RSS

En vampyr som dödar andra vampyrer

26 Sep

Den sista vampyren som inte visar sig vara den sista ändå…

Titel: Thirst No.1
Författare: Christopher Pike
Serie: Thrist #1
Sidantal: 594
Utgivningsår: 2009

Handling:
Sita är över 5000 år gammal och är den sista levande vampyren på jorden… det är i alla fall vad hon tror. När en privatdetektiv börjar snoka runt i hennes förflutna finner hon inget annat val än att tystna ner honom. Men genom att göra det så blev hon av med sin ledtråd till vem som har anlitat honom för att hitta henne. Fast besluten att ta reda på vem som intresserad av henne närmar hon sig detektivens son Ray för att komma åt de hemliga filerna. Dock räknade inte Sita med att hennes fiende skulle vara så mäktig, eller att hennes hjärta skulle börja slå för någon annan igen.

 

Omdöme:
Den här boken är egentligen en samlingsroman av de tre första böckerna i ”The Last Vampire”-serien, The Last Vampire, Black Blood och Red Dice. Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig när jag gav mig in i den här serien och jag kan tyvärr inte riktigt säga att jag tyckte att boken var så bra.

Huvudrollen Sita är bara så jobbig. Hon måste hela tiden skryta om hur himla snygg, sexig, övermäktig, musikalisk, farlig, oemotståndlig, grym och fantastisk hon är. Tyckte att det var rätt tröttsamt att hela tiden läsa hur alla andra beundrar henne. Jag gillar att Sita känns som en riktig vampyr, d.v.s. att hon är grym och dödar utan att blinka. Hon drar sig verkligen inte för att manipulera andra och för mig är det ett stort plus. Dock så tycker jag att hon är alldeles för självisk och ibland så hängde jag inte alls med i hennes principer. Nope, någon favoritperson blev Sita knappast.

Egentligen så tycker jag inte ens att det här är en YA. Sita är 5000 år och resten av bikaraktärerna är också 20+ har jag för mig. Det förekommer sex, otrohet, mycket blod och dödande. För mig så känns det lite malplacerad i ungdomsavdelningen.

Handlingen ska jag inte nämna så mycket om, eftersom det är tre böcker så är det en stor risk att jag spoilar för någon. Kort sagt så tycker jag att det var lite upprepande handling men det är rätt så mycket action i varje bok så spänningsfaktorn är hög.

Har inte så mycket mer att säga förutom att jag blev lite besviken på den. Den är inte dålig men inte heller så bra, en helt okej bok skulle jag säga. Just nu är det inte helt säkert att jag kommer att plocka upp fortsättningen men jag kanske ändrar mig senare.

Funderingar som innehåller spoilers (markera för att läsa)

 • Störde mig rejält på att Sita ska hålla på och återväcka killar och göra dem till vampyrer trots att de inte vill. Känns helt hypokritiskt när hon säger att hon inte kan låta ett liv går till spillo när hon kan rädda det, men däremot så dödar hon tio andra personer utan att blinka. Hon är så himla självvisk och det är inte direkt en beundransvärd egenskap.

 

Karaktärer: -0,5
Spänning: +0,5

Mest intressanta karaktär: Seymore
Bästa scen eller del: Spoiler [När hon upptäckte att Yaksha fortfarande levde… för den andra gången alltså]

Betyg: 5/10

Andra böcker i serien:
1. Thirst No. 1:  The Last Vampire, Black Dice, and Red Dice
2. Thirst No. 2: Phantom, Evil Thirst, and Creatures of Forever
3. Thirst No. 3: The Eternal Dawn
4. Thirst No. 4: The Shadow of Death
5. Thirst No. 5: The Sacred Veil

 

Tags: , , ,

3 responses to “En vampyr som dödar andra vampyrer

 1. whinewhip

  September 26, 2012 at 18:07

  Hej Anna, på din spoilerdel vilken scen som var bäst, förut så hade du ljusgrå text så att man kunde se utan att markera. Jag tittar på mobilen så jag kan inte se den delen eftersom att jag inte kan markera. Tack på förhand!

   
  • Anna - Boktycke

   September 26, 2012 at 18:28

   Hej!
   Problemet med att ha spoilerdelen ljusgrå är att folk råkade läsa den ändå fast de inte ville så jag valde att ha den vit istället 😦 Jobbigt att man måste betala för att kunna skriva egen css-kod. Annars kunde jag har gjort spoilerdelen på ett smidigare sätt som både fungera för mobilen och datorn. Ska fundera om jag kan komma på en lösning.

    
   • whinewhip

    September 26, 2012 at 20:03

    Ja jag tänkte att det var därför du hade gjort den vit istället. Skulle vara jättesnällt om du kunde fixa ngt!:)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: