jag lägger undan den färdiglästa boken ifrån mig.

Boken skulle ha fått högre betyg om jag inte hade stört mig lika mycket på Erik. Jag har inte läst så många svenska fantasyböcker, men Drakhornet är utan tvekan den bästa av dem.

Betyg: 6,5/10

Andra böcker i serien:
1. Drakhornet
2. Skogens hjärta

Ni kan lyssna/provläsa boken hos Fafner Förlag.

Advertisement
 

Tags: , ,

One response to “En ny svensk ungdomsfantasy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: