RSS

När nya vampyrer kommer till Morganville…

23 Jun

… så inser man att saker och ting kan faktiskt alltid bli värre. 

Titel: Feast of Fools
Författare: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #4
Sidantal: 367
Utgivningsår: 2008

Handling:

Claire trodde inte att livet i Morganville kunde bli farligare men hon hade fel. Tre nya mäktiga vampyrer har anlänt, och en av dem är Amelias pappa, Bishop. De nya invånarna i staden bryr sig inte om den bräckliga balansen mellan vampyrer och människor. Inte ens Amelia är stark nog att sätta dem på plats. När ryktena om att en fest för att hedra de nya vampyrernas ankomst går genom staden vet Claire att något definitivt inte står rätt till. Något kommer att hända på festen, och ingen kan hjälpa henne.

 

Omdöme:
Fjärde boken av den låååånga serien Morganville Vampires alltså. Det känns som att kvalitén går i vågor, gillade första boken, andra boken var okej, gillade tredje boken och den här är sådär igen. Början och slutet var bra men mittendelen var händelselös och segt att ta sig igenom. Hela boken kändes som en transportsträcka och det var inte förrän i slutet som all action kom. Och just när det börjar bli bra så är boken slut. I och för sig så har alla tidigare böcker i serien slutat med en cliffhanger så jag var väl inte direkt förvånad.

Det bästa med boken var återigen Claires berättarröst och att handlingen stundtals var riktigt spännande. Jag gillar relationen mellan Claire och Shane men jag måste erkänna att deras ”vi-kan-inte-ha-sex-fast-vi-båda-vill” börjar gå mig lite på nerverna. Bra att de vill vänta tills Claire blir äldre men allt tjatande om hur mycket de vill ha varandra börjar bli för cheesy.

Finns inte så mycket mer att säga om boken eftersom det inte hände så mycket. Även om boken inte var någon höjdare så ska jag kolla efter nästa bok, Lord of Misrule. Stämmer mönstret så kommer jag att gilla den 🙂

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Bara jag som tycker att det är lite kul att Claire alltid ringer Richard när hon behöver hjälp, allt från vanlig skjuts eller att hon sitter fastkedjad i toaletten. Känns litegrann som att han är hennes betjänt hihi.
 •  Suck, Jason alltså. Han är bara så genomrutten. Hade inte räknat med att han skulle hugga Amelia.
 • Är lite trött på att Shane alltid är så tvär och sur på Michael, han är ju fortfarande deras vän och står på deras sida även om han numera är en vampyr.

 

Berättaröst: +0,5
Handling: +0,5
Takt: -1

Mest intressanta karaktär: Claire
Bästa scen eller del: Festen
Minnesvärt citat: ”When did you get home?” Claire demanded.
(Michael) ”Apparently just in time to hear my funeral plans. I especially like the garlic up the ass. It’s… different.”

Betyg: 5/10

Andra delar i serien:
1. Glass Houses (sv. Glashuset)
2. The Dead Girls’ Dance (sv. Döda flickors dans)
3. Midnight Alley (sv. Midnattsgränden)
4. Feast of Fools
5. Lord of Misrule
6. Carpe Corpus
7. Fade Out
8. Kiss of Death
9. Ghost Town
10. Bite Club
11. Last Breath
12. Black Dawn
13. Bitter Blood
14. Fall of Night
15. Daylighters

 

Tags: , , ,

13 responses to “När nya vampyrer kommer till Morganville…

 1. Iktoro

  June 23, 2012 at 16:07

  Hur många böcker ska det bli egentligen? e.e Känns faktiskt lite som om Caine försöker dra ut på slutet bara för att hon inte har någon idé om hur det ska vara.

   
  • Anna - Boktycke

   June 23, 2012 at 17:32

   Vet att i alla fall 15 böcker är planerade, vilket är supermånga! Den här är nog en av de längsta serierna jag känner till.

    
 2. Fia Filur

  June 23, 2012 at 18:05

  Känns som en tv-serie som fortsätter tills det inte finns några tittare kvar … Tycker det är dåligt när det känns som böckerna inte klarar sig fristående, som att man ska behöva stå ut med att varannan bok är sämre bara för att det snart kommer en ny.

  Redan i andra boken tröttnade jag på Claires och Shanes kåthet som inte fick utlopp. Om de ska vänta kan de väl ägna sig åt nåt annat.
  Sen förstår jag inte varför det tjatas om att hon är så ung hela tiden, hon är ju ändå sexton! Tycker hon behandlas som om hon vore mycket yngre.

   
  • Anna - Boktycke

   June 23, 2012 at 18:56

   Ja, eller hur? Det är ju bättre att avsluta en serie när den är på topp så att folk kan minnas tillbaka och tänka “Wow, hans/hennes gamla serie var verkligen bra. Jag ska köpa hans/hennes nya bok så fort den kommer ut.”

   Jag tycker att det är mer konstigt att föräldrarna tycker att Shane är för gammal för Claire, han är ju bara 18! 2 år i åldersskillnad är ju verkligen ingenting!

    
 3. Tess

  December 10, 2012 at 18:17

  Är det någon som vet när resten av serien blir översatt till svenska? Tycker det är rätt konstigt att de böcker efter 3:an inte översatta fast än tex fyran kom ut för tre år sedan… Did that make sense? haha, men skulle vara mycket tacksam för svar:) / Tess

   
  • Anna - Boktycke

   December 10, 2012 at 18:32

   Styxx Fantasy som ger ut böckerna på svenskar släpper i genomsnitt två böcker ur Morganville-serien per år. Även om böckerna redan är skrivna så är det ju mycket jobb med att översätta, korrekturläsa och marknadsföra så jag antar att det är därför som de inte ger ut böckerna i en snabbare takt. Men de svenska omslagen tycker jag är sjukt snygga!

    
 4. Gabbi

  February 21, 2013 at 08:41

  När släpper denna bok ut i affären?

   
 5. Amanda

  January 1, 2014 at 18:58

  Så ingen vet när den fjärde, femte eller alla andra böcker kommer ut på svenska…? Lika bra att köpa dom engelska alltså.. Hmm.. Oh well.

   
  • Anna - Boktycke

   January 1, 2014 at 23:13

   Styxx Fantasy som har gett ut de tre första böckerna på svenska har inte gått ut med vilka böcker de kommer att ge ut under 2014 än. Så det kan ju finnas chans att den fjärde boken kommer ut…

    
 6. Bokmalen

  December 26, 2014 at 23:34

  Hej!
  Vet du när den svenska översättningen kommer ut?
  Jag har läst dem tre första böckerna och vill gärna fortsätta.
  Tack!

   
  • Anna - Boktycke

   December 27, 2014 at 13:13

   Tyvärr så finns det ingen information om de kommer att släppas på svenska överhuvudtaget :/

    
 7. Nelly

  August 4, 2015 at 01:41

  Läst alla 3 böcker som är översatta till svenska. men vill läsa fortsättningen på svenska då. men som jag har förstod så finns det inte fler än 3 ute som är översatta. kan man mejla något företag å säga ett förslag till en bok dom kan översätta? eller något i den stilen

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: