RSS

Dags för omslag! – Frost (Shiver)

12 Aug

Vad är bättre att göra på en fredagseftermiddag än att spana in lite olika omslag? Denna gång tar vi upp Frost (eng. Shiver) av Maggie Stiefvater. Personligen tycker jag att The Wolves of Mercy Falls är en av de bästa paranormal romance-serierna som finns.

USA, Storbritannien, Tyskland
Tycker egentligen om alla tre men den tyska är snäppet snyggare och om jag ska välja den jag tycker minst om blir det väl Storbritanniens. Gillar den enkla men ändå drömlika och kyliga känslan de två första omslagen ger.

Spanien, Portugal, Turkiet
Jag gillar verkligen den kyliga stämningen, passar så bra ihop med bokens handling. Gillar Turkiets omslag mer än originalet för vargen syns mycket tydligare, man ser ju den knappt i USA:s version. Portugals är också väldigt fint.

Frankrike, Katalonien, Italien
Hmm, Frankrikes är lite för kall och stel, saknar den sagolika känslan. Jag gillar rosa men här måste jag säga att blått är snyggare och passar handlingen mycket bättre. Italiens är nog den sämsta hitills, alldeles för mörk, ser nästan ut som en skräckbok.

Indonesien, Bulgarien
Indonesien brukar alltid ha målade omslag och denna gång går det hem hos mig. Fast Sam är väl inte vit? Det är väl Shelby som är vit? Den bulgariska ser lite creepy ut, ögon i en skog liksom, nja…

Oj, svårt att välja en favorit denna gång. Rent bildmässigt skulle jag välja Tysklands men den saknar den där kyliga känslan som är viktig för berättelsen. Svårt… näh, veckans vinnare blir Turkiets. Gillar kontrasten mellan det blåa och det vita och att vargen syns så tydligt.

Vilket omslag tycker ni är bäst?

 
4 Comments

Posted by on August 12, 2011 in Kär bok har många omslag

 

Tags: , , , ,

4 responses to “Dags för omslag! – Frost (Shiver)

 1. Fia Filur

  August 12, 2011 at 17:57

  Hm, många fina denna gång! Gillar USAs eller Turkiets bäst. Den med lila istället är fin, men känns inte lika rätt som blått. Franrikes var rätt okej, titeln påminner om mitt efternamn, men gillar vit bakgrund bättre.

   
 2. andréa

  August 12, 2011 at 18:45

  Gillar faktiskt Storbritanniens bäst, det jag äger också. (Min version av Linger är dock inte så snygg, eftersom i:ets prick ligger ovanför n:et i stället, haha.)

   
 3. Pia

  August 12, 2011 at 19:03

  åh! Tysklands omslag är så himla vackert ^^

   
 4. we

  August 12, 2011 at 19:12

  Turkiet brukar faktiskt ha fina omslag, den här gången blev inget undantag! Btw: älskar den här kategorin! 😀

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: