RSS

Fångad i drömlandet

15 Jan

… finns det värre tortyr än att tvingas uppleva sina hemskaste mardrömmar om och om igen?

Titel: Succubus Shadows
Författare: Richelle Mead
Serie: The Georgina Kincaid Series 5
Sidantal: 281
Utgivningsår: 2010

*Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar*

Handling:
Vad än Georgina gör så kan hon inte komma över Seth, och vetskapen om att han och Maddie ska gifta sig gör det knappast bättre. Under sina mest deppiga stunder hör hon en ljuv och lugnande sång som ingen annan kan höra. Alla varnar henne att hålla sig borta från ljudet men till slut sker något som gör Georgina så ledsen att hon inte längre har viljestyrkan att inte förlora sig i ljudet. Och så fort hon ger upp blir hon fast i drömmarnas land.

 

Omdöme:
Tycker att det är rätt lustigt att tredje boken heter Succubus Dreams när den här handlar mycket mer om drömmar än vad trean gjorde. Jag trodde först att det skulle bli extremt tråkigt med alla Georginas verklighetsblandade drömmar men de var faktiskt helt okej, några av dem var till och med väldigt bra. Man fick en mycket större inblick i Georginas förflutna och man förstår nu mycket bättre varför hon har blivit den personen som hon är idag.

Bikaraktärerna är också helt underbara, älskar speciellt Carter och Roman. Dialogerna är roliga och de känns verkligen som ett tight kompisgäng.

Till skillnad från de andra böckerna så fanns det inga klara mysterier att lösa i den här boken. Man fick mest ledtrådar till hur den sista boken kommer att sluta. Jag har redan mina teorier och det ska bli skoj att se om jag har rätt eller inte 🙂

Succubus-serien har hittills varit väldigt underhållande, även om böckerna är väldigt lika så är karaktärerna så pass sympatiska att man bara vill läsa vidare och veta vad som kommer att hända med dem. Nu har jag bara den sista boken kvar och jag kommer förmodligen att läsa klart den ikväll. Känner redan nu att jag kommer att sakna serien.

Språk: +0,5
Handling: +0,5
Karaktärer: +1
Berättarröst: +1

Mest intressanta karaktär: Roman
Bästa scen eller del: Scenerna med Roman.

Betyg: 8/10

Böcker i serien:
1. Succubus Blues
2. Succubus on Top
3. Succubus Dreams
4. Succubus Heat
5. Succubus Shadows
6. Succubus Revealed

Advertisements
 

Tags: , , ,

4 responses to “Fångad i drömlandet

 1. Fia Filur

  January 15, 2012 at 11:59

  Trodde också att drömmarna skulle vara tråkiga, men det var intressant att få veta mer om Georginas förflutna. Man förstår verkligen varför hon har blivit den hon är. Tycker inte den här boken är så stark fristående, men som del i serien fyller den en viktig funktion!

   
  • Anna - Boktycke

   January 15, 2012 at 12:01

   Japp, viktig funktion fyller den. Undrar om Mead egentligen ville slå samman den här och sista boken. För båda känns tunnare än de andra böckerna i serien.

    
 2. Anna

  January 15, 2012 at 20:48

  Försökte svara på första frågan, men efter att jag trycker Post comment kommer en ruta upp att jag redan svarat på frågan. Jag har inte gjort detta, men kan ha gjort något fel på vägen.

   
  • Anna - Boktycke

   January 15, 2012 at 20:57

   Hmm skumt, försök igen senare, annars kan du bara maila mig svaret.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: