RSS

Fyra böcker kvar att ta sig igenom…

05 Jan

Ibland så undrar jag varför jag plågar mig själv genom att läsa dåliga böcker. 

Titel: Awakened (sv. Uppvakandet)
Författare: P.C. & Kristin Cast
Serie: House of Night 8
Sidantal: 290
Utgivningsår: 2010

*Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar*

Handling:
Zoey har samlat ihop sin själv och vaknat upp i den riktiga världen. Hon sörjer sin döda pojkvän Heath, och det gör hon genom att ha sex med sin personliga krigare Stark. Kalona är också ganska tänd på henne men eftersom Zoey hatar honom så ligger han med den onda Neferet istället. Trots att världen ligger inför en stor fara så bestämmer sig Zoey för att stanna kvar på paradisön med sin nya pojkvän och låter sina kära kompisar ta hand om sig själva.

 

Omdöme:
 Jag förstår inte själv varför, jag vet att jag till 99% inte kommer att gilla boken men ändå så läser jag den. Alla böcker i House of Night har gjort mig besviken men ändå så plockar jag ändå upp nästa bok i serien. Jag tror dock att den här boken har goda chanser att bli min sista House of Night bok på en väldigt lång tid.

Zoey är bara så jobbig och feg och för mig är det helt obegripligt varför alla killar älskar henne. Hur kan hon ens välja att stanna kvar på ön när hon vet att Neferet håller på att ta över världen? Borde inte att rusa hem och stoppa henne vara det första hon gör? Näh, jag väljer att stanna på ön så jag kan fortsätta ha utomhussex med min nya heta pojkvän istället. För jag är ju sååååå ledsen över att min gamla är död. Och Zoey ska föreställa gudinnans utvalda kämpe? Ojoj, du ligger illa till Nyx.

För att göra recensionen kort så kan vi helt enkelt konstatera att jag inte tyckte om den. Boken är inte lång men ändå hann jag blev uttråkad flera gånger. De saker som hände i slutet var inte spännande nog för att jag ska glömma hur tråkigt det var i början. Nope, det är nog dags att jag tar farväl av den här serien.

Karaktärer: -1
Språk: -1
Trovärdighet: -0,5

Mest intressanta karaktär: Jadu… Stark är väl den jag stör mig minst på.
Bästa scen eller del: Slutet, skönt att boken är slut.
Minnesvärd citat: ”I’m gay. I know things.”

Betyg: 2,5/10

Andra delar i serien:
1. Vampyrens Märke (eng. Marked)
2. Sveket (eng. Betrayed)
3. Utvald (eng. Chosen)
4. Svart ängel (eng. Untamed)
5. Hunted (sv. Jagad)
6. Tempted (sv. Frestad)
7. Burned (sv. Bränd)
8. Awakened (sv. Uppvakandet)
9. Destined (sv. Ödet)

 

Tags: , , , ,

8 responses to “Fyra böcker kvar att ta sig igenom…

 1. Nellie C Lind

  January 5, 2012 at 20:52

  Jag nöjde mig med att bara läsa första boken och lite av tvåan. Efter det lade jag ner. Tycker att böckerna är bara för mycket, löjligt språk osv. Även om jag gillade själva historien så hade den kunnat skrivas mycket bättre.

   
  • Anna - Boktycke

   January 5, 2012 at 21:37

   Ja, språket och karaktärerna är hemska. Jag läser för handlingens skull, men nu verkar handlingen bli kass den med 😦

    
 2. Iktoro

  January 6, 2012 at 16:23

  Svar: Ja du, det verkar som om författarna verkligen låter sina hemliga fantasier avslöjas genom böckerna. Jag förstår dig. Själv tycker jag att serien är rätt så okej, men kunde vara bättre. Jag gillar t o m Afrodite mer än Zoey. /:) Har de lagt av med sju berättande personer eller fortsätter de?

   
  • Anna - Boktycke

   January 6, 2012 at 17:47

   Det är fortfarande flera berättarperspektiv. Stevie Rae har nästan lika många delar som Zoey. Vet faktiskt inte om jag tycker att det är bättre eller sämre.

    
 3. Iktoro

  January 7, 2012 at 16:35

  Sämre. Zoey har åtminstonde 5 % humor ibland, och det var lättare när det bara var hon. Det var liksom på något sätt lite kul (he,he) att störa sig på henne och hennes störiga killproblem. Stevie Rae har 0 %.Och allvarligt talat, har hon blivit kär i korphärmaren vad-17-han-nu-heter-något-på-R? Hon har sjukt dålig smak 😀

   
  • Anna - Boktycke

   January 8, 2012 at 11:17

   Jag tyckte att Zoey var rätt rolig i de första böckerna men nu är hon lika tråkig som de andra. Hon tjatar liksom bara om hur orättvist allt är, att hon är bara ett barn och ska inte behöva ha så stort ansvar, etc. Afrodite är bra mycket roligare.

   Spoiler!
   Yup, Stevie är kär i Rephaim, men tydligen så ska han ju vara snygg när han är i människoskepnad.

    
 4. Iktoro

  January 8, 2012 at 11:36

  Okej,då så. Jag gillar Afrodite mest hon är rolig 😀

   
 5. Klara

  January 8, 2012 at 20:37

  Gav upp den här serien efter några böcker… vet inte ens hur många av böckerna jag läst men det gör mig inte så mycket, dom senare böckerna är inte bra.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: