RSS

Att falla för Fallen

25 Aug

Omslaget? Absolut! Berättelsen? Nej. 

 

Titel: Fallen
Serie: Fallen 1
Författare: Lauren Kate
Sidantal: 452
Utgivningsår: 2009

Handling:
Luce har under hela sitt liv besväras av mörka skuggor som ingen annan kan se. Första dagen i den stränga reform-skolan slutar i misär men hon kan åtminstone spana in Daniel som hon blev förälskad i vid första ögonkastet. Daniel i sin tur är kylig mot henne men Luce kan inte bli av med känslan att de har känt varandra innan. Hon ger inte upp och försöker ta reda på sanningen som visar sig vara mycket mörkare än vad hon någonsin kan ana.

 

Omdöme:
Jag tycker inte om att jämföra andra paranormal romance med Twilight, jag har till och med skrivit ett inlägg om det. Men den här gången kan jag inte göra något annat än att säga att Fallen är en Twilight fast med änglar istället för vampyrer.

Vad som påminner så starkt om Twilight är både miljön och karaktärerna. Handlingen utspelar sig på en skola där stämningen är mörk och kuslig. Luce blir som Bella plötsligt förälskad i en kille och tillbringar 99% av sin tid med att tänka på hur snygg han är. Daniel försöker precis som Edward förneka attraktionen mellan dem, för det mesta är han kall men ibland råkar han avslöja sig och Luce blir alldeles till sig.

Luce ska föreställa en smart tjej men för det mesta är hon bara en patetisk stalker. Hon tänker på Daniel hela tiden, till och med när hon är med en annan kille som uppvaktar henne (och varför Cam gillar henne fattar jag inte heller). Det finns inget älskvärt hos henne och flertalet av hennes beslut är bara så uppenbart fel.

Takten i boken är ytterst ytterst seg. Det händer knappt något på 400 sidor utan all handling sker på de 50 sista sidorna. Boken byter också tydligt spår på de sista sidorna och går från en icke-trovärdig kärlekshistoria till något annat.

Vad jag gillar med boken är språket och den magiska världen man bara fick några glimtar av. Kate kan verkligen måla upp en stämning och jag är väldigt nyfiken på ängelvärlden. Boken lämnar många frågor obesvarade och jag kommer med stor sannolikhet att plocka upp bok 2 även om denna inte riktigt föll i min smak. Omslaget är det inget fel på i alla fall.

Karaktärer: -1
Takt: -1
Språk: +0,5
Fantasivärld: +0,5

Betyg: 4/10

Andra delar i serien
1. Fallen
2. Torment

 

Tags: , ,

8 responses to “Att falla för Fallen

 1. aeskill

  August 25, 2011 at 19:00

  Älskar omslaget, men tråkigt om innehållet inte matchar …

   
 2. we (bookfrenzy)

  August 26, 2011 at 12:29

  Har länge varit nyfiken på denna bok. Plötsligt blev jag inte alls lika nyfiken.. ^^

   
 3. boktycke

  August 26, 2011 at 14:52

  Jo, jag blev rätt besviken på den. Omslaget är så himla snyggt att man automatiskt förväntar sig att storyn är bra. Det finns ju många som älskar boken så det kanske bara är jag som har en annorlunda smak :p

   
 4. Amadeus

  August 26, 2011 at 16:10

  Älskade också omslaget men kände precis som du om det mesta, verkar det som. Men bok två har också en väldigt snygg framsida! ^^

   
 5. Nellie C Lind

  August 27, 2011 at 14:22

  Den här recensionen såg jag fram emot! Synd att du tyckte att den inte var särskilt bra. Brukar vanligtvis aldrig läsa engelska böcker, men jag tror att jag ska ge mig på den här så får vi se om jag tycker likadant. 🙂

   
  • boktycke

   August 28, 2011 at 19:54

   Ja gör det! Det är alltid kul att läsa andras åsikter som samma bok. Som sagt så gillar väldigt många den här boken så det kanske du gör också ^^

    
 6. Linda

  September 7, 2011 at 19:06

  Jag håller på med andra boken och ja… vad ska jag säga. Det är sällan jag önskar livet ur karaktärer Luce är verkligen hemsk. Hittills så känns hon värre än i första boken. Hon gör samma misstag om och om och om igen och lär sig aldrig något. Hon är så egoistisk och tänker bara på Daniel. “ÅHNEY VI HAR INTE SETT PÅ EN DAG JAG HÅLLER PÅ ATT GÅ UNDER!!” …. uhg. Jag önskar verkligen att hon ska dö och någon annan kan ta över huvudrollen, för själva världen och miljön är ju intressant. Jag vill veta mer om det och mindre om Luce och hennes idioti.

   
  • boktycke

   September 7, 2011 at 19:48

   Haha, låter ju inte alls bra. Ska nog vänta med att läsa fortsättningen :p

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: