RSS

Hotet från framtiden

01 Sep

Nya äventyr väntar i Morwhayle

Titel: Demonprinsessan
Författare: Peter Bergting
Serie: Legenden om Morwhayle #2
Sidantal: 313
Utgivningsår: 2012

Obs! Spoilers från tidigare böcker kan förekomma i handlingsdelen.

Handling:

Med hjälp av en trollformel reser Malda fram i tiden och upptäcker till sin chock att Morwhayle har blivit en ruin. När hon kommer tillbaka i nutid är hon säker på sin sak, Morwhayles undergång måste stoppas till varje pris. Men frågan är bara hur? Och vem är det egentligen som kommer att förstöra staden i framtiden? En galen magiker? En drake? Eller kanske till och med henne själv? Frågorna är många och svaren betydligt färre. Snart samlas de gamla vännerna och fienderna upp igen för att än en gång avgöra Morwhayles öde.

Omdöme:
En mer charmig svensk ungdomsfantasy blir nog svårt att hitta. Bergtings magiska värld är full med fantasifulla varelser och fina illustrationer. Karaktärerna är lätta att fatta tycke om. Visst innehåller boken en del död och mindre trevliga saker, men handlingen i överlag gör den till en lättsam och mysig bok.

Egentligen så har jag inte så mycket att säga om den här boken. Den är i samma stil som första boken och fortsätter där den slutade. Anledningen till varför den får lägre betyg än Häxmästaren är för att den fräscha känslan har lagt sig och numer a känner jag mig rätt hemmastadd i landet.

Jag gillar världen som författaren har byggt upp men tycker samtidigt att det finns för lite regler för hur magin fungerar. Det känns som att allt är möjligt med magi i den här boken. T.ex kan ett avhugget huvud fortsätta att leva, man kan resa fram i tiden, ibland måste man rita(?) för att använda magi och ibland räcker det med att man säger något. I och med att magin verkar vara allsmäktig i den här boken så är man inte lika rädd om karaktärerna. Även om de skulle dö så känns det som att de kan komma tillbaka till livet med hjälp av magi. Okej, det kanske inte funkar så men det känns så i alla fall.

Precis som i förra boken så gillar jag de små humoristiska inslagen som Bergting har vävt in. Vet inte om det bara är jag som fnissar åt dem men jag tyckte i alla fall att det var kul när Arteil blev kallad för Ariel av tjejen han är kär i. I förra boken var Malda min favoritkaraktär men nu har Arteil tagit över den rollen. Älskar hur virrig och vilse han är, till och med hans gamla hund är mer insatt i vad som händer än vad han är haha.

Författaren håller även på att rita en serie som är en spin-off(?) på böckerna. Det är inte så många sidor upp än men är ni intresserad så kan ni kika in på http://www.morwhayle.se/comic/.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

  • Omslaget är snyggt men ganska missvisande och kan till och med räknas som en spoiler för tredje boken. Malda tar ju inte på sig rustningen och svärdet förrän i sista kapitlet. Känns inte helt rätt att just den bilden ska pryda framsidan.

 

Illustrationer: +0,5
Karaktärer: +0,5
Charm: +0,5

Mest intressanta karaktär: Arteil för han är så härligt borta
Bästa scen eller del: Slutet
Minnesvärt citat:
”Han är oskadd”, sade en av dem. ”Pilen missade precis.”
Hur kan han vara oskadd, han är ett avhugget huvud, tänkte Arteil.

Betyg: 6,5/10

Andra böcker i serien:
1. Häxmästaren
2. Demonprinssessan
3. Dödens stad

Advertisements
 

Tags: , , ,

One response to “Hotet från framtiden

  1. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

    September 5, 2012 at 14:33

    Håller med om spoilern och omslaget!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: