RSS

En grannpojke att bli kär i

07 Jul

Ibland är den första kärleken också den sanna kärleken. 

Titel: Lola and the Boy Next Door
Författare: Stephanie Perkins
Sidantal: 338
Utgivningsår: 2011

Handling:

17-åriga Lola, eller Dolores som hon heter på riktigt, är flickan som alltid går runt i galna kostymer och färgglada peruker. Hon har som princip att aldrig ha på sig samma outfit två gånger. Även om hennes pappor och bästisen inte riktigt uppskattar hennes 22-åriga rockstjärna pojkvän Max så lever Lola ett bekymmerfritt liv. Men en dag så flyttar familjen Bell tillbaka till huset bredvid deras och Lola får tvillingarna Bell som grannar igen. En gång i tiden var de goda vänner, goda vänner tills Calliope blev en bitch och Cricket bröt Lolas hjärta. Hur ska Lola står ut med att de gör intrång i hennes liv igen?

 

Omdöme:
Av kommentarerna från det här inlägget att döma så var Lola and the Boy Next Door boken som flest ville ha en recension på.  Många har sagt att den är bra men inte lika bra som Anna and the French Kiss, och jag kan inte göra något annat än att hålla med.

Perkins vet verkligen hur man skapar attraktiva killhuvudroller. St. Clair är än så länge den mest swooniga killkaraktären jag har stött på och Cricket är bland dem gulligaste. Älskar att han är så lång, älskar hans överdrivna kroppsrörelser, hans intelligens, hans blyghet, ja, det mesta med honom faktiskt. Kan förstå till 100% varför Lola blev kär i honom som barn.

Lola tyckte jag om men jag älskar henne absolut inte. Tycker att hon är cool som har en egen stil och är en gudinna på att sy kläder. Men vissa av valen hon gjorde var bara så uppenbart fel och man visste att hon skulle få betala för det senare. Åh, varför ska hon hålla på och ljuga för andra och för sig själv?

Handlingen var okej, inget utmärkande men eftersom det är karaktärerna som är huvudingrediensen i boken så gjorde det inte så mycket. Jag gillar att Cricket inte är någon ny mystisk granne utan en gammal vän/ovän. Det gör att relationen mellan Lola och Cricket blir mycket mer trovärdig.

Och nu till höjdpunkten med boken… St. Clair!!! Åh Gud vad jag har saknat honom. Blev superglad varje gång han dök upp. Han och Anna är så himla gulliga tillsammans. Fick en väldigt stor lust att läsa om Anna and the French Kiss men jag känner ett visst tvång att läsa ut de andra olästa böckerna i hyllan först.

Så ja, Lola är inte lika bra som Anna men den är klart läsvärd och är helt perfekt för att avnjutas under sommaren. Stephanie Perkins klättrar på listan över mina favoritförfattare och jag längtar otroligt mycket efter Isla and the Happily Ever After. Jag har redan bestämt mig för att köpa boken så fort den kommer ut och bara det säger väl hur mycket jag gillar Perkins böcker? 🙂

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Blev så irriterad på Lola när hon ljög för Max om att hon hade träffat Cricket. Jobbigt att hon själv snärjer in sig i ett nät. Även om jag gillar Cricket mer än Max så tycker jag synd om honom. Han har ju verkligen ansträngt sig för att få det att fungera med Lola. 

Berättarröst: +1
Karaktärer: +1
Språk: +1

Mest intressanta karaktär: St. Clair!!!!!!
Bästa scen eller del: Alla delar där St. Clair är med!
Minnesvärt citat:
(Nathan) ”All right, then.” He nods. ”Have a good time. Don’t do anything I wouldn’t do.”
I hear Andy as I’m walking out the front door. “Honey, that threat doesn’t work when you’re gay.”

Betyg: 8/10

Andra böcker jag har recenserat av samma författare:
Anna and the French Kiss

 

 

Tags: , ,

2 responses to “En grannpojke att bli kär i

 1. Anna

  July 9, 2012 at 12:58

  Det bästa med den här boken måste helt klart vara alla scener där Anna och St.Clair var med! När jag läste den här så blev jag också otroligt sugen på att läsa om Anna and the French Kiss:)

   
 2. Losiyane

  November 30, 2015 at 21:44

  Samma här, jag håller faktiskt själv på och läser om Anna and French kiss igen,
  PS. Jag gör det bara pågrund av en andledning ( Étienne….) 🙃

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: