RSS

Gästinlägg: Vacker och mysig tonårsskildring

30 May

Han är Jerry med svart sorgkant runt ögonen. Hon är Lilla Darling och den enda han vill ha.

 

Titel: Lilla Darling
Författare: Johanna Nilsson
Sidantal: 216
Utgivningsår: 2011

Handling:
Jerry är den i gänget som inte säger så mycket. Han och kompisen Reza från invandrargänget fungerar som förhandlare mellan de båda grupperna. Förutom att försöka få gängen att hålla sams vakar Jerry över Lilla Darling. Tjejen som är allt han kan tänka på och den enda han vill ha.

 

 

Omdöme:
Jag trodde att den här boken skulle vara hårdare och lite mer dramatisk, så som tonårsböcker ibland är. Istället är tonen och stämningen vacker, faktiskt riktigt mysig. Jerrys berättarröst är lugn, mogen och sansad, inte direkt som jag föreställer mig en femtonårig kille och det är både positivt och negativt. Positivt för att jag som vuxen inte tröttnar på rebelliska utsvävningar och negativt för att det helt enkelt inte känns riktigt realistiskt.

Det känns inte som att det finns många killar därute som är som Jerry och hans kompisar, som ringer varandra och gråter, visar svaghet och ställer upp, men om man bortser från trovärdigheten så tycker jag att det är väldigt fint. Och jag önskar att det vore så i verkligheten, för varför skulle inte killar få visa känslor?

Bokens styrka är Jerrys kärlek till Diana, eller Lilla Darling, som han kallar henne. Handlingen spinner hela tiden kring hur han tänker på henne och vakar över henne. Jag tycker att det är fint och slår igen boken med en mysig känsla som stannar kvar hos mig.

Stämning: +1
Språk: +1

Mest intressanta karaktär: Jerry
Bästa scen eller del: Chatten

Betyg: 7/10

Denna recension är skriven av Fia Filur.

 

Tags: , ,

3 responses to “Gästinlägg: Vacker och mysig tonårsskildring

 1. Anna - Boktycke

  May 30, 2012 at 19:52

  Den här boken har jag gått förbi hur många gånger som helst när jag besökt bibblan. Kanske plockar den med mig hem nästa gång 🙂

   
  • Fia Filur

   May 30, 2012 at 23:12

   Gör det! Den är så fin och mysig!

    
 2. Frida

  May 31, 2012 at 17:09

  Svar: Det är faktiskt ett väldigt bra skolbibliotek. Blev väldigt chockad när jag gick in där första gången och såg att det fanns så mycket böcker som jag faktiskt ville läsa och som var så nya. Det är i princip omöjligt att gå in där utan att plocka med sig minst en bok 😉

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: