RSS

Vem vill ha ett odjur som pojkvän?

29 Mar

Den osynliga skönheten är den som är vackrast. 

 

Titel: Beastly
Författare: Alex Flinn
Serie: Kendra Chronicles 0
Sidantal: 337
Utgivningsår: 2011 (original 2007)

Handling:
Kyle Kingsbury är killen som har allt, utseendet, pengar och tjejer. Han bryr sig inte om att hans ord och handlingar sårar andra så länge han har kul. Till slut så leder hans personlighet honom till fördärvet, han råkar stötar sig med en riktig häxa som förvandlar honom till ett hårigt odjur. Enda räddningen för honom är att bli kysst av en någon som han älskar, och som älskar honom tillbaka. Frågan är bara – vem kan älska ett odjur?

 

Omdöme:
Okej, jag gillar Fairytales Retellings men än så länge så har jag inte läst en enda som har ”wow:at” mig. De är liksom lite småmysiga och fungerar väldigt bra som slöläsning. Har ni tips på en riktigt bra retelling så får ni gärna hojta till.

Vad tyckte jag om Beastly då? Säger bara ett ord, icke-trovärdig! Eller är det där två ord förresten?  Hursomhelst, med icke-trovärdig så syftar jag inte på förbannelsen eller magin. Nej, jag syftar på karaktärerna. Redan från början så hade jag svårt för att knyta mig an till Kyle. Han ska föreställa en riktig skitstövel men jag tyckte inte att han var så farlig. Visst, han gjorde taskiga saker men han funderade faktiskt på dem efteråt och kände lite skuldkänsla. Jag tyckte mest att han var patetisk och det kändes inte riktigt som att han hade så bra självkänsla. Av texten så uppfattade jag att han hade sex med sin tjej bara för att hon ville fast han själv inte var sugen. Hmm, inte direkt min bild av en bad boy.

Det är svårt att få till trovärdighet i en fairytale retelling, jag menar, i hur många sagor beter sig karaktärerna logiska? Beastly blev mycket bättre när jag slutade analysera och bara lät mig svepas iväg av berättelsen. Det var längesen jag såg Skönheten och Odjuret och det är kul när man kände igen vissa av scenerna från den tecknade filmen.

Det absolut bästa med hela boken är chattrummet där flera förvandlade människor/varelser pratar med varandra. Är hemsk nyfiken på hur det fick med Grodis. Kan det möjligen vara samma groda som i Cloaked? 🙂

Ifall ni tycker att det är konstigt att den här är den 0:e boken i serien så beror det att Kendra (häxan) ska få en egen serie. Första boken släpps i år men eftersom hennes första framträdande är i Beastly så blir det den 0:e boken i hennes serie.

Kort sagt, mysig bok och jag gillar budskapet att det är insidan som räknas. Även om den är svag på vissa ställen så har den ändå sin charm. Vill du ha något att slöläsa så är denna ett bra val.

Koncept/Handling: +1

Mest intressanta karaktär: Grodis
Bästa scen eller del: Chattrummet

Betyg: 6/10 

Läs även Fia Filurs recension.

 

Tags: , , ,

5 responses to “Vem vill ha ett odjur som pojkvän?

 1. Iktoro

  March 29, 2012 at 20:10

  Jag gillade också chattrummet! 😀

   
 2. Fia Filur

  March 29, 2012 at 21:28

  Tycker också den var mysig, men inte så mycket mer. Har sett filmen också och den var typ likadan, okej underhållning. Fast trevligt ögongodis 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   March 29, 2012 at 22:31

   Ja, filmen ska jag se. Måste se Hungerspelen först bara 🙂

    
 3. Rebecka

  February 20, 2013 at 19:24

  Tyckte boken var SUPERBRA och vill läsa fler av Alex Flinn´s böcker –
  någon som vet om hon har fler böcker utgivna på svenska? 🙂

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: