RSS

Ett kräk som huvudroll

15 Apr

Förlåt alla Zoey-fans, men jag tycker verkligen att tjejen är ett kräk. 

 

Titel: Svart ängel (eng. Untamed)
Serie: House of Night 4
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Sidantal: 392

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Mörka makter samlas i skolan och Zoey blir attackerad av mystiska skuggor. Afrodite har blivit en människa igen och bästisen Stevie Rae är en konstig vampyr. Överprästinnan Neferet blir ondare för var dag som går och Zoey måste komma på ett sätt att skydda sig själv och sina vänner.

 

 

Omdöme:
Jag trodde att Zoey skulle bli mer ödmjuk efter händelserna i förra boken men icke! Hon är ett kräk, hade hon varit en kille skulle alla tjejer ha avskytt henne. Hur kan man vara otrogen och sedan bli sur på ens (före-detta)pojkvän för att han blev arg på henne? Zoey sätter sig själv i offerrollen fast det är hon som har varit otrogen. Vadå att hon blev utnyttjad? Vad jag minns var hon ytterst villig och väl medveten om vad hon höll på med. Jag hoppas för Eriks skull att de inte blir tillsammans igen.

Förutom att alla förlåter Zoey trots att hon inte förtjänar det, så gillar jag att berättelsen börjar ta fart. Den onda och den goda sidan börjar formas och några frågor jag undrade över från de föregående böckerna fick sitt svar. Det fanns en spänning genom hela boken som höll kvar mig som läsare. Gud,bytt ut Zoey mot Katniss från Hungerspelen så skulle jag nog ha älskat denna serie.

Det tog alltså fyra böcker för att bygga upp förberedelserna till den stundande striden. Det är 12 böcker planerad så det lär bli en lång kamp. Dessutom verkar ju varje bok bli tjockare. Något kul är ju att om Zoey fortsätter att få en ny tatuering i varje bok så lär hela hon ju se ut som Dr. Manhattan innan serien slutar.

Betyg: 6/10

Andra delar i serien:
1. Vampyrens Märke (eng. Marked)
2. Sveket (eng. Betrayed)
3. Utvald (eng. Chosen)
4. Svart ängel (eng. Untamed)
5. Hunted (sv. Jagad)
6. Tempted (sv. Frestad)
7. Burned (sv. Bränd)
8. Awakened (sv. Uppvakandet)
9. Destined (sv. Ödet)

 

Tags: , , ,

5 responses to “Ett kräk som huvudroll

 1. aeskill

  April 15, 2011 at 20:41

  Jag håller fullständigt med dig. Det brukar vara svårt för författaren /na (i detta fall) att inte avspegla sig i huvudpersonen, vilket har gjort att jag undrat om det är Kirsten eller P.C som går igen i Zoey :- ). Jag gillar Erik och tycker han förtjänar långt bättre.

   
  • boktycke

   April 15, 2011 at 21:00

   Haha, ja, är det mamman eller dottern? :p

   Undrar hur de gör med samarbetet egentligen, skriver båda eller har de hittat på storyn tillsammans och bara en skriver? Även om man är nära besläktad så har man ju ändå sin personliga stil.

    
 2. aeskill

  April 15, 2011 at 21:18

  Just i Nighthouse serien skulle jag gissa dottern med mamma som lektör. Jag läste iofs någonstans att den första draften var skriven av P.C, men att hon efter att dottern läst ‘storyn’ redigerade rejält.

   
 3. Fia Filur

  April 15, 2011 at 22:47

  Haha, men har hon inte kvar sin reservkille? Den mänsklige pojkvännen? Hm, känns som om författarna har missförstått hur man skapar en cool kvinnlig huvudkaraktär. Det är liksom inte bara att ge henne coola krafter och slänga en massa pojkvänner på henne som hon kan behandla hur hon vill, det gäller att ge henne några beundransvärda egenskaper också. Det är väl ingen som ser upp till någon som beter sig svinigt? Eller är det meningen att det ska vara häftigt att hon kan göra som hon vill och komma undan med det?

  Näe, jag säger bara en sak. Längtar tills månaden är slut så vi kan diskutera Törst och sen får du plöja VA 2-6 snabbt snabbt snabbt!

   
 4. boktycke

  April 16, 2011 at 22:27

  Nja, reservkillen funkar det inte så bra ihop med, men jag har en känsla av att han kommer att dyka upp igen. Jag tror inte att jag kan komma på en enda beundransvärd egenskap hos Zoey, möjligen är att hon är så ironisk att det ibland blir kul. Stör mig så himla mycket på att hon kommer alldeles för lätt undan och vägrar innerst erkänna att hon hade fel.

  Va har jag inte läst än. Den ligger fortfarande nerpackad i någon flyttlåda men jag ska se till att ha läst den innan månadsslutet ^^

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: