RSS

När folk du känner blir sjuka och dör…

08 Sep

… så kanske det inte dröjer länge innan det blir din tur.

Titel: The Way We Fall
Författare: Megan Crewe
Serie: Fallen World #1
Sidantal: 309
Utgivningsår: 2012

Handling:
Efter att ha bott i storstaden i några år flyttar Kaelyn och hennes familj tillbaka till det lilla samhället på ön. Trots att Kaelyn har bott där i större delen i sitt liv så anser öborna att hon numera är en utböling och hon längtar tills den dagen hon kan lämna det stället igen. Allting förändras när en ny influensa drabbar befolkningen. Först kommer hostan och kliandet, sedan blir folk galna och till slut så dör de. Ingen förstår vad som pågår och för att smittan inte ska spridas vidare sätts hela ön i karantän. En efter en dör invånarna. Och Kaelyn är fast där tills de hittar botmedlet… om de nu kommer att göra det.

 

Omdöme:
Av någon anledning så fick jag för mig att The Way We Fall skulle vara en zombiebok. Snacka om att jag blev förvånad när zombierna aldrig dök upp.

The Way We Fall är en överlevnadsbok. Folk dör till höger och vänster, samhället håller på att rasa samman och ingen hjälp finns att få. Historien berättas i form av brev som Kaelyn skriver till sin ex-bästis Leo som har lämnat ön. Jag tycker att handlingen är bra och gillar Kaelyns berättarröst, men det är något som fattas för att den ska bli en jättebra bok.

Början av boken var väldigt spännande och jag var supernyfiken på hur samhället skulle se ut när det blev avskärmat från resten av världen och panik håller på att brytas ut. Tänkte hela tiden: ”Snart så smäller det!” Men näh, klimaxen kom aldrig och hela boken hade en ganska jämn takt.

Mitt största problem var väl att jag aldrig riktigt knöt mig an till karaktärerna. Folk dog utan att jag brydde mig. Störde mig inte direkt på någon men älskade ingen heller. Vad jag dock tyckte var lite irriterande var bråkgänget som bara härjade runt i stan och förstörde en massa saker. Okej att alla är rädda för att dö men några modiga personer borde det väl finnas? Och alla poliser kan väl inte ha dött redan? Det kändes litegrann som att författaren har med bråkgänget för att kunna skapa konflikter. Nu håller handlingen på att bli tråkig, vi slänger in bråkgänget igen och låter dem skapa kalabalik. Det är inte alls konstigt att de alltid kommer undan och ingen bryr sig om dem fast de dödar oskyldiga människor.

Nu låter jag så negativ igen och det är inte alls meningen, jag gillar ju boken! Det är bara det att början var så lovande och jag hade väntat mig en annan typ av bok. Är hursomhelst väldigt nyfiken på hur berättelsen kommer att utvecklas och jag tyckte verkligen om hur den slutade. Andra boken The Lives We Lost kommer ut i februari nästa år och jag kommer att läsa den.

Handling: +0,5
Berättarröst: +1

Mest intressanta karaktär: Leo, han verkar schysst.
Bästa scen eller del: Spoiler [När Kaelyn blev sjuk]
Minnesvärt citat: Most people think the scariest thing is knowing that you’re going to die. It’s not. It’s knowing you might have to watch every single person you’ve ever loved – or even liked – waste away while you just stand there.

Betyg: 6,5/10

Andra delar i serien:
1. The Way We Fall
2. The Lives We Lost

 

Tags: , , ,

3 responses to “När folk du känner blir sjuka och dör…

 1. Sanna

  September 8, 2012 at 17:23

  svar: nej jag har inte sett filmen, men den finns på youtube så ska kanske också se den. Jag hoppas den är lite bättre än boken iallafall 🙂

   
 2. Tessans Bokblogg

  September 10, 2012 at 14:50

  Ooooh, älskar sånna här böcker! Den får jag ta och läsa sen! =)

   
  • Anna - Boktycke

   September 10, 2012 at 19:41

   Börjar uppskatta överlevnadsböcker mer och mer faktiskt. Brukar alltid känna mig så glad över att jag själv inte är i samma situation :p

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: