RSS

Halvsystrar i två olika världar

10 Sep

Borde man bli chockad om man upptäcker att man har en okänd halvsyster? Nja, inte om du har en rockstjärna till pappa. 

 

Titel: Little Darlings
Författare: Jaqueline Wilson
Sidantal: 326
Utgivningsår: 2011 (original 2010)

Handling:
Destiny är den hårda flickan som älskar sin slitna mor. Hennes far är den legendariska rockstjärnan Danny men han vet förmodligen inte ens om att hon existerar. Långt ifrån dem bor Sunset i sin lyxvilla och känner sig otillräckligt. Att ha en supermodell till mamma, rockstjärna till pappa och bortskämda syskon är inte lätt.

Två olika flickor, samma pappa. Vad händer när de blir varandras bästisar?

 

Omdöme:
Hade det inte stått rakt ut i texten att Destiny och Sunset är 11 och 10 år gamla skulle jag aldrig ha vetat det. I mer än halva boken så trodde jag att de var över 15 båda två. Hur många 10-åringar kan blanda och servera drinkar? Hmm… barn till stjärnor måste verkligen leva ett annorlunda liv.

Jag förstår att Sunset är ensam men jag har svårt att tro att på den snabba vänskapen mellan henne och Destiny. De träffades liksom i en kvart, fick veta att det var halvsyskon och sen var det syskonkärlek om dem så det skrek om det. Sunset verkar gilla Destiny mycket mer än sina riktiga syskon som hon bor ihop med (i och för sig så är de ganska störiga).

Karaktärsmässigt så känns Destiny starkare än Sunset. Destiny är den som lever i fattigdom och den som får kämpa. Först tyckte jag att Sunset bara är bratty som tyckte att sitt liv sög fast hon i stort sett hade allt. Men ju mer man läste desto mer började man förstå henne och till slut så gillar jag både Destiny och Sunset. Pappan är verkligen ett kräk. Han är inte värd någon av döttrarna.

Jag blev förvånad över hur lite interaktion det var mellan Destiny och Sunset. På baksidan av boken lät det som de skulle umgås en del men de skriver mest brev till varandra. Och en till sak som är inte är trovärdig – Hur många ungdomar har inte e-post? Även om man inte har en dator hemma kan man väl använda skolans datorer? Nåja, hur som helst så sker mycket av händelser i Destinys och Sunsets liv opåverkade av varandra. Jag gillar bådas berättelser men önskar att det var mer interaktion mellan dem.

Spontant så känns det inte som Wilsons böcker passar mig. Den här är helt okej men ger ingen woah-känsla. Är det någon som känner till hennes böcker och vet om de är i samma stil som denna?

Karaktärer: +0,5
Handling: +0,5
Trovärdighet: -0,5

Betyg: 5,5/10

Andra versioner av omslaget

 

Tags: , ,

4 responses to “Halvsystrar i två olika världar

 1. Anna

  September 10, 2011 at 12:29

  De flesta av hennes böcker är i stort sett likadana. Jag tänkte läsa den här boken men sen tyckte jag att den verkade alldeles för lik Tvillingsjälvar så då struntade jag i det.

   
 2. Andréa

  September 10, 2011 at 13:02

  Har inte läst den här, men älskade henne när jag var omkring 8-10 år gammal, haha.

   
 3. Fia Filur

  September 10, 2011 at 17:28

  Oj, jag trodde de var tonåringar. Gillar idén annars!

   
 4. we - bookfrenzy

  September 11, 2011 at 10:37

  Ska börja läsa den nu. Plötsligt blev jag inte alls lika peppad!;)

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: