RSS

Omslagsserie – Soul Screamers av Rachel Vincent

29 Jun

Dags för det andra inlägget inom den här kategorin 🙂

Originalomslagen för Nightshade vann med stor marginal förra gången i förra inlägget. Det är så synd att de inte har gett ut den tredje boken med samma tema. Skulle lätt ha köpt alla böckerna som inbundna ifall den hade funnits.

Den här veckan kommer vi att granska de olika omslagen för Soul Scremers av Rachel Vincent. Jag har än så länge bara läst och recenserat den första boken men har redan bok 2-5 hemma och planerar att köpa den sjätte boken när den kommer ut.

US
Vackra klänningar i olika färger. Tycker dock att de är rätt tråkiga för modeller i balklänningar är ju inte direkt något unikt. Dessutom så skulle jag aldrig ha gissat att den här var en ungdomsserie om jag bara hade sett omslagen, de ser alldeles för vuxna ut.

UK
De brittiska omslagen och mina personliga favoriter. Riktigt snygga och bra mycket mer speciella än en random  bild på en tjej i klänning. Tycker även att det första omslaget speglar bokens handling om en tjej som måste skrika så fort någon i närheten dör. Det har iofs inget med omslagen att göra med jag tycker att det är lite konstigt att titlarna på bok 5 och 6 inte har något med ordet “Soul” att göra. Dessutom så använder ju både 5 & 6 samma färg (eller något väldigt liknande) och det är ett litet minuspoäng. Vill ju helst att alla omslagen ska ha sin unika färg.

Franska
Det verkar som att efter den tredje boken kom Frankrike på att ha slumpmässiga bilder på tjejer som omslag inte fungerade särskilt bra. Då kollade de på UK-omslagen och tyckte att de var snygga, men de får ju absolut inte använda samma bild till samma bok för då tror ju folk att de härmar dem. Nej, här kom de på snilleblixten att byta ordning på bilderna, smart.
Näh, skämt åsido. Tycker att det andra och det tredje omslaget är rätt snyggt, fast kanske inte till den här serien.

Vilken av omslagsserier tycker ni är bäst?

Vill ni läsa om vad jag tycker om böckerna så hittar ni recensionerna här:
1. My Soul to Take

 
5 Comments

Posted by on June 29, 2012 in Omslagsserier

 

5 responses to “Omslagsserie – Soul Screamers av Rachel Vincent

 1. Iktoro

  June 29, 2012 at 18:39

  För fosterlandet så röstar jag på Frankrike och sen så röstar jag på UK på en annan dator 😀

   
 2. Felicia

  June 29, 2012 at 21:12

  Sv: Jo, Clary gjorde en del dåliga beslut (en hel del faktiskt), men jag tyckte att hon utvecklades mer som Shadowhunter i denna bok. Ja, det kommer verkligen bli en plåga att vänta tills när CoHF kommer ut, det är ju en mindre evighet!

  Jag tycker också mest om UK’s omslag, känns som att de passar mer till serien på något sätt, samt att de var lite annorlunda jämfört med så många andra omslag.

   
 3. Agnes

  June 29, 2012 at 23:09

  Sv: Kan verkligen rekommendera hennes böcker, så det tycker jag du ska göra! 🙂

  Frankrikes omslag hängde ju inte alls ihop?!^^ Tycker helt klart bäst om UK’s omslag. Fast håller med dig om det med titlarna på 5 och 6, lite konstigt…

   
 4. Lena

  June 30, 2012 at 15:40

  UK´s omslag är absolut snyggast!

   
 5. Carro

  July 1, 2012 at 14:08

  Väldgt snygga omslag :)) Med många härliga färger!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: