RSS

Gästinlägg: Slutet för Adam och Sarah

13 Jun

Det är inte lätt att vara tonåring i Döden i dina ögon-serien.

Titel: Döden i dina ögon: Slutet (eng. Infinity)
Författare: Rachel Ward
Serie: Döden i dina ögon (Numbers) #3
Sidantal: 254
Utgivningsår: 2012 (original 2011)

(Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar)

Handling:
Året är 2029, två år efter katastrofen, och Adam och Sarah försöker tillsammans med hennes två bröder och dotter Mia, överleva i en värld som fallit samman. Adam litar inte på någon, men Sarah som är höggravid med Adams barn, vill söka hjälp hos andra människor och stanna i deras läger över vintern. Men så kidnappas Mia av organisationen som vill åt Adam vilket gör att de tvingas samarbeta med fienden.

 
Omdöme:
Det är en smutsig, jobbig och hopplös tillvaro som utgör Adam och Sarahs vardag. Jag vet inte riktigt vad det var för slags katastrof som världen drabbades av, men samhället har totalt kollapsat. Adam och Sarah är bara tonåringar, men har redan varit på flykt i två år. Inte nog med att de har lilla Mia att ta hand om, Sarah är dessutom höggravid med deras barn och de har även ansvar för hennes bröder.

Till en början irriterar jag mig en hel del på karaktärerna. De är tjuriga, envisa och vägrar att kommunicera med varandra. Det känns varken som att det finns någon kärlek eller några särskilda känslor överhuvudtaget mellan dem. Tack vare att man får läsa ur både Adams och Sarahs perspektiv missar man inget, men det är synd att det känns som en stor klyfta mellan dem. Det blir bättre senare i boken, och i takt med att spänningen trappas upp känns det som att de börjar lita på varandra igen.

Det mest negativa med boken är att det inte finns någon förklaring till förmågorna. Det har hintats en del om olika förmågor i de tidigare böckerna (Sarah drömde om framtiden, Adams farmor såg auror, Mia kunde byta sin dödsdag), men inte varför de uppstått eller vem som har dem. Jag hade gärna fått någon slags förklaring till det.

Bokens största styrka tycker jag är spänningen. Dramaturgin är bra uttänkt och det växlande perspektivet ger ett sug att läsa vidare. Mot slutet vet jag inte alls vad som kommer att hända och en del händelser lyckas överraska mig, vilket alltid är kul.

Om du har läst de två första böckerna tycker jag absolut att du ska läsa den sista med!

Spänning: +0,5

Mest intressanta karaktär: Mia
Bästa scen eller del: Upplösningen


Betyg: 5,5/10

Andra versioner av omslaget
 

Denna recension är skriven av Fia Filur.

Advertisement
 

Tags: , , ,

4 responses to “Gästinlägg: Slutet för Adam och Sarah

 1. Johanna

  June 13, 2012 at 18:35

  Har lånat hem alla de tre böckerna nu för att först läsa om de två första och sen läsa den sista 🙂

   
 2. Anna - Boktycke

  June 13, 2012 at 18:43

  Den här kommer jag förmodligen inte att läsa trots att jag har läst de två första böckerna i serien. Ingen av dem föll mig i smaken så jag vågar inte ens försöka mig på den här.

   
 3. Fia Filur

  June 13, 2012 at 20:34

  Jag tycker att den första boken är bäst, sen denna och sist tvåan. Slutet var väldigt spännande! Tycker även att de lyckats bra med de svenska omslagen.

   
  • Anna - Boktycke

   June 13, 2012 at 21:12

   Håller med om de svenska omslagen. För min del tyckte jag att första boken var okej och andra boken kass. Har en föraning om att jag inte kommer att tycka om den här.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: