RSS

När en snäll flicka håller på att bli en stygg varg…

02 May

Man ska inte underskatta oskyldiga flickor. 

Titel: The Lost Saint
Författare: Bree Despain
Serie: The Dark Divine 2
Sidantal: 404
Utgivningsår: 2010

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:

Daniel är botad från varulvsförbannelsen men Grace är smittad. För att vargen inte ska ta över henne tränar Daniel henne i stridskonst. Samtidigt så letar de efter Jude som har varit spårlöst försvunnen sen den natten då Graces liv ändrades för evigt. En dag får de ett telefonsamtal från Jude där han varnar dem om någon, men vem lyckades de aldrig lista ut.

Överfall och inbrott sker med jämna mellanrum i staden. Daniel vill inte göra något åt det men Grace känner att det är hennes plikt att stoppa de onda krafter som hotar hennes stad. Hon tänker visa dem att hon, den snälla flickan, inte alls är rädd för den stora stygga vargen.

Omdöme:
Vad är det med namnet Grace och varulvar? Först Maggie Stiefvater och nu Bree Despain. Heter man Grace och är med i en paranormal romance så är det stor risk att man slutar som en varg.

Vad tyckte jag om The Lost Saint då? Jo, helt okej. Eftersom jag inte tyckte att första boken var superbra så hade jag inte så höga förväntningar på den här, vilket var lika bra för någon fantastisk läsupplevelse är den inte. The Lost Saint är dock snäppet bättre än sin föregångare när det gäller takt och karaktärer. Den är inte heller lika förutsägbar… eller ja, man visste ju i och för sig redan vilka som var goda och vilka som var onda men det fanns ändå en del grejer som jag inte lyckades lista ut i förväg.

Något som jag störde mig lite på, och det gäller inte specifik den här boken utan kärleksromaner och även tv:serier i allmänhet, är bristen på kommunikation. Hade huvudpersonerna bara varit tydligare med varandra så skulle inget av problemen växa sig så stort. Grace och Daniel ska väl älska varandra över allt annat? Ändå så tycker de att ha hemligheter och ljuga för varandra är en bra idé. Visst, man kan förklara Graces beteende med att vargen håller på att ta över henne men Daniel då? Det är minsann inte konstigt att Grace blir attraherad av en annan när pojkvännen inte litar på en. Och ska man varna någon så ska man INTE tala i gåtor!

Det är betydligt mer action i den här boken än i förra och det är toppen! Gillar att Grace har blivit starkare och kan spöa upp folk. I överlag så tycker jag att det är bra att hon utvecklar en grymmare och vildare sida.

Finns inte så mycket mer att säga om boken förutom att jag tycker att den ligger någonstans mellan okej och ganska bra. Gillar du paranormal romance så kan du testa på den här.

Mest intressanta karaktär: Talbot
Bästa scen eller del: Spoiler [Demonjakterna]

Betyg: 5/10

Andra böcker i serien:
1. The Dark Divine
2. The Lost Saint

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: