RSS

Älvornas krig

09 Feb

Odödliga varelser går tydligen att döda.

Titel: Darkest Mercy
Författare: Melissa Marr
Serie: Wicked Lovely 5
Sidantal: 327
Utgivningsår: 2011

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Älvlandet är i uppror. Sommarkungen Keenan är försvunnen och söker bundsförvanter på egen hand. Aislinn har svårt att klara sig som ensam regent och längtar ständigt efter Seth. Mörkerkungen Niall är förkrossad över sin väns, Irials, livshotande skada. Den enda som njuter av kaoset är Bananach som vill sprida ett blodbad över hela älvlandet. Kan de olika hoven samarbeta för att stoppa henne? Eller kommer de att förgöra sig själva innan Bananach förgör dem?

Omdöme:
För mig står hela “Wicked Lovely”-serien för fantastiska omslag, vackra titlar, kärleksproblem och seg takt. Relationerna är många och komplicerade, och alla böcker går i stort sett ut på att beskriva karaktärernas omöjliga kärlek till varandra.

Man brukar ju gilla karaktärerna ju mer man läser om dem, men i det här fallet så tycker jag mindre och mindre om dem. I första boken var jag helt kär i sommarkungen Keenan, nu tycker jag att han är lite småtöntig. Både Seth och Niall gillade jag i början av serien men nu tycker jag bara att de är okej. Den enda som jag fortfarande tycker om lika mycket är mörkerkonungen Irial.

Fantasivärlden som Marr har byggt upp känns också lite luddigt efter ett tag. Det dyker upp nya “regler” och varelser lite då och då och jag fick aldrig grepp om hur allt hängde ihop. Och jag var även tvungen att le varje gång jag läser ondingens namn Bananach, är det bara jag som föreställer mig henne som en banan? Väldigt skrämmande! (och jag menar det verkligen, jag fick mardrömmar av Bananer i Pyjamas när jag var liten).

Nu ska jag inte berätta så mycket om slutet förutom att jag gillade den väldigt mycket. Efter fem böcker så var det dags att ta farväl. När jag läser sista boken i en serie så slutar det oftast med att blir frustrerad för att den inte slutar som jag vill, eller så brukar jag bli ledsen över att serien är slut och vill ha mer. Det är väldigt sällan som jag bara känner mig nöjd, vilket den här boken fick mig att känna.

Wicked Lovely är en perfekt serie för er som gillar supermycket beskrivningar av känslor och omöjlig kärlek. Personligen tycker jag att den är läsvärd men förmodligen inget jag kommer att läsa om. Kan dock tänka mig att köpa böckerna för de har så snygga framsidor 🙂

Slut: +0,5

Mest intressanta karaktär: Irial
Bästa scen eller del: Epilogen

Betyg: 5,5/10

Andra böcker i serien:
1. Mer än ögat ser (eng. Wicked Lovely)
2. Under din hud (eng. Ink Exchange)
3. Berusad av evigt liv (eng. Fragile Eternity)
4. Radiant Shadows (sv. I ljuset av din skugga)
5. Darkest Mercy

 

Tags: , , ,

6 responses to “Älvornas krig

 1. elin

  February 9, 2012 at 20:52

  vet du när denna bok ska komma ut på svenska? 🙂
  eller ska den inte de 😮

   
  • Anna - Boktycke

   February 9, 2012 at 21:08

   Den ska förmodligen komma på svenska med tanke på att B. Wahlströms redan har släppt de fyra första delarna. Har dock ingen aning om när den femte delen kommer ut.

    
 2. Linnéa

  January 2, 2013 at 20:11

  Har boken kommit på svenska än? Jätte tacksam för svar, har precis läst ut boken i ljuset av din skugga och är i desperat behov av ett slut. 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   January 2, 2013 at 20:49

   Vad jag vet så är den inte översatt än. Men förmodligen så kommer den väl ut någon gång i år.

    
 3. Venessa

  February 8, 2014 at 22:44

  Jag tycker precis samma sak som dig! IRIAL är bara… obeskrivlig. När jag läste att du också tycker det samma som mig blev jag helt crazy. Jag hade stora diskussioner med mig själv – vem gillar jag mest av killarna? Keenan. Näh Niall… nej Seth? Ok whatever, ingen är bättre än Irial. NOBODY. Det är nästan så jag önskar att han fantes for reeaal! Blev jätte ledsen när han blev skadad. Varför inte någon annan? Han kan vara “mörkerkung” allt han vill, men han har verklig ett bättre hjärta än någon andra karaktärer i böckerna. 🙂 Tack så mycket för ditt omdöme av böckerna 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   February 9, 2014 at 16:58

   Jaaaa! Irial är helt klart den mest intressanta karaktären i hela serien. Önskar att man hade fått läsa mer om honom!

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: