RSS

15 år och redan mästertjuv

11 Mar

Ocean’s Eleven i bokform?

Titel: Heist Society
Författare: Ally Carter
Serie: Heist Society 1
Sidantal: 332
Utgivningsår: 2010

Handling:
Allt Kat (Katarina) vill är att komma bort från tjuvandet och leva ett normalt liv. Men bara efter tre månader på den nya skolan blir hon reglerad för något hon inte har gjort. Någon satte dit henne, någon som visar sig vara den kompisen och ex-kollegan Hale. Kats pappa är i knipa, anklagad för att ha stulit något han inte har gjort. För att rädda sin far måste Kat hitta den riktiga tjuven, och de försvunna tavlorna, innan tiden rinner ut.

 

Omdöme:
Det är något med ohederliga karaktärer som lockar mig. De flesta av mina favoritkaraktärer, speciellt manliga, är tjuvar, svindlare och ibland mördare. Undrar om det beror på att man dras till det som är motsatsen till en själv?

Den enda boken jag har läst av Ally Carter tidigare är I’d tell you I love you, but then I’d have to kill you (snacka om lång titel) och jag kände igen samma still i Heist Society. Takten är snabb, karaktärerna är härliga, handlingen är spännande och berättarrösten skiftar mellan allvetande och 3:e persons limiterad. Om ni har följt bloggen ett tag så vet ni nog om att jag personligen inte tycker om allvetande berättarröst och speciellt inte att man blandar olika berättarformer. Jag gillar Kat och önskar att Carter kunde ha hållit sig till bara hennes berättarröst.

Det bästa med hela boken är Hale! Aw, snygg, rik, omtänksam, karismatisk och mästertjuv. Kan det bli bättre? Kemin mellan honom och Kat tyckte jag nästan var mer spännande än själva stöldkuppen. Hade jag varit Kat skulle jag ha slagit klorna i honom för längesen 🙂

Det jag gillade minst är att det är flera stora gåtor som lämnades olösta, riktigt irriterande. Ända fram till sista sidan satt jag och hoppades på att Carter skulle ge mig svaren men icke! Jaja, det blir väl en anledning att läsa nästa bok i serien.

Vill ni ha en lättsam och lagom spännande historia så är Heist Society ett mycket bra val. Boken kommer ut på svenska den 10:e maj med titen: Härligt oärligt. Håll utkik efter den!

Karaktärer: +1
Handling: +1
Spänning: +0,5
Lösa trådar: -0,5

Mest intressanta karaktär: Hale
Bästa scen eller del: Första scenen med Hale
Minnesvärd citat: ”Too bad I’m only good for my looks,” Hale said. ”And my better-than-average singing voice.”

Betyg: 7/10

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: