RSS

Vem är demontjuven?

23 Feb

Lite tråkigt att man listade ut svaret innan man fick höra gåtan. 

Titel: Demon Thief
Författare: Darren Shan
Serie: The Demonata 2
Sidantal: 244
Utgivningsår: 2005

Handling:
Kernel (Cornelius) har i hela sitt liv kunnat se lysande klot i luften som ingen annan kan se. Han har alltid varit utanför och har inga vänner trots att han försöker. De enda som älskar honom är hans överbeskyddande föräldrar och lillabrodern Art.
En dag dyker en demon upp och fick tag i Art. En grupp mystiska människor jagar demonen på flykt in i en portal. För att rädda sin lillebror hoppar Kernel också in i portalen och hamnar i demonernas värld.

 

Omdöme:
Förra boken Lord Loss slutade i en ganska spännande cliffhanger så jag trodde att Demon Thief skulle ta vid där den förra slutade. Jag hade fel, Demon Thief har en helt annan huvudperson och utspelar sig kanske 10 år före händelserna i Lord Loss. Var lite besviken först men snart var jag så inne i den nya berättelsen att jag glömde helt och hållet bort Grady (huvudrollen i Lord Loss) och hans problem.

Jag gillar att flera karaktärer från förra boken dyker upp i denna (bland annat min favorit!). Det känns som att Shan försöker bygga upp en ganska episkt saga och med flera starka huvudroller och jag känner en stor förväntan inför att läsa den tredje boken i serien. Kommer Grady och Kernel att mötas då? Och kommer de att bli vänner?

Det som jag blev besviken på var att ”mysteriet” var alldeles för lätt. Jag fattade att något skumt pågick innan det ens nämndes. Satt liksom bara och väntade på att hemligheten skulle avslöjas. Sen var även Kernels och Gradys berättarröster väldigt lika varandra, och det är inte bara berättarrösten, deras karaktärer påminner rätt mycket om varandra också. Som sagt, ska bli intressant att läsa om/när de dyker upp i samma bok.

Slutet var något som jag verkligen gillade, den slutade inte riktigt som jag hade föreställt mig vilket är bra. Får hålla tummarna att jag få tag på bok nummer tre inom kort.

Spänning: +0,5
Handling: +0,5
Berättarröst: +0,5

Mest intressanta karaktär: Dervish
Bästa scen eller del: Slutet

Betyg: 6,5/10

Andra böcker  i serien: 
1. Lord Loss

 

Tags: , , ,

One response to “Vem är demontjuven?

  1. Elinas bokliv

    February 23, 2012 at 22:01

    Alltså, HUR hinner du läsa så mycket böcker?! :O Jag tror inte ens jag skulle hinna med i ditt tempo även om jag inte pluggade och om jag hade läst all min vakna tid!
    Väldigt kul att du hinner sluka så mycket böcker dock. 🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: