RSS

Dags för omslag! – Vampire Academy

29 Jul

Eftersom jag nyligen har läst ut denna grymma serie så vill jag kolla om de andra omslagsversionerna är lika förskräckligt fula ähem, mörka som mitt. Här kommer dem!

Vet inte dessa kommer från USA eller Storbritannien, men fula är de iaf. Hur har de tänkt att locka folk att plocka upp boken? Det enda som är bra är väl att hon ser åtminstone ut som en vampyr i den första bilden.

Vet inte om dessa kommer från USA eller Storbritannien heller. Men usch, så oattraktiva de är. Rosen kanske kan funka men den andra bilden är supertråkig.


Indonesien, Portugal
Varför är det så poppis att använda rött till VA? Gillar det inte alls faktiskt. Indonesiens är verkligen kusligt och Portugal ser ut som resultatet av nån som har lekt i photoshop. Nej, skulle inte ha plockat upp nån av dem.

Bulgarien, Tyskland
Puh, det är tur att alla länder väljer att ha samma tjej på framsidan. Bulgariens ser lite för romantisk ut medan Tysklands ser lite för gothisk ut, men det tycker jag är rätt snyggt.

Grekland, Holland
Hehe, tydligen gillar grekerna inte heller originaltjejen. Gillar inte den röda färgen men den är bättre än de fyra första. Holland, åhh, riktigt riktigt snyggt. Älskar färgerna, hårer, fåglarna och typsnittet.

 Italien
Hmm, Italien gillar att ha bloddroppar på framsidan. Trodde först att den andra bilden var omslaget för Shadow Kiss men efter att ha googlat lite så verkar den vara det inbundna omslaget för VA. Tja… båda är ganska bleka tycker jag, inte snygga men inte fula heller.

 Spanien
Gillar den första bilden, enkel och vacker, men den andra bilden… bläh!

Sverige, Turkiet

Jag såg den svenska utgåvan för ett par år sen och tyckte då att den var rätt ful, men det var givetvis innan jag såg originalomslagen. Tycker fortfarande inte om bilden men den är tack och lov bättre än de flesta. Turkiet, wow, här har vi ett par snygga vampyrer. Vet inte riktigt om tjejen ska föreställa Lissa (för hon använder väl inte så mycket smink?) men det här är ett omslag som skulle fått mig att plocka upp boken.

Favoriten denna gång blir Hollands, älskar fantasykänslan över bilden. Jag kan inte ens bestämma mig för vilken jag tycker sämst om för det finns så många att välja mellan. Tycker att det är riktigt synd, för Vampire Academy är en bra serie, men folk kanske inte ens plockar upp första boken för omslaget är så fult.

Vilket omslag tycker du är snyggast?

 
3 Comments

Posted by on July 29, 2011 in Kär bok har många omslag

 

Tags: , ,

3 responses to “Dags för omslag! – Vampire Academy

 1. we

  July 29, 2011 at 23:20

  Min favorit är helt klart Hollands! 😀

   
 2. Sara

  July 30, 2011 at 00:38

  Jag har länge sett både det svenska och engelska omslaget i bokhandeln och på internet och jag måste erkänna att det är därför jag inte har läst böckerna ännu. Har hört att de ska vara riktigt bra men omslagen ser ju så tråkiga ut. Sveriges är nästan sämst tycker jag, då det är samma bild men i olika färger på alla böckerna i serien. Kan man bli mer uttråkad. Och tjejen på det Amerikanska omslaget ser ju bara konstig ut. Från vilken vinkel har dom fotograferat egentligen?

  Jag håller med dig och jag tycker att Holland verkligen har lyckats. Det är en bok som jag skulle plockat upp direkt. Resten av omslagen är bara rent av fula.

   
 3. nellie

  June 26, 2014 at 15:46

  min favorit är också Hollands och Spaniens (den första)

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: