RSS

Kär bok har många omslag! – Sveket

16 Sep

Så är det comeback för katgorin Dags för omslag som har bytt namn till Kär bok har många omslag istället. Tycker att det nya namnet passar bättre. Denna vecka granskar vi en av mina personliga ickefavoriter – Sveket (eng, Betrayed), bok numero dos i House of Night.

UK/US
De engelska omslagen (även Sverige använder dem vad jag vet). I stort sett så är de ju helt indentiska förutom att fonten är annorlunda och den ena bilden är mer inzoomad. Gillar den till höger bäst, fonten är mycket snyggare. Annars tycker jag att de är rätt tråkiga omslag.

Portugal
Oj, är serien så populär att de har två olika omslag för den portugisiska  utgåvan? Den första är lite cool, ingen tvekan om att det är en vampyrbok i alla fall. Men den verkar vara mer åt skräckhållet, vilket House of Night verkligen inte är. Den andra är rätt tråkig den med.

Slovakien, Litauien
Varför envisas de med att visa ryggen av en tjej? Jag förstår om det hade varit några tatueringar eller nåt sånt men en vanlig rygg är bara skumt. Känns som jag tjuvkikar på nån som duschar typ. Litauiens är som Portugals, boring!

 Bulgarien, Polen
Gud, vilket glansigt hår alltså, jag vill ha!!! Om ni tycker att tjejerna ser likadana ut så beror det på att det är exakt samma motiv, Bulgarien har bara photoshoppat in ett linne (eller så är det Polens som har tagit bort linnet). Alltså, håret gör himla mycket, villken snygg frisyr bakifrån! Älskar att den blåa glansen speglar sig i texten hos Polens omslag.

Men vänta, ser inte den ryggen (och håret) lite väl bekant ut?

Ja, tjejen pryder även omslaget för den svenska utgåvan av Morganville Vampires. Hihi, undrar om hon visste i förväg att hon skulle dyka upp på så många vampyrböcker 🙂

Bäst denna gång är Polens, åhh, kan döda för att få lika glansigt hår.

Vilket omslag tycker ni är snyggast?

 
3 Comments

Posted by on September 16, 2011 in Kär bok har många omslag

 

3 responses to “Kär bok har många omslag! – Sveket

 1. Fia Filur

  September 16, 2011 at 19:02

  Haha, jag kände också igen det glansiga håret från den svenska boken. Tycker faktiskt att den är snyggast, men om jag måste måste välja bland HoN så är Polens bäst.

   
  • boktycke

   September 16, 2011 at 23:04

   Tycker inte du förresten att hennes hud ser lite… ojämn ut? Är det skuggan av håret eller är hon väldigt skrovlig under midjan.

    
 2. Yrsha

  September 18, 2011 at 16:01

  Tycker nog att Polens och USAs och Storbritanniens är snyggast.
  Väldigt kul idé att jämföra omslagen, har sett engelskspråkiga bloggar göra det förut, men det är mycket roligare när det är en svensk blogg som gör dem. Kul! 😀

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: