RSS

Flickan med ett heligt efternamn

25 Feb

De familjer som på ytan verkar vara perfekta är de som oftast inte är det.

Titel: The Dark Divine
Författare: Bree Despain
Serie: The Dark Divine 1
Sidantal: 372
Utgivningsår: 2010

Handling:
Grace Divine har på ytan en perfekt familj. Hela familjen är troende och de har rykte om sig att vara osjälviska och hjälpsamma. Hennes liv vänds upp och ner när barndomskompisen Daniel dyker upp igen efter att ha varit försvunnen i tre år. Grace vet inte varför han lämnade dem  eller vad han gjorde som fick hennes snälla bror Jude att hata honom. Vad var det som egentligen hände den dagen för tre år sedan? Vad gjorde Daniel som var så oförlåtligt att ingen i familjen ens får nämna hans namn? Och kanske ännu viktigare… varför har han kommit tillbaka?

 

Omdöme:
The Dark Divine var en bok som jag visste väldigt lite om när jag började läsa. Det enda jag kände till om den var att det var en paranormal romance. Och egentligen är det väl rätt dumt att jag läste den här boken eftersom jag för tillfället är rätt trött på paranormal romance. Men man var ju tvungen att passa på att roffa åt sig boken när den äntligen fanns tillgänglig på bibliotekshyllan 🙂

De första 100 sidorna i boken tyckte jag var bra. Då hade den övernaturliga varelsen inte avslöjat sig än och jag gillade riktigt mycket hur man bit för bit förstod att alla i Divine-familjen inte var så lyckliga och perfekta som man trodde från början. Haha, jag tyckte att familjedramat var det mest intressanta med hela boken.

Det paranormala var rätt okej, Despain har försökt skapa lite bakgrund och regler, intressant men inget som stod ut särskilt mycket. Det kändes inte riktigt som att det kom i fokus.

Vad jag hade mest problem med var att handlingen var både förutsägbar och ibland orimlig. Nu kan jag inte avslöja vad jag tyckte var orimlig utan att spoila för er så jag nöjer mig med att säga att: Så skulle jag aldrig ha betett mig! Under hela berättelsens gång la Despain ut flera supertydliga ledtrådar och jag förstår inte hur Grace kan missa dem. Man visste vem den skyldiga var långt innan man ens fick läsa om dennes offer.

Karaktärsmässigt så tycker jag att Daniel var den mest intressanta karaktären. Grace var inte dålig men hon kändes som en typisk huvudroll av den här genren. Inte så många vänner, ganska tråkig berättarröst, avskyr först killhuvudrollen men blir sedan upp till ögonen förälskad i honom (hon håller detta hemligt först givetvis) och sen kan hon offra allt för kärleken. Man har sett det förut så att säga.

Som sagt, jag är trött på paranormal romance och möjligtvist så ger jag boken ett orättvist betyg. Tycker inte att den är dålig, men den är inte bra heller. En okej bok. Kan tänka mig att läsa fortsättningen i nästa del.

Orimliga saker/förutsägbarhet: -0,5

Mest intressanta karaktär: Daniel
Bästa scen eller del: Thanksgiving-delen

Betyg: 4,5/10

Andra böcker i serien:
1. The Dark Divine
2. The Lost Saint

 

Tags: , ,

One response to “Flickan med ett heligt efternamn

  1. Anna

    February 26, 2012 at 10:49

    Svar: Vad kul att du tyckte om videon:D

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: