RSS

Att stjäla Skogens hjärta

08 Jan

Äventyret med Erik och Hanna fortsätter

Titel: Skogens hjärta
Författare: Oskar Källner
Serie: Nornornas Vävnad 2
Sidantal:367
Utgivningsår: 2011

*Handlingen kan innehålla spoilers från föregående delar*

Handling:
Konsekvenserna av att ha använt drakhornet är värre än vad Erik hade räknat med. Förutom draken har han även kallat på andra okända makter. I skogen har nya onda varelser dykt upp och en mystisk man säger åt Erik att han måste stjäla skogens hjärta från älvorna om han vill skydda sina nära och kära. Men vem är egentligen den främmande mannen? Och kan Erik lita på honom?

Snart kommer Hanna att tvingas att gifta sig med en gammal gubbe, hon är trött på byn och vill fly därifrån, men var kan en stackars flicka ta vägen?

Omdöme:
Omslaget till boken är så himla snyggt att jag kan stirra på den i flera minuter 🙂

Jag gillar de magiska elementen och fullkomligt älskar att Källner har vävt in nordisk mytologi och folktro i historien. Bäckarhästar, Yggdrasil, älvor, troll, magiska städer, det är en fantasifull värld och det är kul att utforska den tillsammans med Erik.

Språket flöt på bra och texten är lättläst. Boken blev utläst på bara några timmar. I princip så läste jag allt i ett enda svep.

Jag gillade inte Erik i första boken och jag gör det inte i denna heller. I början upplevde honom som både omogen och hånfull, dessutom så gör han fel hela tiden och sätter sig själv i knipa. Han blir bättre i slutet (inte bra, men åtminstone okej) och det är anledningen till varför jag inte ger boken minuspoäng för karaktärer. Tycker att det är synd för jag gillar Hanna, Snuvan och speciellt Afon, (åh, någon annan än jag som tycker att han är supergullig?) men Erik var bara så irriterande i början. Och dessutom skulle sakerna i denna bok inte ha hänt ifall han inte hade blåst i hornet från början. Så egentligen är allt hans fel 😕 Jag hade velat se mer av Hanna också.

Trovärdigheten hade jag också problem med. Några händelser kändes inte helt naturliga utan en aning påtvingade. Detta är förmodligen en följd av att jag inte tyckte om Erik och ifrågasatte allt han gjorde.

Sista delen av boken är den mest spännande delen. Det var då karaktärerna började glänsa och fick mig att heja på dem. Epilogen var hur bra som helst och jag ville läsa mer. Så var det med den första boken också. Källner kan konsten att avsluta sina böcker på ett lockande sätt.

Språk: +0,5
Handling: +0,5
Fantasivärld: +0,5
Slut: +0,5
Trovärdighet: -0,5

Mest intressanta karaktär: Afon
Bästa scen eller del: Slutet när [Afon och Erik samarbetade]

Betyg: 6,5/10

Andra delar i serien:
1. Drakhornet
2. Skogens hjärta

Advertisement
 

Tags: , , ,

One response to “Att stjäla Skogens hjärta

  1. Frida

    January 8, 2012 at 14:42

    SVAR: Oj! Menade epilogen 🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: