RSS

OMG, jag är kär!

15 Sep

Jag tror att jag har hittat en ny favoritserie.

Titel: Wolfsbane
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade 2
Sidantal: 390
Utgivningsår: 2011

*Handligen kan nnehålla spoilers från föregående böcker*

Handling:
Calla har förrått Keepers och hennes enda chans till överlevnad är att alliera sig mot hennes svurna fiender, Searchers. Det visar sig att Searchers inte alls är så ondskefulla som hon har lärt sig, faktum är att de är riktigt vänliga och vill hjälpa henne att rädda sin flock. Trots att hon nu kan vara tillsammans med Shay känner Calla en stor skuld över att hon har förrått sina vänner och utsatt Ren för fara. Kommer hon att kunna rädda dem innan det är för sent?

 

Omdöme:
Wow, wow och wow. Jag trodde inte att jag skulle gilla den här boken så mycket men det är helt omöjligt att inte älska den! Det finns så mycket som är bra med boken att jag inte ens vet var jag ska börja någonstans, men jag ska försöka i alla fall.

Det är många nya karaktärer som introduceras i början av boken vilket upplevdes som lite rörigt. Förra boken, Nightshade, innehöll ju redan ett ganska stort karaktärsregister och med denna bok så har den nästan fördubblats. Från början saknade jag Callas flock, speciellt, Mason, Brynh och Ansel, men man fick snabbt nya favoriter bland Searchers-gänget så det gjorde inte så mycket. Jag gillar verkligen kemin mellan karaktärerna och Cremers språk skapar mycket närvaro i texten. De känns inte som påhittade personer, de känns som mina vänner.

Världen kan beskrivas med ett ord – Fantastisk! Jag vet inte om jag kan kalla det för vältänkt men det är mäktigt och oerhört fascinerande. Jag älskade redan Keepers/guardians-världen och nu älskar jag Searcher-världen också. Åhh, vad jag skulle vilja ta en promenad igenom korridorerna i Akademin. Alla element, specialiseringar, magin, vapnen, det är bara wow!

Trots att boken är ganska tjock så blev den aldrig någonsin tråkig. Det finns så mycket att utforska och saker händer titt som tätt. Jag hade egentligen bara tänkt läsa några kapitel för det började bli sent men det slutade med att jag satt uppe till 2 på natten. Jag var så uppslukad av berättelsen att tiden inte hade någon betydelse.

Callas berättarröst är underbar och man förstår henne även om man inte alltid gillar det hon gör. Speciellt älskar jag varginstinkterna och hon är inte rädd att visa sitt missnöje. Älskar att hon är en naturlig ledare och kan fatta snabba beslut.

Det mest negativa med hela boken är kärleksvelandet. Jag har inget emot triangeldramer så länge de inte pågår i evigheter. I förra boken så försökte Calla hålla sina känslor i styr för Shay eftersom hon måste lyda Keepers. Men nu är det ingenting som hindrar henne från att vara lycklig med Shay förutom hon själv. Så fort de börjar bli kärleksfulla så måste hon tänka på Ren och plåga sig själv med tanken på att hon har förrått honom. Suck, man kan inte få båda killarna (såvida man inte heter Zoey). Kan hon inte bara bestämma sig för en?

Wolfsbane är minst lika bra som Nightshade, om inte bättre. Har ni inte läst denna serie så har ni verkligen missat något! Åh, om Bloodrose är lika bra eller ännu bättre än sina föregångar så har jag en ny favoritserie.

Språk: +1
Karaktärer: +1
Berättarröst: +1
Spänning: +1
Handling: +1
Fantasivärld: +1
Kärleksvelande: -1

Betyg: 10/10

Andra delar i serien:
1. Nightshade
2. Wolfsbane
3. Bloodrose

Andra versioner av omslaget
(jag vet, jag har den fulaste versionen)

 

Tags: ,

7 responses to “OMG, jag är kär!

 1. Amelie

  September 15, 2011 at 19:33

  Oj, nu måste jag ta och läsa serien!

   
 2. Fia Filur

  September 15, 2011 at 20:08

  Åh, har ju denna hemma, borde verkligen läsa den!
  Slutar den okej eller måste man dö lite tills trean kommer?

   
 3. Fia Filur

  September 15, 2011 at 21:21

  Oh no, då kanske jag inte vågar läsa ändå! Känner att jag väldigt mycket måste hålla mig vid liv för tillfället! 🙂

   
  • boktycke

   September 15, 2011 at 21:38

   Haha, nähh, men man längtar halvt ihjäl sig efter Bloodrose. Denna slutar lite på samma sätt som Nightshade, cliffhanger men en bra sådan. Läs den!

    
 4. Bokmalen

  May 17, 2015 at 17:25

  Omg, jag läste ut wolfbane på en dag!! Du har så himla rätt, kunde inte lämna boken en sekund. Jag visste att Monroe var Rens pappa. Konstigt att Calla oroar sig över Shay när hon är med Ren i första boken men sedan över Ren när hon är med Shay i andra boken??! Men en super bra bok.

   
  • Anna - Boktycke

   May 18, 2015 at 19:39

   Åh, vad kul att du också gillar den! Jag störde mig också rejält på Callas oförmåga att bestämma sig för en kille. Tycker att det är så orättvist mot både Ren och Shay.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: