RSS

Vilka har en lista över lästa böcker?

24 Apr

Sedan några år tillbaka har jag som vana att skriva upp varenda bok jag har läst i ett exceldokument. Jag har även med en personlig kommentar om vad jag tyckte om boken, betyg, utläsningsdatum och lite övrig information som författare och antal sidor. Detta gäller inte enbart böcker utan jag gör det även för animeserier, tv-serier, manga och filmer. Det hela började när jag började läsa manga online och var tvungen att komma ihåg vilket kapitel jag var på för varje manga. Jag skrev ner det i ett dokument och så småningom gjorde jag det för allt annat också. Personligen tycker jag att det är rätt kul att se historiken över mina lästa böcker. Jag har märkt att för några år sedan läste jag nästan uteslutande bara episk fantasy men numera läser jag i stort sett bara ungdomsböcker. Undrar vad det beror på.

Någon annan som också har en lista över lästa böcker?

 
9 Comments

Posted by on April 24, 2011 in Blandat, Läsvanor

 

9 responses to “Vilka har en lista över lästa böcker?

 1. Linda

  April 24, 2011 at 11:54

  Jag hade en läsdagbok som jag skrev i under två år, sen slutade jag av någon anledning. Nu har jag bara en lista på årets lästa böcker under Notes på facebook, men inga kommentarer om böckerna som jag hade när skrev i Läsdagboken.

   
  • boktycke

   April 24, 2011 at 11:59

   Tycker själv att kommentaren är den viktigaste delen, annars kommer jag inte ihåg vad boken handlar om. Ibland skrattar jag själv åt mina gamla kommentarer :p

    
 2. andréa

  April 24, 2011 at 13:55

  Tidigare har jag inte hållit reda på sådant, men nu under 2011 har jag gjort en liten lista (http://andreaiboklandet.blogspot.com/p/last-2011.html) och så håller jag halvt reda på vad jag läser genom Goodreads också c:

   
 3. Anna

  April 24, 2011 at 14:32

  Jag har en lista över lästa böcker:D Det är jättekul att gå tillbaka och se vad man har läst. Det här året började jag även skriva ner lite tydligare med indelning för vilka böcker jag läst varje månad och så. Men jag skriver inget om vad jag tycker om böckerna, bara sidantal,betyg,författare och titel.

   
 4. Bina

  April 24, 2011 at 16:49

  Jag håller faktiskt på att skriva en nu, men är inte lika utförlig som dig. Försöker komma på titlar som jag läste när jag var liten också, men det går segt. En längre önskelista på böcker har jag däremot fixat.

   
 5. Nea

  April 24, 2011 at 17:29

  Jag har en liten bok som jag skriver i. Fast en gång var det nära att jag tappade bort den, så nu för jag en lista på datorn också.

   
 6. Zara

  April 24, 2011 at 17:37

  Jag är medlem i en sida som heter boktipset.se. Det är ett community där man betygsätter böcker och man får rekommendationer om vilka böcker man borde läsa utefter vilka böcker man har gett bra betyg. Man kan även kommentera vad man tyckte om boken osv.

   
 7. boktycke

  April 24, 2011 at 20:56

  Jag borde skaffa konto på boktipset.se, har tänkt göra det länge men aldrig blivit av.

   
 8. Fia Filur

  April 25, 2011 at 09:08

  Vad smart att skriva kommentarer till! Jag brukar bara ha koll på ungefär hur många böcker jag läser på ett år.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: