RSS

När sirenerna ljuder…

18 Apr

… så går ingen man säker. 

Titel: Siren
Författare: Tricia Rayburn
Serie: Siren 1
Sidantal: 377
Utgivningsår: 2010

Handling:
Vanessa har alltid levt i skuggan av sin populära storasyster Justine. När Justine hittats drunknad efter att ha hoppat ner från en klippa slåss hennes liv i spillror. Hon känner sig tvungen att ta reda på varför det hände och försöker hitta Justines försvunna pojkvän Caleb. Hon får hjälp av Simon, Calebs storebror som hon börjar hysa känslor för. Under tiden som hon letar så spolas allt fler likar upp på kusten, alla är män som har dött med ett leende på läpparna…

 

 

Omdöme:
Siren är förmodligen den första ungdomsboken om havsfolk som jag har läst. Jag hoppas verkligen inte att den är en bra representant för sin genre.

Det är mycket som inte fungerar och framförallt är det takten och bristen på spänning. Det händer praktiskt ingenting på nästan 300 sidor och när det väl händer något så är sakerna för det mesta så orimliga att man inte kunde ta dem på allvar. Detta kan i och för sig bero på att jag inte kände något för karaktärerna alls. Den enda jag fastnade någorlunda för var Justine och hon var bara med i det första kapitlet.

Berättartekniken tycker jag är lite sådär. Det är supermycket hoppande mellan kapitlen. T.ex. så handlar första kapitlet om Vanessas, Justines och killarnas utflykt, men i andra kapitlet så är Vanessa helt plötsligt på Justines begravning. Ena kapitlet kan sluta i en cliffhanger och nästa kan handla om något helt annat. Personligen så tyckte jag att det var en utmaning att lokalisera var någonstans man befann sig varje gång ett nytt kapitel började.

Det blir en relativ kort recension idag för jag har inte så mycket att säga om boken. Den gick inte hem hos mig och jag lär förmodligen inte läsa nästa bok i serien.

Takt: -1
Berättarteknik: -0,5
Orimliga händelser: -0,5
Karaktärer: -0,5

Mest intressanta karaktär: Justine
Bästa scen eller del: Spoiler [När man fick reda på att Paige var gravid]

Betyg: 2,5/10

Andra versioner av omslaget
 

 

Tags: , ,

10 responses to “När sirenerna ljuder…

 1. Iktoro

  April 18, 2012 at 19:40

  Väldigt spoilande titel, det är helt klart syrener som ligger bakom XD

   
 2. Fia Filur

  April 18, 2012 at 20:27

  Usch, den här lät inget vidare. Men jag är sugen på att läsa om havsfolk! Vet du nån annan som verkar bra?

   
  • Anna - Boktycke

   April 18, 2012 at 20:45

   Det finns massor men det är ingen som har fångat mig. Den här hittade jag i bibblan så jag tänkte “ja, varför inte?” men usch, inget för mig. Hmm, jag vet inte, havsfolk känns bara inte så lockande för mig. De känns lite begränsande eller vad man nu ska säga. Men jag har iofs bara läst en, får se om biblioteken köper in fler.

    
   • Fia Filur

    April 18, 2012 at 21:02

    Känner lite detsamma, har aldrig sett nån som verkat super. Det gäller helt enkelt att komma på en egen variant och skriva den … 🙂

     
 3. Anna

  April 19, 2012 at 08:03

  Hej, jag undrar bara en sak. Du har väl beställt från Amazon? Om man då beställer över 25 pund får man väl fri frakt? Är det något annat man måste betala förutom böckerna då, asså någon annan avgift för att få böckerna till Sverige?

   
  • Anna - Boktycke

   April 19, 2012 at 11:45

   Ja, jag har handlat från amazon.co.uk. Köper nästan alla böcker därifrån 🙂 Japp, handlar man över 25 pund så är det fraktfritt, man behöver inte betalar någon avgift för att få dem till Sverige. Däremot ska ska man inte glömma bort att VAT-kostnad (skatt) tillkommer på alla böcker, det är cirka 6%. Så om det står att en bok kostar 10 pund så kostar den egentligen 10,6 pund. Men även med den VAT så är pocketböckerna på amazon.co.uk mycket billigare än hos många andra bokhandlar.

   Innan man bekräftar sitt köp så kan man se den exakta totala summan i svenska kronor. Hoppas att det var svar på din fråga 🙂

    
 4. Anna

  April 19, 2012 at 17:51

  Svar: Ja, det var svar på frågan,tack så mycket!:D Fast jag har bara en liten följdfråga^^ Man behöver inte betala något extra i Sverige när man typ hämtar ut böckerna?

   
  • Anna - Boktycke

   April 19, 2012 at 18:34

   Nej, man betalar inget när man hämtar böckerna. Och pengarna på kortet dras inte av förrän böckerna är skickade 🙂

    
 5. Iktoro

  July 1, 2012 at 14:48

  Du har satt den i 0-2; men den fick 3 i betyg?

   
  • Anna - Boktycke

   July 1, 2012 at 21:12

   Jag som inte kan räkna, den ska ha 2,5 i betyg. Bra att du uppmärksammade det! 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: