RSS

600 år i åldersskillnad gör väl inget?

24 Nov

Är det någon annan än jag som får pedovarningar av Damen? 

Titel: Evermore
Författare: Alyson Noël
Serie: The Immortals 1
Sidantal: 301
Utgivningsår: 2009

Handling:
Ever är flickan som gömmer sig i för stora kläder och lyssnar på skrikande musik. Vad hennes vänner inte vet är att hon kan läsa tankar och pratar dagligen med sin döda syster. Efter olyckan som dödade hela hennes familj har Ever fått övernaturliga krafter och hon tror att det är straffet för att hon överlevde. Hon har valt att leva ett liv i misär när Damen börjar på hennes skola. Trots att de aldrig har träffats så har Ever en konstig känsla av att de känner varandra. Damen är uppenbart intresserade av henne och Ever undrar varför. Damen är mystisk på många sätt, och det största mysteriet med honom är att hon inte kan läsa hans tankar.

Omdöme:
Suck, jag har verkligen blivit avtänd på paranormal romance, i alla fall den sorten som handlar om en tjej som faller hjälplöst för en mystik icke-mänsklig kille vid första blick. Jag hade faktiskt höga förväntningar på den här i början. Evers röst var uppfriskande, hon har haft pojkvän, varit en av de populära tjejerna och hon vet att hon är snygg, hon väljer att dölja det bara. Så mycket bättre än att läsa om tjejer som har dåligt självförtroende. Ever utmärkte sig i början, men så kom Damen in i bilden och hon förvandlades till den där svaga, besatta och svartsjuka tjejen som vi alla känner så väl igen. Suck alltså.

Damen gillar jag inte alls! Även om jag inte direkt brukar älska killhuvudrollen i liknande böcker så har jag inte stört mig på dem så som jag gör med Damen. Jag förstår nästan Evers frustation. Han tränger sig på, försvinner spårlöst, flörtar hejdlöst med andra tjejer, han blir bara värre och värre ju längre in i historien man kommer. Jag litar inte på honom för fem öre.

Handlingen är inte så utmärkande i sig heller. Halva boken handlar bara om att Ever vägrar erkänna för sig själv att hon var kär i Damen, och den andra halvan om hur mycket skuldkänslor hon har över familjens död. De konflikter som finns är inte intressanta nog och jag kom på mig själv att gäspa flera gånger under tiden som jag läste.

Boken är väl egentligen inte dålig, jag gillade som sagt början men den höll inte hela vägen.  Möjligen så skulle jag kanske gillat boken mer om jag hade läst den innan jag blev så avmätt på paranormal romance.

Karaktärer: -0,5
Berättarröst: +0,5

Betyg: 5/10

 

Tags: , , ,

8 responses to “600 år i åldersskillnad gör väl inget?

 1. Andrea :D

  November 24, 2011 at 21:08

  Känner mig korkad,först när jag läste recensionen så tyckte jag att Damen var en gammal tant som kallades för Damen,sen fattade jag att det var en kille :/ 😛

   
 2. Snöfrid

  November 24, 2011 at 23:02

  Blev både nyfiken och avskräckt för att läsa boken. 🙂
  Måste säga att jag som Andrea också först trodde Damen just var en dam innan hjärnan riktigt hakade på.

   
 3. Anna - Boktycke

  November 25, 2011 at 08:57

  Haha, jag tänkte inte alls på att man kan misstolka hans namn på svenska 🙂

   
 4. boktrollet

  August 20, 2012 at 21:07

  Kan bara hålla med gillade inte alls Damen. Fast tycker nog inte speciellt mycket om boken i allmänhet hellet. Gjorde precis en recenssion på den på bloggen

   
  • Anna - Boktycke

   August 20, 2012 at 21:10

   Tur att jag inte är den enda som inte Damen. Han är ju helt psycho!

    
   • boktrollet

    August 21, 2012 at 07:18

    Japp kan bara instämma i det påståendet!

     
 5. Elin

  April 22, 2013 at 21:03

  vet du om någon ska översätta alyson noels serie soul seekers till svenska? 🙂

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: