RSS

Anorektisk tjej får jobb som Svält i Apokalypsens Ryttare

21 May

För vem förstår hunger bättre än en som svälter sig själv hela tiden?

 

Titel: Hunger
Serie: Horsemen of the Apocalypse 1
Författare: Jackie Morse Kessler
Sidantal: 174

Handling:
Lisbeth är för tjock och kämpar för att gå ner i vikt. Hennes före detta bästis anklagar henne för att vara anorektisk men det är inte sant. Än sen om hon tränar mycket och äter nästan inget alls, hon vill bara få bort sin utstickande mage. Efter lite för många tabletter får hon besök av Döden som erbjuder henne jobbet som Svält i Apokalypsens Ryttare. Givetvis accepterar Lisbeth, det är ju bara en dröm… eller?

 

Omdöme:
Älskar konceptet och jag var såld bara genom att läsa baksidestexten. Boken höll vad den lovade, men det var alldeles för kort. Lisbeths PoV känns väldigt trovärdig och det var både hemskt och intressant att vara i huvudet på en anorektiker. Vissa av matscenerna är så välbeskrivna att jag själv mådde illa när jag läste dem. Man känner sig inte direkt sugen på att äta pommes frites med ostsås efteråt.

I grund och botten handlar boken om hur det är att vara en anorektiker och vilken skev bild de har av sig själva. De övernaturliga elementen kändes inte helt genomtänkta och tog inte tillräckligt mycket plats för att jag skulle bli nöjd.

Boken var också för kort för att jag skulle hinna lära känna birollerna. Lisbeth och Döden var de mest intressanta karaktärerna, resten fick för lite scener och hann inte utvecklas.

Slutordet är att det här är en mycket läsvärd bok, speciellt om du är intresserad av att veta hur en anorektiker tänker.

Koncept: +1
Språk: +0,5
PoV: +1
Budskap: +0,5
För kort: -0,5

Betyg: 7,5/10

 

Tags: ,

5 responses to “Anorektisk tjej får jobb som Svält i Apokalypsens Ryttare

 1. Fia Filur

  May 21, 2011 at 16:56

  Gillar det här konceptet! Och gillar tanken bakom serien, att gå igenom de fyra olika ryttarna. Känns som att det ger en ny vinkling för varje bok istället för att spinna vidare på samma sak. Det är samma tema, men ändå inte.
  Kommer du att läsa nästa? Om tjejen som skär sig själv och får jobb som Krig. 🙂

   
  • boktycke

   May 21, 2011 at 22:38

   Jo, nästa lär jag väl läsa när jag får tid över. Som sagt så tycker jag att de övernaturliga elementen (som lockar mig mest) inte är helt genomtänkta och lite för mycket lämnas åt läsarens fantasi.

   I efterordet så skriver ju författaren att hon själv har lidit av anorexia så jag tror att det är därför Lisbeths PoV känns så äkta. Jag är nyfiken på om hon får till samma trovärdighet i nästa bok.

    
 2. Fia Filur

  May 22, 2011 at 08:37

  Synd att den var så kort och att hon inte gått in djupare på det övernaturliga, det skulle vara det jag helst ville läsa om också.

  Men jag sitter och funderar lite på vilka de olika ryttarna är. Hon får jobb av Döden, men är inte Död en av ryttarna? Och en är väl pest? Famine, War, Pestilence och Death?

   
  • boktycke

   May 23, 2011 at 18:39

   Jo, död är en av ryttarna men han verkar även vara chefen för hela gänget. Det är iaf han som “anställer” nytt folk :p

    
 3. Emma

  May 25, 2011 at 13:27

  Jag gillar det har konceptet, later riktigt bra. Synd att den tydligen var sa kort, sjalv skulle jag nog vara intresserad av att lasa ganska sa mycket om det har, om det ar bra skrivet.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: