RSS

Omslagsserie – Across the Universe av Beth Revis

10 Aug

Av förra inläggets resultat att döma så är hardback-omslagen av Hex Hall överlägset populärast. Själv gillar jag de spanska men hardbacken är fina de med.

Den här veckan kommer vi att granska de olika omslagen för Across the Universe av Beth Revis. Jag har redan uttryckt mitt missnöje över ändringen av omslagsdesignen och jag vet att jag inte är ensam om det. Här har ni i alla fall de olika omslagsversionerna.

Original
Så vackra och sci-fi-aktiga! Möjligen så är de lite missvisande för man kan tro att det är en kärlekssaga men boken innehåller mycket mer än då. Kärleken är inte ens riktigt i fokus. Den här omslagsdesignen är min favorit!  Så himla synd att man inte kan få tredje boken i samma stil 😦

Nya
Lite stela och kalla, men jag tycker egentligen att de är rätt snygga de med. Fast inte på långa vägar lika snygg som originaldesignen. Jag gillar dock att omslagen faktiskt stämmer ihop med titeln, i första är det lite mörkt och isigt (Across the Universe). Sen den andra speglar mer värme (A Million Suns). Den sista visar lite gröna växter (Shades of Earth).

UK
Tycker att UK-designen påminner lite mer om filmposter än bokomslag. Tycker att de varken är snygga eller fula. Tänker på actionfilm när jag ser dem.

Tyskland
Gillar inte den första, den andra är sådär men den tredje tycker jag är rätt snygg. Gillar färgerna!

Vilken av omslagsserier tycker ni är bäst?

Vill ni läsa om vad jag tycker om böckerna så hittar ni recensionerna här:
1. Across the Universe

 
6 Comments

Posted by on August 10, 2012 in Omslagsserier

 

6 responses to “Omslagsserie – Across the Universe av Beth Revis

 1. mel

  August 10, 2012 at 17:29

  Förstår inte riktigt vad problemet är. Har sett omslaget i orginalomslaget för tredje boken på Internet, men boken släpps ju inte förren 15 januari 2013 – kanske därför du inte fått tag på den?

   
 2. Rebecca

  August 10, 2012 at 19:44

  Gillar original omslagen mest. Tycker dem nya är sådär och stör mig enormt på att de inte ger ut sista i originalet. Har första boken hemma och vill nu ha den andra, men vet inte riktigt vad jag ska göra :/

  Lite kul är det att Tysklands namn på böckerna är Godspeed. Rymdskeppets namn 😉

   
  • Anna - Boktycke

   August 10, 2012 at 20:54

   Jag sitter i samma sits, tror nog att jag ska försöka låna andra boken av en kompis och se hur mycket jag tycker om serien innan jag köper den.
   Hihi, tycker också att det är kul att Tyskland har ändrat namn på serien, men tycker att det passar serien rätt bra 🙂

    
 3. Petra

  August 11, 2012 at 14:11

  Jag blir så arg att jag kokar över det dumma omslagsbytet! Varför inte ändra pb versionen till det nya och behålla hb i originalomslag, mycket smartare.. 🙂

  sv: Jag tycker absolut att du ska läsa den, handlingen var fenomenal även om det finns många småsaker att störa sig på. 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   August 11, 2012 at 20:54

   Jag tycker att de borde ha gett ut den tredje boken i både originaldesign och i den nya designen. Då skulle ju alla ha varit nöjda. Möjligen skulle det ha kostat lite mer pengar för förlaget men fansen skulle ju ha blivit väldigt glada.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: