RSS

Kär bok har många omslag! – Skuggkysst (Vampire Academy 3)

07 Oct

Efter en veckas uppehåll (förra fredagen var det Månadens bok) så är Kär bok har många omslag tillbaka! Denna vecka granskar vi Skuggkysst (Shadow Kiss), Del 3 i Vampire Academy av Richelle Mead.

Engelska
Eww? De engelska omslagen för serien är i överlag rätt fula. VA förtjänar så mycket bättre omslag.

Engelska
Dessa är lite bättre men jag skulle ju inte direkt säga att de är snygga. Jag gillar dock att tjejen på den vänstra bilden liknar faktiskt den Rose jag har i huvudet. Detsamma gör Lissa i den högra. Men ska killen föreställe Dimitri?

Holland, Tyskland
De holländska omslagen av de tidigare böckerna är så himla snygga så jag är lite besviken på den här. Passar ju inte alls in i bokens handling. Tysklands modell liknar en ninja och den röda cirkeln förstärker bara det japanska intrycket.

Ryssland, Indonesien
Jadu, Indonesiens är ju bara tråkigt och Rysslands är hmm… filmposteraktigt? Rose har väl ingen tatuering? Om man nu ska ha människor på omslaget så kan de väl åtminstone föreställa några av bokens karaktärer? Känns som att de bara ta en random “passande” bild.

Sverige, Portugal
Svenska omslag brukar faktiskt vara snygga, vad har hänt här? Portugals tycker jag är bland de bättre omslagen den här gången. GIllar strigoitjejen och den röda solnedgången.

 Bulgarien, Grekland, Turkiet
Dessa är okej, inte snygga men helt okej. Varken Bulgariens eller Greklands är omslag som skulle ha fått mig att plocka upp boken. Turkiet fortsätter på sin “rika brat som festar loss”-tema. Tror det eller ej men jag har faktiskt börjat gillla dem. Tänker alltid på Adrian när jag ser dem, festliga vampyrer 🙂

Ganska dåliga omslag i överlag men om jag ska välja en vinnare så blir det väl det tredje engelska omslaget för jag gillar hur Roses intensiva blick. Sämsta är tyvärr Sveriges, är det bara jag som tycker att staketet petar i hennes näsa?

Vilket omslag tycker ni är snyggast?

 
10 Comments

Posted by on October 7, 2011 in Kär bok har många omslag

 

Tags: , ,

10 responses to “Kär bok har många omslag! – Skuggkysst (Vampire Academy 3)

 1. Anna

  October 7, 2011 at 18:02

  ääääähhh, det där förra var jag, Anna från readingthisworld.blogspot.com, glöm wordpressprofilen den kommenterades med är du snäll 🙂

   
 2. Fia Filur

  October 7, 2011 at 20:11

  Tjejen på Portugals omslag känns välbekant, är det samma tjej som Portugals Frostbite? Jag höll på att bli tokig då för att jag kände igen den tjejen, men har fortfarande inte kommit på varifrån. Kanske Portugal kör samma modell på flera VA böcker.

   
  • Anna - Boktycke

   October 7, 2011 at 20:44

   Jadu, ingen aning, men det är väl samma tjej antar jag. Det är nog rätt vanligt att man kör samma modell genom hela serien för att skapa en röd tråd.

    
 3. Anna

  October 7, 2011 at 21:30

  jaha, jag menade mer glöm det, som strunta i det där inlägget, typ det här är jag istället :p
  Men jag gillar indonesiens omslag, men även de svenska tycker jag är häftiga 🙂 Gillar dock inte de engelska med personer på framsidan. ^^

   
  • Anna - Boktycke

   October 7, 2011 at 21:34

   hihi, kul att vi tycker totalt olika. Jag skulle ha gillat de svenska omslagen om det inte var för att det är samma bild på framsidan fast med olika färger. Enda fördelen är väl att det ser snyggt ut i bokhyllan för bokryggarna är så lika (?).

    
 4. Iktoro

  August 16, 2012 at 21:56

  Tyska tycker jag faktiskt är rätt så fint, men det passar inte vampyr academy särskilt mycket.

   
 5. Becky

  August 28, 2012 at 19:19

  För mig är det den röda engelska, jag tycker alla svenska omslag är löjliga och att boken förtjänar bättre. Jag tycker också om Grekland och Bulgarien, har ni sett det spanska omslaget för första boken, den är också bra.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: