RSS

Nya YA-boksläpp Vecka 43!

22 Oct

14 nya härliga boksläpp den här veckan. Hösten och vintern är de årstider då jag läser mest och det är så kul att skriva upp nya böcker på att-läsa-listan 🙂

Vill ni läsa bokens beskrivning så är det bara att klicka på omslaget så kommer ni att hamna på bokens Goodread-sida.

Ask The Passengers av A.S. King Bitter Blood av Rachel Caine Blind Spot av Laura Ellen

Ask The Passengers av A.S. King
En flicka som inte har någon hon kan prata med om sina problem så hon ställer sina frågor rakt upp till passagerarna i passerande flygplan. Antar att det är en contemporary.

Bitter Blood (The Morganville Vampires #13) av Rachel Caine
13:e boken ute alltså, håller på att läsa den 8:e boken just nu så jag är ju snart ikapp 🙂 Har inte lagt upp recensionerna på bok 5-7 än men kan avslöja att jag börjar gilla serien mer och mer. Hoppas bara att författaren inte drar ut alltför mycket på handlingen. Min recension av första boken i serien har ni här.

Blind Spot av Laura Ellen
En kille vars tjejs kropp hittats druknad och han kan själv inte minnas något av den sista gången de sågs förutom att de hade bråkat. Alltså, varför känns det som alla YA-deckare handlar om en person som inte minns om han/hon har dödat någon eller inte? Är så uttjatat med minnesförluster. Är lockad av omslaget men så fort jag läste att det handlar om en kille som inte kommer ihåg om han har dödat sin tjej tappade jag intresset.

Burning Blue av Paul Griffin Dark Star av Bethany Frenette Finale av Becca Fitzpatrick

Burning Blue av Paul Griffin
Skolans snyggaste tjej får ansiktet förstört av en frätande syra. En kille tycker synd om henne och försöker ta reda på vem det var som skadade henne. Verkar vara en blandning mellan deckare och contemporary och jag tycker att handlingen låter riktigt intressant.

Dark Star av Bethany Frenette
Verkar cool den här. Handlar om en tjej vars mamma är en superhjälte som slåss mot kriminella. Men så får tjejen reda på hemligheten om att de kriminella är egentligen blodtörstiga monster och tjejen måste utveckla sina krafter så att hon kan hjälpa till. Gillar ju kick-ass tjejhuvudroller så den här vill jag absolut läsa!

Finale (Hush, Hush #4) av Becca Fitzpatrick
Vet inte om det är den sista boken i serien men jag hoppas verkligen på det. Jag trodde att förra boken (Crescendo/Noras val) var den avslutande delen i serien så jag blev rätt frustrerad när den slutade mitt i. Förhoppningsvis kommer den här ut på svenska snart. Min recension av den första boken i serien har ni här.

Flutter av Gina Linko Quantum Coin av E.C. Myers Sacrifice av Cayla Kluver

Flutter av Gina Linko
En tjej som hela tiden får mystiska anfall och kan inte leva ett normalt liv. Fast på sjukhuset står läkarna maktlösa men är väldigt nyfikna för det verkar som att tjejen reser i tid och rum under sina anfall. Jag vet att man inte ska döma en bok efter omslaget men det här är nog en av de fulaste framsidorna jag har sett på länge.

Quantum Coin (Coin #2) av E.C. Myers
Var intresserad av den här serien då första boken släpptes tidigare i år. Men den har fått ganska blandade recensioner så jag är inte längre så lockad. Tror att det är en sci-fi-serie.

Sacrifice (Legacy #3) av Cayla Kluver
Historisk kärleksroman med övernaturliga inslag. Har faktiskt inte sett en enda svensk recension på den här serien. Någon som har läst den och kan säga om den är bra eller inte?

Second Chance av Heather Brewer The Crimson Crown av Cinda Williams Chima This Is Not a Drill av Beck McDowell

Second Chance (The Slayer Chronicles #2) av Heather Brewer
Heather Brewer är en författare som jag är väldigt nyfiken på. Har velat läsa hennes andra vampyrserie Vladimir Tod hur länge som helst. Gillar att omslagen på alla hennes böcker följer samma stil och man ser direkt att de passar ihop.

The Crimson Crown (Seven Realms #4) av Cinda Williams Chima
En high fantasy som jag inte har läst men är intresserad av. Har inte vågat beskrivningen för att jag inte vill bli spoilad men böckerna har fått väldigt bra betyg på Goodreads och jag vill verkligen läsa dem!

This Is Not a Drill av Beck McDowell
En före detta soldat lider av PTSD och tar ett helt klassrum som gisslan och två tonåringar försöker rädda dem. Vet inte om jag är så sugen på den här.

The Evolution of Mara Dyer av Michelle Hodkin The Lost Prince av Julie Kagawa

The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer #2) av Michelle Hodkin
Tyckte väldigt mycket om första boken så den här ska jag givetvis köpa så fort den kommer ut i paperback. Min recension av första boken har ni här.

The Lost Prince (The Iron Fey: Call of the Forgotten #1) av Julie Kagawa
Haaaalleluja! Äntligen kommer spin-offen på Kagawas fantastiska Iron Fey-serie. Älskar allt jag har läst av Kagawa tidigare och det är ingen tvekan om att jag kommer att köpa den här. Dock är jag lite ledsen över att det verkar som att man inte kan få det här omslaget på paperback buhhh. Vill ni veta vad jag tycker om Iron Fey-serien så kan ni göra det här.

————————————————————————————————————————————–

Och här kommer min lista på hur intresserad jag är av veckans boksläpp.

Ska köra direkt!
The Evolution of Mara Dyer av Michelle Hodkin
The Lost Prince av Julie Kagawa

Vill läsa!
Burning Blue av Paul Griffin
Finale av Becca Fitzpatrick
Dark Star av Bethany Frenette

Är nyfiken
Bitter Blood av Rachel Caine
Second Chance av Heather Brewer
The Crimson Crown av Cinda Williams Chima

Måttligt intresserad
Ask The Passengers
Blind Spot av Laura Ellen
Quantum Coin av E.C. Myers
Sacrifice av Cayla Kluver

Är nog inget för mig
Flutter av Gina Linko
This Is Not a Drill av Beck McDowell

Och här kommer omröstningen om vilken bok ni helst vill se recenserad. Jag kommer att ta med resultatet i beräkningarna nästa gång jag beställer böcker.

Åh, två böcker som jag ska köpa direkt när de kommer ut i rätt format och ytterligare tre som jag supergärna vill läsa. Vet nån förresten om Finale är den sista boken i Hush, hush?

Någon mer som ser mycket fram emot att läsa spin-offen till Iron Fey-serien?

Advertisements
 
10 Comments

Posted by on October 22, 2012 in Veckans YA-boksläpp

 

10 responses to “Nya YA-boksläpp Vecka 43!

 1. Jennifer

  October 22, 2012 at 18:00

  Yes, Finale är sista boken 🙂

   
 2. Malin

  October 22, 2012 at 18:07

  Äntligen kommer finale, trodde det skulle vara slut iom noras val, men nej. Tur att den äntligen är på väg!

   
  • Anna - Boktycke

   October 22, 2012 at 20:18

   Samma här! Trodde också att det var slut med Noras Val, blev helt paff när det inte alls var så.

    
 3. Beate

  October 22, 2012 at 18:56

  Författaren till Sacrifice, Cayla Kluver, är född… 93 tror jag det var och hon har redan fått en trilogi publicerad!! Med detta vill jag säga att jag är sjukt intresserad av att läsa hennes böcker, men inte har gjort den än… Kanske kommer jag över ettan när jag åker till London på torsdag? 😀

   
  • Anna - Boktycke

   October 22, 2012 at 20:22

   Var tvungen att googla upp henne efter din kommentar och såg att hon är född 93, omg, bara 19 år alltså och redan tre böcker utgivna. Riktigt duktigt gjort!

    
 4. Rebecca

  October 22, 2012 at 21:27

  Är väldigt intresserad utav Dark Star, men också Burning Blue. The evolution of Mara Dyer är redan förhansbeställd och Finale lär jag förmodligen också läsa inom kort. Skönt att det är sista boken och att man äntligen kommer att få ett riktigt slut. Trodde också först att förra boken Silence var den sista 🙂

  Alltså jag har länge varit intresserad utav att läsa The Morganville Vampires serien, men är lite osäker efter att den är så pass lång. Men om du säger att de bara blir bättre och bättre så kanske jag ändå ska ge dem en chans, har läst andra positiva recensioner på serien också.

   
  • Anna - Boktycke

   October 23, 2012 at 09:20

   Jag tyckte att bok 6-7 i Morganville var riktigt bra, men vissa av böckerna fram tills dess var ingen höjdare. Kändes som att de bara stod och trampade runt på samma ställe. Håller på att läsa nummer 8 nu och känner att takten börjar gå ner igen. Håller tummarna att det bara är inbillning.

    
 5. Petra

  October 22, 2012 at 21:44

  Du kan få The Lost Prince omslaget om du köper den från The Book Depository, Adlibris, Cdon..i princip från alla utom Amazon. 😉

   
  • Anna - Boktycke

   October 23, 2012 at 09:21

   Åh, där ser man. Tack för tipset! Då får man väl handla den från någon annanstans än amazon då 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: