RSS

Vad gör du om du vet att din stad kommer att gå under om en vecka?

06 Oct

Det första man gör är väl ändå packa väskan och fly? Men näh, här är man envis och stannar kvar.

Titel: Arvet (eng. The Chaos)
Författare: Rachel Ward
Serie: Numbers 2
Sidantal: 366
Utgivningsår: 2011 (original 2010)

Handling:
Adam har ärvt sin mammas unika förmåga att se människors dödsdatum i deras ögon och liksom sin mor så plågas han av det. Han råkar jämt ut för bråk och den enda släktingen och personen som bryr sig om honom är farmor Val. En dag så blir de vräkta från deras hem och tvingas flytta till London. Adam märker direkt att något är fel. Han möter hundratals personer som har samma dödsdatum och det skrämmer honom. Han möter också Sarah, flickan som är livrädd för honom men han får visioner om att de hör ihop.

 

Omdöme:
Åh gud, det här är den sämsta boken jag har läst på länge. Rena undret att jag klarade av att läsa ut den. Det är bara så mycket som inte fungerar, irriterande och gnälliga karaktärer, orimliga händelser och seg takt. Som sagt, jag är förvånad att jag själv orkade härda ut.

Arvet påminner mycket om sin föregångare när det gäller stämning och karaktärer. Det är mörkt, mörkare och mörkast. Det är nästan så att man som läsare kvävs av deras problem, ilska och hopplöshet. Karaktärerna fungerade inte alls för mig och genom hela boken satt jag och irriterade mig på dem. Deras handlingar var bara så ologiska!

Först Adam, redan i den första scenen så är han helt konstig. Området där de bodde har översvämning och räddningspatruller håller på att evakuera folket. Räddningspatrullen är alltså där för att rädda och hjälpa dem. Vad gör Adam? Jo, han barrikerar dörren för att han inte vill lämna huset. Seriöst alltså.

Sarah är inte mycket bättre, hennes pappa våldtog henne och hon vågar inte säga något till sin mamma för hon skulle ändå inte tro på henne. MEN, Sarah är gradvid med pappas barn (eww, sin halvbror alltså). Hur mycket bevis vill hon ha egentligen?

Och den jag absolut störde mig på mest är farmorn. Alltså, i första boken trodde jag att hon var smart, men i denna var hon bara mysko. Jem (Adams mamma, huvudrollen i förra boken) har varnat henne flera gånger om att något hemskt kommer att hända i London och bad henne om att hålla Adam borta från staden. Vad gör dem? Jo, de flyttar dit och hon vägrar sticka därifrån fast Adam gnäller om det och säger att folk kommer att dö. Varför? Vill hon att sitt barnbarn ska dö eller?

Nej, jag ska nog inte fortsätta klaga för det är inget kul att läsa. Förutom karaktärerna var boken även väldigt seg. Det är jättemånga som gillar den men personligen fastnade jag inte alls. Jag kommer inte att läsa den tredje och sista boken i serien.

Karaktärer: -1
Orimliga händelser: -1
Takt: -1
Slut: -0,5

Betyg: 1,5/10

Andra delar i serien:
1. Döden i dina ögon (eng. Numbers)
2. 
Arvet

 

Tags: , , ,

6 responses to “Vad gör du om du vet att din stad kommer att gå under om en vecka?

 1. Fia Filur

  October 6, 2011 at 20:42

  Men oj så himla dålig tyckte inte jag att den var. Men den var verkligen mörk och dyster. Tyckte inte slutet kändes som ett slut heller. Man fick väl inte reda på vad det var för katastrof som drabbat dem? Störde mig på att de hintade om “undegången” genom hela boken och sen när det börjar hända något är det bara slut. Utan någon förklaring. Kändes helt meningslöst.

  Men du, har du blandat ihop namnen? Killen heter väl Adam och hans mamma hette ju Jem!

   
  • Anna - Boktycke

   October 6, 2011 at 20:45

   Haha, du har rätt, var fick jag Daniel ifrån? Hm skumt, tack för att du påpekade!

   Nej, det var liksom hat vid första sidan och under berättelsens gång blev det bara värre. Usch, den här är verkligen ingen bok för mig. Nope, fattar inte heller vad det är för katastrof, men kanske att Gud har straffat dem? Det var ju tydligen många religösa sekter som hade spridit ut samma information.

    
 2. Fia Filur

  October 6, 2011 at 21:13

  Hihi, antar att namnen inte direkt fastnade eftersom du inte gillade.
  Men jag känner mig ändå lite nyfiken på trean så jag kommer nog hålla utkik efter den.

   
  • Anna - Boktycke

   October 6, 2011 at 21:19

   Ah, gör det! Om du ger den en 9+ så ska jag läsa den också :p

    
 3. Bokflickorna - Annie

  October 7, 2011 at 18:51

  Handlingen lät bra men vad trist att du inte tyckte om den, själv har jag inte läst den och kommer nog inte heller att göra det… 😛

   
  • Anna - Boktycke

   October 7, 2011 at 18:56

   Har du läst 1an? Om du gillar den så lär du gillar den här också. Jag gillade ingen av dem något vidare tyvärr.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: