RSS

Slutet av en fantastisk serie

26 Apr

Äntligen har jag läst klart en av mina favoritserier!

Titel: Bloodrose
Författare: Andrea Cremer
Serie: Nightshade 3
Sidantal: 406
Utgivningsår: 2012

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Calla slits mellan sina känslor för Ren och Shay. För att de överhuvudtaget ska ha någon chans mot fienderna så måste båda alfahannarna samarbeta, men de klarar knappt av att vistas i samma rum utan att börja slåss. Calla vet att hon måste välja en av dem och tanken krossar hennes hjärta. Men kärleksbekymren får vänta. Slutstriden mellan Searchers och Keepers närmar sig med stormsteg… och det är väldigt osäkert om de kommer att överleva.

 

Omdöme:
Den 1:a juni 2011 fick jag stifta bekantskap med Nightshade. Och wow, vilken upplevelse det var. Det blev en fullpoängare och otroligt nog så lyckades andra boken, Wolfsbane, imponerar mig minst lika mycket om inte ännu mer. Ni kan gissa hur höga mina förväntningar var på den sista boken i serien.

För och främst, jag älskar karaktärerna i boken. Persongalleriet är stort, förutom huvudpersonen Calla, Ren och Shay så har vi deras vargflock och sen deras allierade i Searchersgänget. Det är många namn att hålla reda på och det är helt fantastiskt att Cremer lyckats få alla att vara så levande. Även om det var mer än 6 månader sen jag läste ut Wolfsbane så hade jag inga problem med att komma ihåg vem som var vem.

Åh, Ren, jag har alltid gillat honom mer än Shay och jag tror att jag gillar honom ännu mer i den här. Det är på gränsen att han slår St. Clair när det kommer till swoonfaktor. Flera gånger kände jag att jag ville kliva in i bokens värld och bara krama om honom. Calla kan få sin Shay, jag tar gärna Ren 🙂

Det är så kul när de alltid skämtar och retas med varandra även när de håller på att göra livsfarliga uppdrag. Connor blev snabbt en av mina favoritkaraktärer i boken (tillsammans med typ tio andra, gillar alla så mycket haha). Han är bara så himla rolig. Åh Gud, hans reaktion när han hittade Ren och Calla i badrummet. Höll på att skratta ihjäl mig.

Handlingen är väldigt bra och det händer saker hela tiden. Boken kändes inte alls som att den är på över 400 sidor. Språket flyter på fint och allt blev utläst på några timmar.

Nu har jag bara framställt boken i positivt lager men det finns ett par saker som jag tycker mindre om med. En av dem är utan tvekan Callas kärleksvelande. Jag gillar henne väldigt mycket men den tjejen har ju ingen koll på sina hormoner. Ena stunden ligger hon med Shay, sen hånglar hon med Ren, ligger med Shay igen, hånglar med Ren. Argh, vad håller hon på med? Okej, jag förstår att det är svårt att välja bland två superheta killar men hallå… lite självkontroll och skam har man väl ändå?

Sen berörde vissa scener mig inte lika mycket som de borde. Eller rättare sagt, karaktärerna berördes inte så mycket av händelserna så jag som läsare kände inte så mycket heller. Det tycker jag är väldigt synd. De sorgliga scenerna lyckades inte fånga mig till 100% och ibland så förstod jag inte ens varför de hände. Det bidrog liksom inte så mycket till handlingen.

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker om slutet. Jag både gillar och ogillar. Nu kanske det här låter konstigt men jag tyckte inte att karaktärerna led tillräckligt mycket. Som nämnt i tidigare stycke så kändes de sorgliga scenerna inte så känslosamma. I bästa fall så tårades mina ögon, men det blev absolut inga störtfloder.

Upplevde boken mina förväntningar? Nästan, den är väldigt väldigt bra men tyvärr ingen 10-poängare. Nightshade och Wolfsbane är magiska, Bloodrose nådde inte riktigt samma nivå men den kommer ändå att ha en plats i mitt hjärta. Det känns lite tomt nu när serien är utläst. Som tur så kommer Cremer att släppa en prolog till Nightshade-serien. Längtar redan efter att läsa den!

Karaktärer:+1
Berättarröst: +1
Handling: +1
Spänning:+0,5
Koncept/Fantasivärld: +0,5
Språk: +0,5
Kärleksvelande: -0,5
Slut: -0,5

Mest intressanta karaktär: Ren
Bästa scen eller del: När Connor kommer på Ren och Calla i badrummet.
Minnesvärd citat:
”Go on,” Ethan said, jerking his chin at Connor. “No rest for the wicked.”
“Is that our slogan?” Connor asked as he pushed the door open. “Or theirs?”

Betyg: 8,5/10

Andra delar i serien:
1. Nightshade
2. Wolfsbane
3. Bloodrose

Andra versioner av omslaget

 

Tags: , , ,

11 responses to “Slutet av en fantastisk serie

 1. Mel

  April 26, 2012 at 20:22

  Jag har läst första sagan om ringen boken, och har alla på engelska och jag håller med om att de är lite sega men annars tycker jag att de är superbra 🙂 Vi har väldigt liknande boksmaker så jag kommer nog kolla ofta på dig blogg 😀

   
 2. Lisa

  April 26, 2012 at 20:57

  HAHAHA scenen då Connor kommer på dem i badrummet helt klart ett av bokens roligaste ögonblick. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö!
  Vad synd att du inte gillade denna riktigt lika mycket som de andra i serien. Personligen var Bloodrose min favorit även om jag villa hoppa in och skaka om Calla rätt så ordentligt. Jag gillar henne verkligen som karaktär men när det gällde de båda pojkarna så förstod jag inte alls hur hon tänkte. Jag säger bara en sak: MAKE UP YOUR MIND. För hur svårt kan det vara egentligen? Det värsta var ju att hon höll på med båda titt som tätt också. Om en kille jag tyckte om varit i Callas sits och gjort samma sak mot mig så skulle jag dumpat honom direkt 😉

   
  • Anna - Boktycke

   April 28, 2012 at 10:54

   Ja eller hur! Hade det varit en kille så skulle han ha varit värsta svinet. Här kändes det som att alla tyckte att det Calla gjorde var acceptabelt ändå. Så himla fel!

    
 3. Iktoro

  April 26, 2012 at 21:40

  Åh, jag MÅSTE läsa de när jag har lärt mig engelska! Förresten, jag har 11 frågor till dig på min blogg, jag utmanar dig. Gör frågorna om du ville eller ej ;P

   
 4. Fia Filur

  April 26, 2012 at 21:41

  Synd det där med velandet mellan killarna, tycker sånt är så himla drygt att läsa om. Ändå intressant att Calla kommer undan med det. Om det varit en manlig huvudperson som agerat likadant hade det nog inte gått hem hos läsarna.

   
  • Anna - Boktycke

   April 28, 2012 at 10:55

   Det går ju inte riktigt hem hos alla hehe. Men ja, det är väl för att man är tjej själv så man har mer överseende när en tjej gör det. Man är lite partisk mot det egna könet 🙂

    
 5. Bella

  April 26, 2012 at 23:32

  Du har blivit utmanad på min blogg. Kika in! 🙂

   
 6. Rebecca

  June 8, 2012 at 13:14

  Läser Wolfsbane just nu och älskar den! Men håller med dig om Calla’s kärleksvelande. Så oerhört irriterande, det sjuka är dessutom att alla i boken verkar tycka att det är okej. Ingen säger något eller tycker att det är konstigt. Och Calla blir jag bara irriterad på i de stunderna, gillar ju hennes karaktär så mycket annars.
  Som sagt; älskar boken minus triangeldramat 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   June 8, 2012 at 22:35

   Ja! Älskar i stort sett allt med boken förutom Callas velande. Och usch, den blir ju bara värre i trean ska du se 😦 Men trots det så är Nightshade en av mina favoritserier.

    
 7. Mel

  April 14, 2013 at 15:27

  Kommer du fortsätta läsa serien? Det finns ju en fjärde del också under namnet Snakeroot. =)

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: