RSS

Dags för ny huvudkaraktär i House of Night?

27 Jul

Har författarduon Cast också tröttnat på Zoey?

Titel: Burned (sv. Bränd)
Serie: House of Night 7
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Sidantal: 323
Utgivningsår: 2010

*Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar*

Handling:
Zoeys själ har splittrats och hon är fångad i gränslandet mellan de döda och de levande tillsammans med Heath. Alla försöker komma på ett sätt att rädda henne, nåja, alla förutom Stevie Rae som bråkar med sina egna problem. Stevies relation med Kalonas son blir allt mer komplicerat och snart vet hon inte vad hon känner för honom, bara att det som sker mellan dem inte längre går att stoppa.

 

 

Omdöme:
Cast har verkligen förmågan att skapa avskyvärda huvudkaraktärer, först Zoey och nu Stevie Rae. Stevie Rae har aldrig varit någon favorit och efter denna bok så tycker jag att hon är värre än Zoey. Varför måste hon upprepa alla misstag som Zoey har gjort? Det blir på något sätt ännu värre för hon borde ha lärt sig av sin kompis. Men nähe, Stevie tycker att det är en bra idé att ljuga för alla och blir irriterad när folk ifrågasätter henne.

Att läsa om när Stevie Rae blev påkommen var bara en plåga, det var som att läsa om Zoeys otrohet och Erics reaktion på nytt. Upprepningar är också något som återkommer ofta. Ett exempel är när Stevie Rae kom på en idé. Man fick hur hon tänkte och senare måste man även följa hennes samtal med Afrodite där hon berättade om sin idé i minsta detalj. Efter det får man även läsa om när Afrodite upprepar idén för de andra i gänget. Snacka om att ta död på farten.

I övrigt så är berättelsen lagom spännande för att man ska orka läsa vidare. Men gud, den här måste nog vara den sämsta i serien hittills.

Jag trodde aldrig att det skulle hända men jag saknar Zoey! Snälla, kom tillbaka innan Stevie Rae sparkar ut dig från berättelsen!

Karaktärer: -1
Upprepning:-1
Språk: -0,5
Berättandeform (PoV): -0,5
Fantasivärld: +0,5
Spänning: +0,5

Betyg: 3/10

Andra delar i serien:
1. Vampyrens Märke (eng. Marked)
2. Sveket (eng. Betrayed)
3. Utvald (eng. Chosen)
4. Svart ängel (eng. Untamed)
5. Hunted (sv. Jagad)
6. Tempted (sv. Frestad)
7. Burned (sv. Bränd)
8. Awakened (sv. Uppvakandet)
9. Destined (sv. Ödet)

 

Tags: , ,

19 responses to “Dags för ny huvudkaraktär i House of Night?

 1. Fia Filur

  July 27, 2011 at 20:29

  Fattar inte varför denna serien är så populär, känns inte som att det beror på karaktärerna i alla fall. Var denna bara skriven ur Stevie Raes pov?

   
 2. boktycke

  July 27, 2011 at 20:41

  Det finns många heta vampyrer i den, kanske därför? Mestadels är skriven ur Stevie Raes pov men även afrodite, stark, kalona, kalonas son (som jag aldrig kommer ihåg namnet på) och Zoey (och kanske någon mer) hade några povkapitel.
  Och verkar Kalona inte lika ond längre utan verkligen älskar Zoey/Aya och blir bara utnyttjad av Afrodite. Ärligt talat så tycker jag att han verkar rätt trög :p

   
 3. Fia Filur

  July 27, 2011 at 20:50

  Okej, så många pov! För de allra första böckerna var väl bara Zoeys pov? När började de med så många pov?

   
 4. boktycke

  July 27, 2011 at 21:05

  Det har bara varit Zoeys “jag”-pov fram tills förra boken. Sen helt plötsligt fick den sjätte boken 7 pov. Jag tyckte om det då, men nu är det mest bläh.

   
 5. Fia Filur

  July 27, 2011 at 21:11

  Men vad märkligt att gå från 1 till 7 olika. Är det tredjeperson nu då? Bara försöker förstå hur de tänker. Känns som världen har växt så mycket från den första boken till nu. Måste de utöka med många pov för att det har blivit så omfattande?

   
 6. boktycke

  July 27, 2011 at 21:22

  Zoey berättas fortfarande i jag och de andra i 3.de limiterad. Det funkar faktiskt förvånansvärt bra, man känner ju att Zoey fortfarande är huvudrollen för hon är “jag”. Jag tycker också att det är väldigt dratiskt att gå från 1 till 7. Och det gjordes inte så bra heller. Stevie Rae fick rätt många kapitel men det var några som bara fick ett, och då kändes det inte så lönt att hoppa in i deras huvud.
  Ja, gruppen har splittras och befinner sig på olika ställen så det är väl därför det är så många pov. Eller så försöker författarna experimentera.

   
 7. Fia Filur

  July 27, 2011 at 21:42

  Okej, vad spännande att det funkar att ha en jag och resten i tredje! Har nog aldrig läst någon sådan bok. Ogillar överlag alltför många pov, tycker det blir så ointressant, typ att man får reda på mycket som kanske inte är helt relevant.

  Jag var rätt skeptisk till alla jagpov i Linger/Feber, men tyckte det funkade väldigt bra. Du som har Forever hemma, är det ännu fler jagpov i den? Om jag inte har missförstått så är Shelby ett jag? Åh, tänk att du har upplösningen så nära till hands. Måste smälla av en aning …

   
 8. boktycke

  July 27, 2011 at 21:49

  hahha jag har inte ens hunnit kolla på den, måste läsa ut mina tjocka biblioteksfantasyböcker först för annars blir det aldrig av. Men forever ska bli den första boken jag läser av bokhögen. Åhh, man längtar ännu mer när man har den så nära till hands men måste läsa andra böcker först hihi

   
 9. Fia Filur

  July 27, 2011 at 21:54

  Haha, jobbigt läge! Har också nya böcker som väntar på mig i bokhyllan, plus en beställning på väg, men bibblan-böckerna har ju en tidsgräns så de går före. Men alltså, Sam och Grace, jag längtar!

   
 10. boktycke

  July 28, 2011 at 08:53

  Ahh jag med, kommer liksom att njuta av boken ännu mer för jag får inte läsa den om förrän ca 1 vecka. Har sparat de tjockaste fantasyböckerna sist :p
  Vad har du beställt för nya böcker? Är nyfiken på vilka böcker du har olästa hemma också :p

   
 11. Fia Filur

  July 28, 2011 at 13:51

  Hoppas att Forever lever upp till förväntningarna. Är inte sugen på ett Hungerspelen-slut.

  Beställde bl a: Wolfsbane och Flocken (en i Shifter-serien), samt några ungdomspocket
  Olästa från förra best: Innan jag dör av Jenny Downham, Ibland bara måste man av David Levithan, Det fattas en tärning av Johanna Thydell, Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld, Om jag stannar av Gayle Foreman och Starcrossed som jag tänkte vänta med tills du läser.
  Har även Den vita katten från bibblan.

  Gör bloggen att du läser fler böcker nu än förut?

   
 12. boktycke

  July 28, 2011 at 15:12

  Jag har inte vågat kolla på nån recension av forever alls, vill inte bli spoilad.

  wolfsbane och bloodlines ska jag beställa vid nästa tillfälle. Sen försöker jag få tag på den svenska versionen av Starcrossed men det är ju typ omöjligt under sommaren.

  Nja.. beror på vad som menas med förut. När jag gick i högstadiet/gymnasiet så läste jag ännu mer än vad jag gör nu, typ 3-4 böcker i veckan (och då var det tjocka fantasyböcker). Men under studenttiden så läste jag knappt nåt alls, kanske 15 böcker per år. Nu läser jag i snitt 2-3 böcker i veckan, beroende på sidantal. Men bloggen har iaf iag fått mig att upptäcka nya böcker, mest är det dina boktips hihi :p

   
 13. Fia Filur

  July 28, 2011 at 16:00

  Min nästa best blir om en månad, då är det Bloodlines, Succubus nr 6 och LS på svenska som gäller. Sen slinker det nog med en del annat också om jag känner mig själv rätt …

  Hihi, jo, det är ju alltid roligt med boktips! Och att diskutera! Har du hunnit läsa VD böckerna ännu?

   
 14. boktycke

  July 28, 2011 at 16:18

  Var köper du dina böcker nånstans, cdon? Det slinkar alltid in några andra böcker :p

  Nope, ska läsa dem ikväll och på lördag. De är ju så tunna att det inte bör ta mer än en dag. Och jag har ju läst dem en gång tidigare. Sen är det diskussion på söndag!

   
 15. Fia Filur

  July 28, 2011 at 16:38

  Ja, jag kör alltid cdon, funkar smidigt och bra.

  Jag läste de för typ ett halvår sen, så läser inte om dem, men kanske fräschar upp minnet lite. Man pressar in så mycket nytt att det ibland faller ut lite gammalt …

   
 16. boktycke

  July 28, 2011 at 17:45

  haha då måste du ju köpra för 500kr så du får fraktfritt :p Jag har börjat köpa från amazon istället, då är det fri frakt om man köper över 25 pund. Tycker att engelska pocketar där är mycket billigare. Men det är ju lite jobbigare att reklamera.

   
 17. Fia Filur

  July 28, 2011 at 18:29

  600kr är fraktfritt, men jag köpte nu när det var fraktfri vecka!

   
 18. boktycke

  July 28, 2011 at 18:41

  oj, är det 600 spänn, det är ju supermkt. Jag brukar liksom beställa för 300kr per gång.

   
 19. Iktoro

  December 26, 2011 at 18:01

  Hon kommer tillbaks i nästa del! Hurra 😀

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: