RSS

Dags för omslag! – Marked (House of Night 1)

17 Jun

Det är fredag och det är dags för omslag! Denna gång är det första boken, Marked (Vampyrens Märke på svenska), i den populära vampyrserien House of Night som ska granskas!

Usa, Usa

En ny och en gammal version (tror jag). Det är ju i stort sett samma bild men jag gillar den till vänster bäst. Måste säga att båda är tråkiga.

Portugal, Portugal

Den häftade och den inbundna versionen (?). Kollar man lite snabbt så ser det som om hon har värsta häxnäsan ^^. Hmm… vet inte vilken av dem jag gillar bäst. Tjejen ser skrämmande ut och blomman är för intetsägande tycker jag. Men både är bättre än USA:s i alla fall.

Litauen, Polen

OMG, Litauens ser ut att vara en science-fiction filmposter och Polens som skräckfilmsposter. Nej, gillar ingen av dem, men Litauens är att föredra.

Bulgarien, Tjeckien

Ojoj, här börjar det likna något. Den matchande gröna färgen i hennes ögon och texten är ursnygg i den Bulgariska. Älskar snirklarna i den tjeckiska men tjejen på framsidan ser ju inte ut att ha sovit på några veckor. Nej, om hon hade tagit bort hälften av eyelinern  och dragit upp mungipan lite så kanske den skulle ha varit miin favorit.

Indonesien, Kina

 Givetvis ska det vara en asiatisk tjej på framsidan om det ska säljas i asiatiska länder. Men förutom månskäran så finns det inget som säger “House of Night” hos den indonesiska. Var är tatueringarna? Den kinesiska tycker jag är snygg (speciellt teckensnittet) men vad har en ros med serien att göra?

Japan, Japan

Verkar som att Japan har delat in boken i 2 delar och här ser ni omslagen. Dålig kvalité på den första men jag kunde inte hitta någon bättre. Hmm… nu när jag har satt ihop dem så ser det faktiskt ut som att de är en bild tillsammans, eller vad tycker ni?  Gillar ingen av dem tyvärr, istället för en vampyrserie så tänker jag snarare på nån kärlekssaga som utspelar sig på 1800-talet (möjligen en lesbisk sådan med tanke på att omslagen ser ut att passa ihop).

Min favorit för denna gång är Bulgariens! Den sämsta är Polens. Vad tycker ni?

 
5 Comments

Posted by on June 17, 2011 in Kär bok har många omslag

 

5 responses to “Dags för omslag! – Marked (House of Night 1)

 1. Nea

  June 17, 2011 at 23:10

  Jag älskar Kinas. Så cool!

   
 2. Fia Filur

  June 18, 2011 at 00:16

  Näe, vilket trist utbud. Har alltid tyckt att Sveriges var tråkigt, men ser ju att det kommer från USA och det är ju lika trist det. Bulgariens var bäst, Tjeckiens hade kunnat vara fint, men jag gillar inte ögonsminket och läppstiftet.

   
 3. boktycke

  June 18, 2011 at 09:29

  mm, för att vara så populär så har HoN ganska tråkiga omslag. Konstigast är Japans tycker jag. Skulle aldrig ha trott att det var HoN om jag bara hade sett omslaget.

   
 4. booksarelives

  June 18, 2011 at 20:05

  Jag gillar också Bulgarien mest och gillar minst och Indonesien.
  Jag har en fråga, hur för du tag på alla covers.
  Jag forsökte hitta sarah dessen – the truth about forevers olika omslag men hittade bara 5 st.

   
  • boktycke

   June 18, 2011 at 21:15

   Jag brukar googla upp dem. Om man t.ex. går på wikipediasidan för boken så ser man ju vilka andra språk boken/serien finns på. Sen söker jag t.ex. House of Night China Cover etc. Det finns fler omslag men de är pyttesmå så jag valde bort dem. Det är lite detektivarbete bakom :p

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: