RSS

När någon dör så måste man skrika

19 Apr

I alla fall om man heter Kaylee Cavanaugh.

Titel: My Soul to Take
Författare: Rachel Vincent
Serie: Soul Screamers 1
Sidantal: 345
Utgivningsår: 2009

Handling:
16-åriga Kaylee är flickan som kan känna av om någon i närheten kommer att dö, och när hon gör det så måste hon gallskrika. Bara hennes familj och hennes bästis Emma känner till hennes hemlighet. Aldrig trodde hon att skolans hetaste kille, Nash, skulle lägga märke till henne och dessutom lugna ner henne när hon fick ett av sina anfall. Av någon anledning så är Nash väldigt intresserad av just henne när han kan få vilken tjej som helst. Kaylee hinner inte fundera så mycket på Nashs avsikter, för en efter en faller skolkamraterna döda till marken. Och ingen vet vem som står näst på tur.

 

Omdöme:
Jag har hört mycket gott om den här boken innan och även råkat spoila lite för mig själv genom att läsa om vad för slags övernaturlig varelse som berättelsen handlar om. Det gjorde dock inget, boken lyckades överraska mig ändå. Jag tänker dock göra er en tjänst och inte avslöja vilken varelse det handlar om ^^

Ni som har följt min blogg ett tag vet förmodligen om att jag gillar morbida saker och yay, My Soul to Take faller mig precis i smaken. Det är så mycket som jag gillar med boken så jag vet inte ens riktigt hur jag ska börja.

Karaktärerna var en aning bleka i början men allt eftersom man kom in i handlingen så gillar man dem mer och mer. Och hurra för att det inte är någon oförklarlig kärlek vid första ögonkast, här förstår man åtminstone varför. Kort sagt så gillar jag både Kaylee och Daniel men avgudar Tod. Tja… vad kan man säga, Tod är en shinigami och shinigami är min absoluta favorit-övernaturlig-varelse. Okej, han benämndes aldrig som en shinimagi men för mig är han det. Vet ni inte vad shinigami betyder så kan ni googla på det. Fast vill ni läsa boken och ha lite överraskning så låt bli 🙂 Hmm, nu råkar jag nämna en varelse ändå, fast var lugn, det är inte den som är i handlingens fokus.

Något annat jag tyckte om är att här är faktiskt de vuxna människorna användbara. I många ungdomsböcker, särskilt de som handlar om övernaturliga saker, så är föräldrarna och andra vuxna helt värdelösa och ungdomarna får klara sig själv. Här är det inte så, de vuxna hjälper till och det känns så mycket mer trovärdigt.

Handlingen är lagom spännande hela vägen. Slutet upplevde jag dock som lite abrupt och man blev lite paff. Det kändes inte heller som ett riktigt slut, hela boken kändes mest som en prolog.

Kort sagt. Jag gillar boken väldigt mycket och har redan beställt hem den andra boken. Har hört att böckerna blir bättre och bättre så jag har höga förväntningar på den här serien.

Karaktärer:+1
Berättarröst: +1
Spänning: +0,5
Handling: +0,5
Fantasivärld: +0,5

Mest intressanta karaktär: Tod
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärd citat: (Tod) “Now if you’ll excuse me, I’ll have to go make some poor women a widow.”

Betyg: 8,5/10

Andra versioner av omslaget

Andra delar i serien:
1. My Soul to Take
2. My Soul to Save
3. My Soul to Keep
4. My Soul to Steal
5. If I Die
6. Before I Wake
7. With All My Soul

Extraböcker:
0.5. My Soul to Lose
3.5. Reaper
5.5. Never to Sleep

Advertisement
 

Tags: , , ,

7 responses to “När någon dör så måste man skrika

 1. crankoral

  April 19, 2012 at 18:38

  Den här tror jag på! Den vill jag läsa!

   
 2. Fia Filur

  April 19, 2012 at 20:45

  Vill jättegärna läsa den här serien! Önskar att den översattes. Vet du om det finns några planer på det? Tänkte eftersom hennes Shifter-serie finns på svenska.

   
  • Anna - Boktycke

   April 19, 2012 at 20:50

   Ingen aning. Om jag gillar den här serien (vilket jag tror att jag kommer att göra) så ska jag ge mig på hennes andra serie också.

    
 3. Linnea (@BokNeas)

  April 19, 2012 at 21:39

  Svar: Det var jätteroligt! Jag är lite avis på dig som bor i Lund, vilken underbar stad! Jag har för mig att LitteraLund håller på till på lördag, så det är nog möjligt att gå om du vill 😉

   
 4. Elinas bokliv

  April 19, 2012 at 22:35

  Den här boken kommer helt klart att hamna i min “Vill läsa”-lista! 😀 verkar sjukt spännande!

   
 5. Fanny

  April 21, 2012 at 16:08

  Den verkar bra ! Vet du om den kommer komma ut på svenska ? (:

   
  • Anna - Boktycke

   April 21, 2012 at 21:31

   Hmm ingen aning. Vincents andra serie har blivit översatt på svenska men jag vet inte om den här kommer att bli det.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: