RSS

Tänk dig för innan du tatuerar dig…

11 Apr

… annars kan du få obehagliga överraskningar.

 

Titel: Under din hud (eng. Ink Exchange)
Serie: Wicked Lovely 2
Författare: Melissa Marr
Sidantal: 333

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Leslie längtar efter en förändring, ett bättre liv. Med en tatuering ska hon markera en vändpunkt i livet, men vad hon inte vet är att den mystiska tatueringen kommer att binda henne till mörkerhovets konung, Irial. Trots att hon är attraherad av Niall, sommarkungens rådgivare, så får hon allt svårare att motstå de mörka krafterna.

 

Omdöme:
I förra boken lärde man känna Sommarhovet och i denna Mörkerhovet. Vilket hov kommer man att lära känna i tredje boken, Höghovet? De olika hoven tycker jag är fascinerande, liksom varelserna som tillhör dem.

I överlag så gillar jag huvudkaraktärerna i den här mer än vad jag gjorde i ”Mer än ögat ser”. Keenan är fortfarande min favorit, han har ingen stor roll i denna bok men på något sätt så gillar jag honom ännu mer nu. Det är bra att hans ståndpunkter inte har förändrats och han sätter sitt hov före allt annat. Både Irial och Niall kändes lite mesiga, Leslie var den mest intressanta PoV-karaktären i denna bok.

Att Marr bytte PoV-karaktärer tyckte jag var uppfriskande, de som hade biroller i första boken blev huvudroller och vice versa.

Liksom föregångaren är även den här karaktärbaserad, och än en gång misslyckades jag med att leva mig in i karaktärerna. Det är för lite som händer samt för mycket dialoger och känslor. Jag upplevde takten som väldigt jämn, det fanns varken toppar eller dalar vilket jag tyckte var lite tråkigt. Omslaget är snyggt iallafall.

Betyg: 6/10

Andra böcker i serien:
1. Mer än ögat ser (eng. Wicked Lovely)
2. Under din hud (eng. Ink Exchange)
3. Berusad av evigt liv (eng. Fragile Eternity)
4. Radiant Shadows (sv. I ljuset av din skugga)
5. Darkest Mercy

 

Tags: , ,

2 responses to “Tänk dig för innan du tatuerar dig…

 1. Fia Filur

  April 12, 2011 at 18:48

  Håller med om att takten var väldigt jämn. Tyckte inte det hände så mycket och därför upplevde jag boken som lång, fastän den egentligen inte är det. Gillar också omslaget!

   
  • boktycke

   April 12, 2011 at 20:11

   Tyckte att första boken var så också, kommer ihåg slutet i Mer än ögat ser, värsta anti-klimax liksom. Jag trodde att de lugna delarna var för att bygga upp stämningen inför slutstriden men så fel jag hade. Allting löstes upp på ett ganska odramatiskt sätt.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: