RSS

En häxas bekännelser

29 May

Tror du att i sagornas värld är alla häxor onda och alla styvsystrar onda? Då borde du läsa den här.

Titel: Bewitching
Författare: Alex Flinn
Serie: Kendra Chronicles #1
Sidantal: 336
Utgivningsår: 2012

Handling:

Trots att Emma är den tysta och osynliga flickan i skolan så trivs hon med sitt liv som den är. Hon har sina älskade böcker, hon är smart och hennes föräldrar bedårar henne. Men allt förändras när hennes styvsyster, pappans riktiga dotter, Lisette flyttar hem till dem. Emmas nya syster är hennes raka motsats. Lisette är smal, snygg och så charmig att man inte kan låta bli att tycka om henne. Men är hon verkligen den goda, oskyldiga, stackars flicka som hon verkar vara?

Kendra är häxan som lärde Kyle en läxa i Beastly. Hon har varit med länge och framförallt har hon varit med om mycket. Alla hennes gärningar har inte varit till av godo men de har inte heller varit till av ondo (nåja, med några undantag). Hennes vägar korsas med Emmas och Lisette, och hur det hela slutar? Ja, det får du ta reda på själv.

Omdöme:
Fairytale retellings är så mysiga. Jag gillar verkligen Flinns nya koncept med att skriva en hel serie med omtolkningar av olika kända sagor. Superkul att hon låter Kendra vara den gemensamma nämnaren för dem, väldigt intressant att få veta häxans syn på det hela.

Från början så trodde jag att Kendra skulle vara berättaren i hela boken men nej, boken är indelade i flera delar och har, om jag minns rätt, fyra berättare och behandlar fyra sagor. Varje saga har en egen berättare och mellan dem så får man reda på Kendras tankar. Hm, det låter virrigt när jag försöker förklara så ni måste nog läsa själva för att förstå. Huvudsagan är i alla fall Askungen och berättas av Emma ”den elaka styvsystern”.

Jag gillar Emma även om hon är lite för naiv och tänker inte helt logiskt ibland. Hela konceptet med att berätta Askungensagan från den fula styvsysterns synvinkel är underbar. Tycker även att Flinn har gjort ett bra jobb med att balansera Lisettes och Emmas personligheter. I sagorna är ju allt på svart och vitt, antingen är man god och vacker eller ond och rutten. Både Lisette och Emma har djup och man förstår varför de gör som de gör, även om det ibland är ganska överdrivet.

Slutet är mycket bra och jag tycker om hur allting föll på plats. Är nu väldigt förväntansfullt på hur nästa bok i serien kommer att bli och vilka sagor Flinn tänker använda sig av. Gillar ni fairytale retellings så rekommenderar jag den här boken starkt!

Handling: +0,5
Berättarröst: +0,5
Koncept: +1
Karaktärer: +0,5

Mest intressanta karaktär: Kendra
Bästa scen eller del: Slutet

Betyg: 7,5/10

Andra böcker i serien:
0. Beastly
1. Bewtiching


 

Tags: , , ,

2 responses to “En häxas bekännelser

 1. Ella

  May 30, 2012 at 20:22

  Hej! Jag har läst din blogg ett tag och ville bara säga att jag verkligen, verkligen älskar den! Du skriver himla bra recensioner och allt du skriver är intressant att läsa 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   May 30, 2012 at 21:16

   Åh tack! Vad glad jag blir 🙂 Superkul att höra!

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: