RSS

Kär bok har många omslag – Evermore av Alyson Noël

16 Dec

Efter många veckors vila är nu Kär bok har många omslag tillbaka! Ut på granskning idag är Evermore av Alyson Noël, den första boken i serien The Immortals.

UK/US, Slovakien
Den första är originalet som används flitligt även av andra länder, har för mig att Sverige använder den också. Tycker att den är för mörk och vid första blick så trodde jag att blommorna var rosor, dock så vet jag efter att ha läst boken att de är tulpaner. Den slovakiska är ju i stort sett samma förutom att de har valt att göra den blåaktigare (men knappast snyggare)

Holland, Polen
Tycker nog att Hollands redigerade bild är den snyggaste versionen (av den bilden). Boken känns varmare och med lockande. Och Polen… hur photoshoppade ser inte blommorna ut att vara? Och tycker du att tjejen ser bekant ut? Det är inte så konstigt med tanke på att hon även pryder framsidan på den här boken.

Ryssland, Indonesien
Gillar inte riktigt bilden på två (halv)nakna människor som håller om varandra. Ryssland är en av de få länderna som har valt bort tulpanerna på framsidan. Den indonesiska tycker jag är bra, men den är alldeles för cool och ger en helt fel bild av Ever som är en mes.

Spanien, Litauien
Spanien är det andra landet som  inte har några blommor på framsidan. Jag tycker att själva bilden passar ihop med bokens titel (översatt Evighet). Men själva bilden är inte så lockande. Litauiens tycker jag inte heller är så spännande. Tycker visserligen om lila men den ser lite för tam ut.

Ungern, Turkiet
 Okej, lila är snyggt, men inte på människor! Hon ser ju helt förgiftad ut. Och prickiga blommor? Usch, hela omslaget skriker gift och sjukdom. Turkiets omslag är okej, ganska intetsägande men den ser åtminstone bra ut.

Bulgarien, Tyskland
Nu börjar det hända saker. Gillar båda två! Älskar den lysande röda färgen i Bulgariens omslag. Blomman är i mycket bra kontrast mot det bleka ansiktet och den svarta bakgrunden. Den tyska tycker jag är helt fantastisk. Typsnitt, textplacering, färger, motiv, allt bara fungerar. Love it!

*****************************************************************************************************************

Inget svårt val denna gång. Tysklands vinner överlägset över alla andra. På andra plats kommer antingen Bulgariens eller Indonesiens. Sämsta tycker jag är Slovakiens.

 Vilket tycker ni är snyggast?

 
3 Comments

Posted by on December 16, 2011 in Kär bok har många omslag

 

3 responses to “Kär bok har många omslag – Evermore av Alyson Noël

 1. Lucy

  December 16, 2011 at 20:42

  Bäst är ju helt klart Tyskland!
  Sämsta är nog enligt mig Ryssland.

   
 2. smartasanna

  December 16, 2011 at 22:42

  Bästa: Holland, Bulgarien, Tyskland.
  Sämst: Ungern, det ser ut som att jag har tagit bilden och gjort omslaget i indesing.. herregud. Fast jag hade skippat prickarna på blommorna xD

   
 3. Miriam

  December 19, 2011 at 17:38

  Håller med säger också Tyskland!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: