RSS

Förlorad läsare

14 Aug

Ni vet sådana serier som börjar bra men blir tyvärr sämre. Den här är en av dem. 

Titel: Förlorad ängel (eng. Crescendo)
Serie: Hush, hush 2
Författare: Becca Fitzpatrick
Sidantal: 317
Utgivningsår: 2011 (original 2010)

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Patch är Noras pojkvän och skyddsängel, men Nora tvivlar på hans kärlek och avslutar förhållandet. Hon ångrar sig men när hon ser hur ärkerivalen Marcie klänger på Patch får hon nog och bestämmer sig för att börja umgås med Scott, en otrevlig barndomsvän som precis flyttat tillbaka till staden. Men Scott döljer något, och det gör Patch också. Någon är efter Nora och utan sin skyddsängel är hon ett enkelt byte.

 

Omdöme:
Det finns böcker som inte bör ha uppföljare och Hush, Hush är en av dem. Förra boken slutade bra och jag var nöjd med Noras och Patchs relation. Varför var de tvungen att släppa en till bok och förstöra det jag kände för dem?

Nora är en idiotisk, egoistisk och svartsjuk barnunge som tror att hon aldrig gör fel. Bara för att Patch inte kan känna lust (eftersom han numera är en ängel) så tror hon att det betyder att han inte älskar henne. Hallå? Han offrade sin chans att bli en människa för din skull! Om han inte älskar dig så vet jag inte vad. Hon ångrar sig hela tiden att hon har gjort slut med Patch men så fort de pratar med varandra börjar hon alltid skälla och skyller allt på honom. Hon skjuter allt ansvar ifrån sig och tror att hon vet bäst. Herre gud, väx upp människa!

Jag förstår verkligen inte varför Patch är kär i Nora, han har liksom blivit värsta mesen. Jag skulle ha dödat, ähum lämnat Nora för längesen om jag var han. Åh, han var så mycket bättre i förra boken.

Och hur är Noras relation med Marcie begriper jag inte alls. Ibland är de bittra fiender, ibland nästan som kompisar och då och då slåss de mot varandra. Kom igen, bestäm dig tjejen.

Eftersom det var ett tag sen jag läste Hush, hush kommer jag inte riktigt ihåg hur världen fungerar. Ni som vet kan ju rätta mig ifall jag har fel. I stort sett finns det 4 grupper: änglar, fallna änglar, nefiler och människor. Fallna änglar vill döda eller ta över nefiler för att bli mänskliga så de är the bad guys i sammanhanget. Nora är en nefil så det är därför hon behöver en skyddsängel. Så långt hänger jag med, men det är mycket annat som lämnas oklart. T.ex. varför fallna änglar blir mänskliga genom att döda en ättling av deras vasaller? Det känns inte helt logiskt. Och varför är 16 är magisk ålder? Och varför verkar ärkeänglarna så maktlösa?

Vem som ville döda Nora är ju ganska tydligt. Det finns 6 nyckelpersoner i hela boken och den skyldiga lär vara en av dem. Svårt att gissa liksom.

Slutet tycker jag inte alls om, i överlag så ogillar jag att böcker slutar med cliffhanger och Förlorad ängel är inget undantag. Nu känner jag mig tvungen att läsa den sista boken i serien, Silence bara för att få veta hur den kommer att sluta.

Karaktärer: -1
Slut: -0,5

Betyg: 3,5/10

Andra delar i serien:
1. Hush, hush (sv. Fallen ängel)
2. Förlorad ängel (eng. Crescendo)
3. Silence (sv. Noras Val)
4. Finale

 

Tags: , ,

7 responses to “Förlorad läsare

 1. Nellie C Lind

  August 14, 2011 at 13:13

  Spoiler!
  Jag kan inte göra annat än att hålla med! Jag satt frustrerad genom hela boken och blev bara mer och mer irriterad över Noras löjliga beteende. Hon gjorde saker hela tiden värre för sig själv och ångrade sig sedan.
  Jag kommer att lägga upp en recension om boken på min blogg också inom kort, och den lär få lika dåligt betyg som du har satt.
  Men samtidigt måste jag också få veta fortsättningen så jag kommer definitivt läsa nästa bok.

   
  • boktycke

   August 14, 2011 at 14:37

   Jo, känner samma sak. Även om man inte gillar boken så vill man ändå veta hur serien ska sluta. Jag hoppas verkligen att Silence är bra.

    
 2. Fia Filur

  August 14, 2011 at 13:49

  Vad konstigt att Patch ändrat sig så, byts ens personlighet när man gått från fallen ängel till skyddsängel? Annars fattar jag inte varför han inte är likadan som tidigare.

  En sak jag undrar, får Nora reda på sanningen om pappans död? För enligt vad jag har läst om boken verkar det vara en stor del av handlingen.

  Minns inte Hush hush alls, det var en sån där bok som inte alls fastnade hos mig. Vet bara att jag ville veta mycket mer om ängelvärlden.

   
  • boktycke

   August 14, 2011 at 14:16

   Jo, man får veta, men det händer ju långt efter halva boken. På baksidan så verkar det vara den röda tråden men jag tycker inte att frågorna kring pappans död har en stor roll i boken alls.

    
 3. Elisabet

  August 16, 2011 at 11:27

  Aah bra recension! Kände samma sak, blev arg hela tiden på Nora och allt möjligt ;O Tack, nu hjälpte du mig att reda ut mina känslor om boken, ska lägga till lite på min recenssion:)

   
 4. Fia Filur

  May 26, 2012 at 18:57

  Tog tyvärr med den här boken till förlossningen och eftersom jag blev kvar på BB ett par dagar kände jag mig tvungen att läsa ut den, men fy vilken plåga! Det är lätt den sämsta bok jag läst i år. Gillade inte språket, inte karaktärerna, inte handlingen, allting var bara ologiskt och rörigt och Nora var fullkomligt idiotisk och velig hela tiden. Och slutet! GRR! Så får man ju inte avsluta en bok!!!

  Imponerad av att du orkade igenom tredje boken, men värre kan det väl knappast bli …

   
  • Anna - Boktycke

   May 28, 2012 at 18:25

   Haha, jo, det var rätt kämpigt att läsa ut. Fick pausa flera gånger för att inte dö av frustation. Näh, slutet var riktigt riktigt dåligt. Man får ju inte avsluta en bok så!

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: