RSS

Nya YA-boksläpp Vecka 39!

24 Sep

Ännu en fullspäckad vecka med inget mindre än 22 nya böcker, varav en som jag tror att hela världen har väntat på. Ni kan nog gissa vilken bok det är jag menar 🙂

Vill ni läsa bokens beskrivning så är det bara att klicka på omslaget så kommer ni att hamna på bokens Goodread-sida.

A Fractured Light av Jocelyn Davies Alice in Zombieland av Gena Showalter Confessions of a Murder Suspect av James Patterson & Maxine Paetro

A Fractured Light (A Beautiful Dark  #2) av Jocelyn Davies
En “paranormal romance”-serier med änglar som jag inte har läst något av. Känns som att det släpps ganska många böcker om änglar nu för tiden. Har som sagt inte läst första boken än så jag är inte så intresserad av fortsättningen.

Alice in Zombieland (White Rabbit Chronicles #1) av Gena Showalter
Åhhh, den här boken har jag spanat in i flera månader. En retelling på Alice i Underlandet fast med zombier? Gahh, ge mig!!!

Confessions of a Murder Suspect av James Patterson & Maxine Paetro
Ojoj, James Patterson ger ut en till ungdomsroman. Jag gillar ju hans deckare betydligt bättre än “Maximum Ride“-serien så den här ska jag nog hålla utkik efter. Den andra författaren har jag dock aldrig hört talats om fast tydligen så har han skrivit ihop flera böcker med Patterson.

Covet av Melissa Darnell Dearly, Beloved av Lia Habel Falling to Ash av Karen Mahoney

Covet (The Clann #2) av Melissa Darnell
Har första boken hemma men inte hunnit läsa än. Borde verkligen göra det snart, vet i alla fall att den här serien handlar om vampyrer och häxor och det låter ju ganska intressant.

Dearly, Beloved (Gone With the Respiration #2) av Lia Habel
Måste säga att jag är rätt besviken på det här omslaget. Jag har varit supernära att köpa hem den första boken i  inbunden form bara för att omslaget är så snyggt, det är nog tur att jag inte gjorde det eftersom jag är inte särskilt förtjust i omslaget för den andra boken. Steampunk och zombier verkar rätt hett nu.

Falling to Ash (Moth #1) av Karen Mahoney
Ganska häftigt omslag. Tycker även att handlingen låter lagom intressant med en flicka som precis har blivit en vampyr och ska lösa ett mysterium med försvunna människor.

Beautiful Redemption av Kami Garcia & Margaret Stohl Quintana of Charyn av Melina Marchetta Scorch av Gina Damico

Beautiful Redemption (Caster Chronicles #4) av Kami Garcia & Margaret Stohl
Har bara läst den första boken i serien och min recension har ni här. Första boken kommer även ut på svenska i början av nästa år. Har sett trailern till filmen och tycker den verkar väldigt lovande 🙂

Quintana of Charyn (Lumatere Chronicles #3) av Melina Marchetta
Tredje boken i Marchettas episka fantasy-serie. Själv är jag en av de få som inte tyvärr inte lyckades uppskatta storheten hos Jellicoe Road men jag har en känsla över att jag kommer att uppskatta hennes fantasy-serie mycket mer. Vill verkligen läsa något mer av Melina Marchetta!

Scorch (Croak #2) av Gina Damico
Åh, fortsättningen på Croak är redan ute alltså. Det gick snabbt! Tycker att reapers-gänget i första boken är så himla härliga så jag ser fram emot att läsa fortsättningen. Eftersom jag redan har första boken hemma så lär jag nog köpa hem fortsättningen.

Shadows av Ilsa J. Bick Snake Bite av Andy Lane The Blessed av Tonya Hurley

Shadows (Ashes Trilogy, #2) av Ilsa J. Bick
Tadah, en till dystopi med zombier! Har dock inte läst första boken än men är väldigt sugen på att göra det. Än så länge så har jag nog inte läst en enda svensk recension av den. Om det är någon som har läst den första boken i den här serien så får ni gärna kommentera och säga om den är bra eller inte.

Snake Bite (Young Sherlock Holmes #5) av Andy Lane
Sherlock Holmes som 14-åring? Med tanke på att Holmes är min favoritdeckare så har jag varit ganska nyfiken på de här böckerna ett tag. Är dock lite rädd att de ska vara smålöjliga och förstöra min bild av honom.

The Blessed (The Blessed #1) av Tonya Hurley
Gillar verkligen omslaget. Tjejen ser väldigt läskig ut. Tycker att handlingen låter mycket intressant om ett par tjejer som råkar på en kille som påstår att han själv är ett helgon. Den här verkar hur lockande som helst.

The Hallowed Ones av Laura Bickle The Infects av Sean Beaudoin The Mephisto Kiss av Trinity Faegen

The Hallowed Ones av Laura Bickle
Kul koncept med en amisk tjej som råkar ut för en dystopi med vampyrer. Kan tänka mig att läsa boken för blandningen låter så lockande. Omslaget är dock inte så snyggt.

The Infects av Sean Beaudoin
En till zombie, den fjärde den här veckan, det är offiiciellt ZOMBIEINVASION! Den här verkar dock gå åt humorhållet.

The Mephisto Kiss (The Mephisto Covenant #2) av Trinity Faegen
En till paranormal romance med änglar och demoner. Är det bara jag eller har det blivit väldigt poppis med änglar inom YA-världen inom de senaste två åren?

The Other Normals av Ned Vizzini The Paladin Prophecy av Mark Frost The Turning av Francine Prose

The Other Normals av Ned Vizzini
En kille som gillar att spela fantasyrollspel råkar ut för en magisk värld och får nu vara hjälten i ett äventyr. Vet inte riktigt om det är min typ av bok.

The Paladin Prophecy (The Paladin Prophecy #1) av Mark Frost
En kille som under hela sitt liv har blivit tillsagd av föräldrarna att inte sticka ut men så gör han ett misstag och hela hans liv vänds upp och ner. Tror att det ska vara något övernaturligt med i bilden.

The Turning av Francine Prose
Här har vi en retelling på “The Turn of the Screw” som jag inte kände till sen tidigare. Har googlat lite på den och det vara vara en spökhistoria. Man kanske ska läsa originalet först innan man läser omtolkningen?

Wolf Pact av Melissa de la Cruz Yesterday av C.K. Kelly Martin Zom-B av Darren Shan

Wolf Pact (Wolf Pact #1) av Melissa de la Cruz
Författaren till vampyrserien Blue Bloods sadlar om och skriver om varulvar istället. Tror dock att det kommer att vara några vampyrer med också. Är just nu inte så intresserad av den men får den bra recensioner så kan jag tänka mig att läsa den.

Yesterday av C.K. Kelly Martin
En dystopi som involverar tidsresor. På Goodreads står det: “Yesterday will appeal to fans of James Dashner’s The Maze Runner, Veronica Roth’s Divergent, Amy Ryan’s Glow, Laini Taylor’s Daughter of Smoke and Bone, and Ally Condie’s Matched.” Alltså, jag blir nästan mindre sugen på att läsa boken när den jämförs med så många andra böcker. Skulle nog faktiskt ha varit mer nyfiken om det inte hade varit för det stycket.

Zom-B (Zom-B #1) av Darren Shan
Vi avslutar listan med en till zombiebok wohoo. Den här gången är författaren självaste Darren Shan, han som även finns som halvvampyr. Jag gillar titeln och alla Shans böcker är ganska lättlästa och tunna så jag kan mycket väl tänka mig att läsa den.

The Casual Vacancy av J.K. Rowling

The Casual Vacancy av J.K. Rowling
Sist men inte minst…OMG!!! Den nya vuxenromanen av ingen mindre än J.K. Rowling själv! Den.här.MÅSTE.jag.läsa!!! Vet att det inte är någon YA men jag var bara tvungen att nämna den! 🙂

————————————————————————————————————————————–

Och här kommer min lista på hur intresserad jag är av veckans boksläpp.

Ska köra direkt!
Alice in Zombieland av Gena Showalter
Scorch av Gina Damico
The Casual Vacancy av J.K. Rowling

Vill läsa!
Quintana of Charyn av Melina Marchetta (måste dock läsa de första böckerna innan)
Shadows av Ilsa J. Bick (om första boken är bra)
The Blessed av Tonya Hurley
The Hallowed Ones av Laura Bickle

Är nyfiken
Confessions of a Murder Suspect av James Patterson & Maxine Paetro
Covet av Melissa Darnell
Dearly, Beloved av Lia Habel
Falling to Ash av Karen Mahoney
Beautiful Redemption av Kami Garcia & Margaret Stohl
Snake Bite av Andy Lane
The Infects av Sean Beaudoin
The Mephisto Kiss av Trinity Faegen
Zom-B av Darren Shan

Måttligt intresserad
A Fractured Light av Jocelyn Davies
The Other Normals av Ned Vizzini
The Paladin Prophecy av Mark Frost
The Turning av Francine Prose
Wolf Pact av Melissa de la Cruz
Yesterday av C.K. Kelly Martin

Är nog inget för mig
Ingen

Ännu fler böcker att skriva upp på köp- och önskelistan. Riktigt många intressanta böcker den här veckan tycker jag. Längtar verkligen tills jag får upphäva mitt köpstopp! Tycker även att det är kul att det släpps så många zombieböcker, kanske ska köra ett zombietema på bloggen snart :p

Vilka fler är sugna på J.K. Rowlings nya bok? Och vad tycker ni om att det släpps så många zombieböcker? 🙂

 
14 Comments

Posted by on September 24, 2012 in Veckans YA-boksläpp

 

14 responses to “Nya YA-boksläpp Vecka 39!

 1. Anna (readingthisworld)

  September 24, 2012 at 17:42

  Alltså OMG Casual freaking Vacancy!!! Jag längtar så tills den ramlar ner i min brevlåda!! Angående zombietrenden, jag har själv bara läst en zombiebok, “Varma kroppar” av Isaac Marion. Jag tyckte att den var ganska seg, och känner inte för att läsa fler zombieböcker … men samtidigt känns det otroligt korkat att döma en hel subgenre pga en bok. Så någon mer zombiebok kommer det nog att bli i framtiden 🙂 har du några zombieböcker att rekommendera, utöver Varma kroppar?

   
  • Anna - Boktycke

   September 24, 2012 at 19:56

   Jag längtar tills jag får beställa den!!! Funderar allvarligt på att bryta mitt köpförbud.

   Haha, Varma kroppar är ju en av mina favoritzombieböcker så jag vet inte vilken jag ska rekommenderar :p Har själv inte läst så många, kanske 7 stycken och de flesta är rätt bra men ingen är fantastisk. På rak arm så skulle jag tipsa om “This is Not a Test” av Courtney Summers för att den är rätt så speciell. Sen tyckte jag att “De vassa tändernas skog” var rätt bra också men den är ännu segare än Varma Kroppar så jag vet inte om du kommer att gilla den.

    
 2. Linnea

  September 24, 2012 at 17:48

  Vill så gärna läsa Rowlings nya bok! (Såklart :P) Men jag ska faktiskt vänta på den svenska översättningen. Kanske lite dumt, men har ändå köpförbud just nu så jag måste vänta hur som helst 🙂

   
  • Anna - Boktycke

   September 24, 2012 at 19:57

   Funderar också på att läsa den svenska översättningen men jag föredrar ju att läsa på originalspråk och det är ju J.K. Rowling vi snackar om! :p

    
 3. Maria

  September 24, 2012 at 18:26

  Tack för att du gör det här varje vecka!
  Men seriöst… Inte en enda contemporary den här veckan? Mitt hjärta gråter lite.

   
  • Anna - Boktycke

   September 24, 2012 at 19:58

   Aww, om det är till någon tröst så lovar jag att det kommer minst en contemporary nästa vecka 🙂

    
 4. Klara (klaraasbooks)

  September 24, 2012 at 19:43

  Äntligen the Casual Vacancy! Måste beställa den typ… direkt. Annars har jag också spanat in Alice in Zombieland ett tag så den vill jag också köpa…. 😀

   
 5. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  September 24, 2012 at 21:27

  Många snygga omslag denna gång, Alice in Zombieland, Falling to Ash, Blessed , The Infects etc ^^ Väntar med J.Ks bok faktiskt. Handlingen lockar mig inte alls, men hon är ju gud så lite nyfiken är man ju!

   
  • Anna - Boktycke

   September 25, 2012 at 20:32

   Jaa, vill ju ha böcker bara för omslagens skull!

    
 6. Man (bokskadad)

  September 24, 2012 at 21:58

  J.K. Rowlings bok känns given att köpa, men trots det ska jag nog vänta ett tag innan jag slår till. Har med varit tvungen att sätta upp ett slags bokköpstopp.. Får väl se alla andra läsa boken först och längta, haha. 😉

   
  • Anna - Boktycke

   September 25, 2012 at 20:33

   Har ju också ett köpstopp… men jag funderar starkt på att bryta det :p

    
 7. Cecilia

  September 26, 2012 at 01:42

  Sjuukt peppad på Casual Vacandy (eller Den tomma stolen på svenska). Blev riktigt sugen på Alice in Zombieland. Låter hur läckert som helst!

   
 8. Mikaela

  September 29, 2012 at 13:51

  Alice in Zombieland måste jag hålla utkik efter! och Casual Vacancy förstås 😉

   
  • Anna - Boktycke

   September 30, 2012 at 07:34

   Det är dem två jag är mest intresserad av också 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: