RSS

En bok som man egentligen inte vill läsa men kan ändå inte låta bli.

15 Aug

Nu är det i alla fall bara tre böcker kvar. 

Titel: Destined (sv. Ödet)
Serie: House of Night #9
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Sidantal: 325
Utgivningsår: 2011

Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar

Handling:
Att Rephaim numera är en vanlig människa på natten och ett monster på dagen är en nyhet som både skakar om Zoeys gäng och Neferet. Alla i Zoeys gäng tar inte emot Rephaim med öppna armar och Stevie Rae måste försvara sin pojkvän hela tiden. Inte bättre blir det av att tvillingarna bråkar och Aurox, Neferets nya boytoy, beter sig allmänt skumt. Har Zoey och hennes vänner någon chans mot Neferet? Vad kan ett gäng gnällsjuka vampyrtonåringar göra mot en ond vampyrprästinna som har mörkret på sin sida?

Omdöme:
Med tanke på hur besviken jag har blivit på de senaste House of Night-böckerna så hade jag inte särskilt höga förväntningar på den här. Egentligen så vet jag inte ens varför jag fortsätter att läsa den här serien. Är alldeles för envis för mitt eget bästa och jag vill avsluta allt som jag har påbörjat. Nåja, nu har jag bara 25% kvar av hela serien i alla falll.

Destined, eller Ödet som den heter på svenska, är en ganska seg transportsträcka. Handlingen har jag för mig utspelar sig under fem dagar och man fick återigen läsa om deras lektioner, kärleksstunder, lunchraster etc. För de inbitna House of Night-fansen är detta säkert superintressant men för mig som inte direkt har Zoey och hennes kompisar som favoritkaraktärer så var det rätt tråkigt.

Jag tror inte att jag behöver ta upp vad jag tycker om språket och karaktärerna. Kan bara säga att det inte har skett någon förändring på den fronten. Tvillingarnas bråk i den här tycker jag är rätt så löjligt. Åh nej, de inser att de trots allt är två olika personer och har olika värderingar. Vad hemskt att de håller på att växa ifrån varandra. Öh… brukar liksom inte detta sker i 11-13 års åldern?

Något positivt med boken är att slutet faktiskt är riktigt spännande. Fast med tanke på att författarduon använder hela 310 sidor med att bygga upp förväntningar inför slutet så är det väl inte så konstigt att man blir glad när det äntligen händer något.

Kommer jag att läsa nästa bok? Ja. Som tidigare sagt så vill jag avsluta saker som jag har påbörjat och Destined slutar riktigt spännande. Nu känns det som att kampen mellan gott och ont äntligen kan börja och tror att de sista böckerna i serien kan bli väldigt bra.

Karaktärer: -0,5
Språk/dialoger: -0,5
Takt: -0,5

Mest intressanta karaktär: Aurox tror jag
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat:
”He’s right. I was with him the whole time. It’s okay. Well, as okay as it can be when He Who Cannot Be Named is involved,” I whispered
“Oh, for shit’s sake. This isn’t Hogwarts,” Aphrodite said.
“Wish it was,” Erin said.

Betyg: 3,5/10

Andra böcker i serien:
1. Vampyrens Märke (eng. Marked)
2. Sveket (eng. Betrayed)
3. Utvald (eng. Chosen)
4. Svart ängel (eng. Untamed)
5. Hunted (sv. Jagad)
6. Tempted (sv. Frestad)
7. Burned (sv. Bränd)
8. Awakened (sv. Uppvakandet)
9. Destined (sv. Ödet)

 

Tags: , , ,

8 responses to “En bok som man egentligen inte vill läsa men kan ändå inte låta bli.

 1. Petra

  August 15, 2012 at 17:33

  sv: Vad kul, jag hoppas verkligen du tycker om den! 🙂

   
 2. Rebecca

  August 15, 2012 at 19:01

  Tyckte också slutet var helt okej 🙂 Gillar att handlingen sätter igång igen efter att ha stått stilla ett tag.

  SPOILER:
  Dock gillar jag inte det här med att Heath (Aurox) är tillbaka. Gillar ju nu när Zoey håller sig till bara en kille, men i uppföljarna så kommer det förmodligen bli en massa mer kärleksproblem *suck*. Det hintas ju redan mycket om det i denna. Önskade att hon bara kunde hålla sig till Stark nu.

   
  • Anna - Boktycke

   August 15, 2012 at 20:15

   SPOILER

   Åh, jag gillar att Heath är i Aurox, känns som att Zoey & C:O för en gångs skull ha ett övertag över Neferet som inte känner till det där med Heath/Aurox. Men jag vet vad du menar, det här bådar ju bara för mer kärleksproblem! Hoppas också på att Zoey kommer att hålla sig till Stark nu, men av någon anledning så tvivlar jag på det.

    
 3. Boktjuven/ingerun

  August 15, 2012 at 19:40

  Roligt citat!

   
 4. Amelie

  August 15, 2012 at 22:26

  Gillade denna serie mycket i början, men någonstans kring femte boken så började den bli sämre. Den åttonde boken, Awekened, orkade jag knappt läsa ut. I nuläget så vet jag inte om jag ska fortsätta med serien, men jag vill ju trots allt veta hur det slutar. Och så är det ju “bara” 3 böcker kvar efter Destined, som du sa… Tja, vi får se.
  Gillar citatet, förresten!

   
  • Anna - Boktycke

   August 16, 2012 at 14:54

   Ja, tyckte att allting gick utför och Zoeys kärleksproblem blev för mycket. Men som sagt så vill man ju veta hur det ska sluta. Håller tummarna för att de tre sista böckerna kommer att bli bra.

    
 5. carber222

  July 30, 2016 at 11:53

  Varför är Den här boken slut överallt??

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: