RSS

Blåblodiga vampyrer

21 Jan

Gossip Girl X Vampyrer i en ny reinkarnation.

Titel: Blue Bloods
Författare: Melissa de la Cruz
Serie: Blue Bloods 1
Sidantal: 302
Utgivningsår: 2006

Handling:
Schyler var inte intresserad av skolans populäraste kille Jack förrän hon såg honom bli överkörd men klarade sig utan några skråmor, och till hennes stora förvåning blir intresset besvarat.

Bliss vet att hon är accepterad bara för att Mimi, den självklara drottningen på skolan, gillar henne. Men kan hon forma sitt liv efter Mimis önskemål?

Mimi njuter av sina nyupptäckta krafter och att vara oemotståndlig vacker. Men hon tycker inte alls om att tvillingbrorsan Jack hänger så mycket med tönten Schyler.

Tre olika flickor med ett förflutet mer gemensamt än vad de tror. När unga blodstömda kroppar dyker upp befinner sig alla deras liv i fara.

Omdöme:
Jag förväntade mig inte så mycket av den här boken och det var väl därför den överraskade mig. Den var ingen paranormal romance som jag trodde utan bara en vampyrbok med lite mysterier och lite kärlek. Och förresten så kan jag nog inte säga att det är “bara” en vampyrbok, för (lite spoiler, markera för att läsa)[vampyrerna i denna bok är egentligen fallna änglar.]

För er som läste spoilerdelen (som faktiskt inte har någon betydelse för själva handlingen) så gillar jag hur Cruz har skapat sina vampyrer. Jag tycker också om att de reinkarneras och lever sina liv om och om igen. Det är häftigt att alla vampyrer är superrika och är respekterade medborgare. Världen som Cruz har byggt upp är väldigt intressant och jag vill läsa nästa bok bara att få veta mer om den.

Handlingen är okej, den är på gränsen till för seg men fantasivärlden är lockande nog för att jag ska ha överseende med det. Mysteriet kunde bli riktigt bra men det dog liksom bara ut utan att få någon klimax. Jag antar att det fortsätter i nästa bok.

Nästan alla kapitel är skrivna från Schylers, Bliss eller Mimis PoV (Point of View) men då och då händer det att författaren blandar in andras PoV mitt i texten. Jag är så känslig för sånt och varje gång det hände så rycktes jag ut från berättelsen. Det var inte många sådana “fel” men de var tillräckligt många för att min läsupplevelse skulle bli lidande.

Karaktärsmässigt så är tjejerna rätt stereotypiska, vi har den rika bitchen, den osäkra (men egentligen snälla) kompisen till bitchen och den tystlåtna tjejen som visar sig vara värsta snyggingen när man tar av hennes alltför stora kläder. Och på tal om kläder så fanns det gott om beskrivningar på dem, jag skojar inte när jag säger att man i princip fick veta exakt vad alla hade på sig. I början var det hur segt som helst att läsa om det men tio sidor senare vande jag mig och skumläste automatiskt alla stycken som nämnde byxor, klänningar, tröjor, jackor och skor.

Kort sagt är boken helt okej, jag tycker om världen som Cruz har byggt upp och vill gärna läsa mer om den. Kommer att läsa nästa bok när jag har tillfälle.

Fantasivärld: +0,5

Mest intressanta karaktär: Svårt, ingen jag gillar riktigt, men det får bli Schyler.
Bästa scen eller del: När man fick reda på vampyrernas historia.
Minnesvärd citat: Fanns inget jag fastnade för.

Betyg: 5,5/10

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: