RSS

Kvadratdramat fortsätter i Berusad av evigt liv

09 May

Den här boken har jag nästan haft i en månad för den blev bortglömd p.g.a. flytten. Nu har jag läst den och kan inte direkt säga att jag är imponerad.

 

Titel: Berusad av evigt liv (eng. Fragile Eternity)
Serie: Wicked Lovely 3
Författare: Melissa Marr
Sidantal: 368

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Aislinn har axlat rollen som sommardrottningen och Seth känner att han glider allt längre bort från sin flickvän. Att röra sig mellan de odödligas rike och den vanliga världen är både krävande och farlig Aislinn å andra sidan älskar Seth men känner sig allt mer dragen till Keenan. Efter allt som har hänt är relationerna mellan hoven ansträngda och minsta felsteg kan leda till ett krig mellan alverna.

 

Omdöme:
Haha, jag gissade rätt! Tredje boken handlar om höghovet, det tredje okända hovet. Jag vet inte riktigt vad som lockar mig att läsa vidare i Wicked Lovely egentligen. Alla är rätt sega men ändå vill jag veta vad som händer med karaktärerna. I denna bok blir Seth äntligen en PoV-karaktär och jag gillar även att återigen få vara i Aislinns och Donias huvud.

Första halvan av boken var rätt händelselös och gick i stort sett på att påminna läsarna om kvadratdramat mellan Keenan, Donia, Aislinn och Seth. Jag trodde att de hade löst det i slutet av ettan men icke, nu är det bara ännu mer komplicerat. Relationerna är väldigt skumma, speciellt Keenans och Donias. Fattar inte hur Donia kan gå med på att vara Keenans älskarinna tills Aislinn vill ha honom, som en reservflickvän liksom. Keenan sjönk väldigt väldigt lågt i denna bok och Niall har blivit min nya favoritkaraktär (trots att jag inte gillade honom i bok 2).

Det blev mycket mer spännande i andra halvan då det äntligen började hända grejer. Önskar att Marr hade skippat de första tio kapitlen och hoppat in i handlingen direkt. Wicked Lovely är starkt karaktärsbaserad men ingen av huvudrollerna nådde riktigt fram till mig.

Takt: -1
För mycket kärleksdrama: -1
Karaktärer: + 0,5
Fantasivärld: +0,5

Slutbetyg: 4/10

Andra böcker i serien:
1. Mer än ögat ser (eng. Wicked Lovely)
2. Under din hud (eng. Ink Exchange)
3. Berusad av evigt liv (eng. Fragile Eternity)
4. Radiant Shadows (sv. I ljuset av din skugga)
5. Darkest Mercy

 

Tags: , ,

4 responses to “Kvadratdramat fortsätter i Berusad av evigt liv

 1. andréa

  May 9, 2011 at 19:27

  Har haft den engelska versionen av den här i min bokhylla jag vet inte hur länge, men har inte kommit längre än ungefär tio sidor in i den … för gudar, så tråkigt redan början är. Jaja, jag ska väl få läst den när det blir sommarlov.

   
 2. Fia Filur

  May 9, 2011 at 19:28

  Jag har ju läst de två första böckerna i serien och tyckte att de var lite småsega, men att världen var fängslande. Den här har jag inte läst för jag förstår inte vad den går ut på, förstår inte vad den handlar om. Fattar inte heller varför det kretsar kring de här fyra personerna igen? Och jag trodde att Aislinn bestämt sig för Seth… ändrar hon sig nu? Känns lite som att dra ut på det för att bygga på fler böcker i serien. Om jag har förstått det rätt så handlar bok fyra om en annan person, tatuerarens syster om jag minns rätt, och sen i sista boken går det återigen tillbaka till de här fyra personerna. Så jag antar att kärleksdramat inte löste sig utan att det fortsätter.

  Haha, mycket träffsäkert det du skrev om att du inte vet varför du läser vidare men att du vill veta hur det går. Så känner jag med! Ingen karaktär fastnar hundra, men man vill ändå veta hur det slutar.
  Seriens största styrka är de snygga omslagen tycker jag.

   
 3. boktycke

  May 9, 2011 at 20:21

  Haha, ja, snygga omslag och häftiga titlar är seriens största säljpunkt (tyvärr). Det är så mycket upprepningar i boken, man får läsa gång på gång hur mycket Seth betyder för Aislinn och vice versa. Donia är värsta psykot och Keenan så himla… ja, jag vet inte vad. Jag som tyckte att han var så bra i bok 1 och 2 för att han brydde sig så mycket om sitt hov. I denna var han nästan bara patetisk.

  Jag håller på att läsa 4:an just nu och den handlar om Ani, kom inte ens ihåg vem hon var. Den börjar iaf bättre än denna.

   
 4. Fia Filur

  May 9, 2011 at 21:10

  Minns att det var mycket upprepningar i tvåan också. Jag tyckte den boken kunde ha varit kortare för det hände inte tillräckligt mycket för att fylla ut den. Hon, Ani, presenterades i tvåan har jag för mig.

  Jag såg en bild på bok 5 och den var snyggast hittills!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: