RSS

Åttonde boken om en sjunde son till en sjunde son

31 May

När ska kampen mot ondskan ta slut?

Titel: The Spook’s Destiny (alt. Rage of the Fallen)
Författare: Joseph Delaney
Serie: The Wardstone Chronicles #8
Sidantal: 370
Utgivningsår: 2011

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:

Tom, Väktaren, Alice och hundarna har tagit sig till en annan ö och även om folk inte direkt välkomnade dem så var det i alla fall mycket bättre jämfört med det förra stället. De lyckas även tjäna lite pengar genom att jaga bort spöken åt befolkningen. Dock är dåliga nyheter inte långt ifrån. Strax får de besök av en man som säger att ett gäng trollkarlar i närheten håller på att frammana en farlig gud och de vill samarbeta för att stoppa ritualen. Väkten går med på att hjälpa dem men Tom inser snart att han har mer problem än så. Hans skydd mot Djävulen håller på att ta slut, och om han inte gör något snart så kommer han att få spendera resten av sitt liv i Djävulens våld.

Omdöme:
Jag vet inte varför men jag tycker att den här serien är riktigt charmerande trots att den innehåller mycket hemskheter. Även om handlingen går ganska långsamt framåt så har jag inget emot att tillbringa mer tid i den annorlunda versionen av England som Delaney har målat upp.

Karaktärsmässigt är den okej, störde mig lite på att Tom verkade så dum i den här. Han gick ju liksom in i varenda fälla som fanns och jag trodde att han var smartare än så. Min nya favorit måste nog vara Grimalkin fast hon är ett otrevligt monster. Tror att nästa bok i serien kommer enbart att vara dedikerad till henne så det ska bli kul att läsa.

Handlingsmässigt så händer det äntligen lite saker, fast det är fortfarande ganska mycket status quo. Det känns som att Delaney gillar sin egen serie så mycket så att han inte vill avsluta den utan bara gör den längre och längre. Jag gillar böckerna men vill gärna ha ett slut snart.

Vet inte hur populära dessa böcker är i Sverige, de flesta av dem finns i alla fall översatta till svenska. I USA så heter serien och alla böcker något annat så det är rätt förvirrande att hålla ordning på dem, tur att Goodreads finns 🙂

Känner att det blir en ganska svävande recension den här gången men ärligt talat så har jag inte så mycket att ta upp. Alla böcker i serien är ganska lika och de har en viss charm. Har ni inte läst dem så tycker jag att ni ska ge första boken en chans för som sagt, trots att de är mörka så är de mysiga.

Handling: +0,5
Spänning: +0,5

Mest intressanta karaktär: Grimalkin
Bästa scen eller del: Slutet

Betyg: 6/10

Andra böcker i serien:
1. The Spooks’s Apprentice (Väktarens Lärling)
2. The Spook’s Curse (Väktarens Förbannelse)
3. The Spook’s Secret (Väktarens Hemlighet)
4. The Spook’s Battle (Väktarens Strid)
5. The Spook’s Mistake  (Väktarens Misstag)
6. The Spook’s Sacrifice (Väktarens Offer)
7. The Spook’s Nightmare (Väktarens Mardröm)
8. The Spook’s Destiny

Andra versioner av omslaget
 

 

Tags: , , , ,

4 responses to “Åttonde boken om en sjunde son till en sjunde son

 1. Lisa

  May 31, 2012 at 19:53

  Oj, det var inte lite böcker du. Vet du hur lång serien kommer bli? Själv har jag bara läst första delen i serien, men då det var några år sedan så kommer jag knappt ihåg något, haha.

   
  • Anna - Boktycke

   May 31, 2012 at 20:52

   Jag vet att den 10:de boken kommer ut i år, men om den är den sista eller inte har jag ingen aning om. Hoppas iaf att den kommer att ta slut snart 🙂

    
 2. Rebecca

  May 31, 2012 at 22:09

  Håller med Lisa. Det var väldigt många böcker 😉
  Har faktiskt inte hört talas om den här serien alls. Tycker du att den är läsvärd? Alltså hela serien då. Burkar alltid ha problem med en bokserie som har för många böcker. Det blir nästan alltid väldigt utdraget.

   
  • Anna - Boktycke

   June 1, 2012 at 20:27

   Ah, jag tycker att de är läsvärda men handlingen kändes väldigt utdraget i de tre sista böckerna. Du kan ju alltid testa att läsa första boken och se om det är något för dig. Det är samma stil/stämning genom alla böckerna 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: